Astăzi vă prezentăm uleiul de lavandă. Timp de 2.500 de ani i-a surprins chiar și pe cei mai necredinciosi cu proprietățile sale magice. De asemenea, are o aromă irezistibilă. Uleiul de lavandă este una dintre cele mai comercializate esențe naturale de pe piață. Acesta servește atât pentru a reduce stresul cât și pentru a vindeca rănile. În același timp, este, de asemenea, aplicat în tratamente cosmetice. Și lista continuă! Stai cu noi și descoperă mai multe despre cel mai bun ulei de lavanda in 2021.

De reținut

 • Acest ulei se naște din distilarea sau macerarea diferitelor specii de lavandă. Uleiul de cea mai bună calitate este cel care a fost distilat cu vapori de apă. Acesta poate fi incolor, galben gălbui sau verzui. Puteți găsi diferite variante comerciale.
 • Uleiul de lavandă este recunoscut pentru proprietățile sale multiple. Este utilizat în scopuri terapeutice, deoarece aroma sa este capabilă să stimuleze sistemul nervos. De asemenea, este foarte eficient la vindecarea rănilor și ameliorarea arsurilor sau erupțiilor cutanate. În plus, este utilizat în produsele cosmetice.
 • Dacă doriți să cumpărați un ulei de lavandă în funcție de nevoile dumneavoastră, vă sfătuim să acordați atenție aspectelor pe care le vom menționa mai jos. Este important să cunoașteți cele mai comune și utilizate specii, precum și caracteristicile ambalajului și ale mărcii. Un alt factor relevant este puritatea produsului.

Cele mai bune uleiuri de lavandă de pe piață – Recomandarile noastre pentru 2021

În piață puteți găsi o mare varietate și sortiment de uleiuri de lavandă. Cu toate acestea, nu toate produsele sunt la fel. De aceea am pregătit un clasament cu cele patru uleiuri preferate de lavandă. Intenția este că le puteți compara între ele și alege opțiunea care este potrivit pentru tine.

Cel mai bun ulei esential de lavanda pur


Acest ulei esential de lavanda pur este unul dintre cele mai bune vanzatori si cel mai bine evaluat de către utilizatori. Este complet organic și fără aditivi sau componente toxice.

În plus, acesta a fost distilat cu vapori de apă, astfel încât proprietățile sale naturale au rămas intacte. Produsul de față este recomandat în special pentru tratamente terapeutice, cum ar fi aromoterapie sau masaje relaxante. Datorită purității sale, are o aromă foarte proaspătă și plăcută. Îl puteți combina, de asemenea, cu alte esențe pentru a spori proprietățile sale minunate.

Cel mai bun ulei de lavandă pentru masaje

Deși servește utilizări multiple, acest ulei de lavandă este recomandat în special pentru masaje terapeutice. Se absoarbe rapid în piele și nu lasă pete. În plus, nu conține nici un aditiv sau conservant, deci este complet natural și sigur. Mai mult decât atât, este combinat cu uleiuri de jojoba și migdale. Ambele uleiuri au proprietăți hidratante, hrănitoare și relaxante. Fuziunea de lavandă cu aceste două uleiuri naturale oferă un parfum rafinat, foarte aromat, proaspăt și sedativ.

Cel mai complet ulei de lavandă

Acest ulei de lavandă de la marca Maple Holistics este caracterizat și iese în evidență pentru funcțiile sale terapeutice multiple. Puteți aplica pentru dureri de cap sau musculare, anxietate sau stres relief și insomnie, printre multe alte utilizări. Este, de asemenea, o opțiune foarte bună pentru vindecarea rănilor. În plus, se face cu diferiți antioxidanți și vitamine care îmbunătățesc și optimizează funcțiile sale naturale. Datorită proprietăților sale hidratante, este, de asemenea, excelent pentru păr hrănitoare. Este complet pură și organică, așa că își păstrează proprietățile naturale intacte.

Cel mai bun ulei facial de lavandă

Acest ulei de lavandă de marca Derema-E este special făcut pentru a aplica pe fata. Efectul său hidratant este ideal pentru îndepărtarea ridurilor fine și a liniilor fine. În plus, este combinat cu alte uleiuri esențiale care completează și optimizează bunătatea sa multe. Uleiurile de jojoba și marula consolidează proprietățile nutriționale naturale ale lavandei. Și salvie aduce prospețime și tinerețe la piele. În plus, conține acizi grași esențiali și antioxidanți puternici care restabilesc țesuturile deteriorate. Fata ta va arata moale, sănătos și frumos.

Ghid de cumpărături – Ce trebuie să știți despre uleiul de lavandă

Există atât de multă varietate de uleiuri de lavandă că poate fi dificil să se decidă cu privire la unul. Nu vă faceți griji, acest ghid este conceput pentru a șterge cele mai frecvente întrebări despre acest produs. Cu cât știți mai multe despre el, cu atât este mai probabil să faceți o achiziție de succes.

Ce este uleiul de lavandă?

Este rezultatul distilării mai multor specii de lavandă. Acest ulei, de asemenea, cunoscut sub numele de ulei splegen, poate fi incolor, verde gălbui sau galben. Aroma sa este placuta si are un gust usor amar. Datorită beneficiilor sale multiple, el este considerat regele uleiurilor esențiale. Modern aromoterapie este declarat a fi apărut din ulei de lavandă în prima jumătate a secolului 20. La acea vreme, chimistul francez Rene Maurice Gattefosse și-a ars grav brațele. Ca un experiment, el a apelat la acest ulei pentru a vindeca rănile sale. Rezultatele au fost atât de surprinzătoare încât și-a dedicat viața studiului uleiurilor esențiale.

Care sunt cele mai frecvente utilizări ale uleiului de lavandă?

Bunătatea uleiului de lavandă a fost cunoscută din cele mai vechi timpuri. Cu toate acestea, cererile lor s-au extins acum. În continuare, vă vom spune care sunt principalele utilizări ale acestei esențe naturale magice:

UtilizareBeneficiile tale:Contribuie la:
CosmeticeProprietățile sale antimicrobiene sunt eficiente împotriva acneei.Bunătatea sa hidratantă este folosită pentru a hrăni părul și buzele.
MedicinalContribuie la cicatrizare și regenerarea țesuturilor.Ajută la ameliorarea simptomelor și leziunilor cauzate de hemoroizi.
AromaterapieEl este cunoscut pentru marile sale puteri de a adormi.Proprietățile sale relaxante ajută la combaterea anxietății și depresiei.

Cum se produce uleiul esențial de lavandă?

Mecanismul cel mai frecvent utilizat pentru a face acest tip de ulei este cunoscut sub numele de distilare a vaporilor de apă. Acesta constă în următorul proces:

 • Lavanda este, de obicei,colectate în iulie, august și septembrie.
 • Plantele sunt scufundate în recipiente de apă și amestecul este fiert pentru a produce aburul din care este extras uleiul.
 • Uleiul este extras cu ajutorul unui răcitor unde amestecul se condensează.
 • Un decanter florentin sau sticlă este folosit pentru a separa uleiul de apă. Acest proces are loc în mod natural din cauza diferenței de densități.

Care este diferenta dintre un ulei de lavanda esential si unul obisnuit?

Ați auzit de beneficiile uleiurilor esențiale de multe ori. Cu toate acestea, s-ar putea întreba încă modul în care acestea diferă de legume. Iată principalele diferențe:

Ulei de lavandăUlei esențial de lavandă
FabricaţieSe obține printr-un proces de macerare, introducând florile în uleiul vegetal, astfel încât să obțină proprietățile plantei. Acesta este apoi filtrat.Acesta este fabricat prin distilare a vaporilor de apă (a se vedea întrebarea de mai sus pentru mai multe informații).
AromăAre o aromă discretă sau un concentrat mic.Aroma sa este foarte prezentă și este folosită în scopuri terapeutice.
UtilizareAcesta poate fi utilizat în bucătărie, în funcție de indicațiile produsului.Nu este recomandat pentru utilizare în bucătărie, deoarece poate deveni toxic dacă este înghițit în cantități mari.

Ce avantaje suplimentare oferă uleiul organic de lavandă?

Probabil ai observat că unele uleiuri de lavandă se numesc “biologice”. Există, de asemenea, alte variante, ar fi organice sau ecologice, dar ele se referă, de obicei, la același lucru. Uleiurile esențiale biologice sunt, de obicei, mai scumpe decât uleiurile esențiale non-biologice. Acest lucru nu este de a spune că un ulei esențial, care nu este organic nu este bun. Cu toate acestea, este un beneficiu suplimentar care contribuie la îngrijirea mediului și naturalețea uleiului. În cele din urmă, dreptul de produs pentru tine va depinde de nevoile si prioritatile dumneavoastra.

Este utilizarea acestui tip de ulei recomandat în timpul sarcinii?

Datorită concentrației sale ridicate, există o listă de uleiuri esențiale contraindicate atât în timpul sarcinii, cât și în timpul alăptării. În cazul uleiului de lavandă, totul depinde de compoziția produsului. Se recomandă să consultați doza și metodele de aplicare cu un medic de încredere. În cazul în care medicul dumneavoastră specialist autorizează utilizarea acestuia, două picături în siens sunt, de obicei, foarte eficiente împotriva dureri de cap. În plus, se recomandă să se aplice o pereche de picături pe pernă și una pe încheietura mâinii pentru a lupta împotriva insomniei. În cele din urmă, dacă suferiți de anxietate în această etapă, este recomandabil să deschideți sticla și suge în aroma de două ori la rând.

Care este modul corect de a stoca uleiul de lavandă?

100% uleiuri esențiale de lavandă naturale nu se învechite ca legumele. Ele au calități antioxidante și unele pot fi conservate pentru până la cinci ani. Cu toate acestea, vă recomandăm să urmați aceste sugestii pentru o mai bună conservare a produsului:

 • Este recomandabil să le depozitați în sticle închise la culoare, unde sunt protejate de razele ultraviolete.
 • Acestea trebuie depozitate într-un loc răcoros, de preferință la o temperatură sub 25 de grade Celsius.
 • Pentru a preveni pierderea moleculară, cel mai bine este să minimizați contactul cu aerul și să păstrați containerele închise atunci când nu sunt utilizate.
 • Uitați-vă la data de expirare indicată pe ambalajul produsului.

Uleiul de lavandă are efecte secundare?

Între 2 și 4 picături de ulei de lavandă sunt recomandate, de două sau trei ori pe zi. Cu toate acestea, doza va varia în funcție de persoană și de tipul de utilizare. Deși este un produs sigur, trebuie să urmați întotdeauna instrucțiunile de pe ambalaj. Dacă cantitatea recomandată este depășită semnificativ, aceasta poate provoca următoarele simptome:

 • Dureri
 • Dermatită de contact
 • Probleme gastro-intestinale, greață sau vărsături

În cazul în care aveți oricare dintre aceste simptome, vă recomandăm oprirea utilizării uleiului și consultarea cu un specialist.

Criterii de achiziție

Dacă ați venit la această secțiune, aveți deja cunoștințele de bază pentru a cumpăra un ulei de lavandă de calitate și să-i dea utilizarea corespunzătoare. Cu toate acestea, există multe produse disponibile care la prima vedere sunt similare și face dificil de a alege. Uită-te la următoarele criterii, astfel încât să puteți cumpăra un ulei de lavandă, care vă lasă cu gura deschisă.

 • Specie
 • Puritate
 • Certificare
 • Brand
 • Ambalare

Specie

În cazul în care nu știați, există 60 de specii diferite de lavandă, dar nu toate dintre ele sunt folosite pentru a face uleiuri. Cele mai bune uleiuri esentiale provin de la Lavandula Angustifolia. Această floare este, de asemenea, cunoscut sub numele de lavandă engleză și are o aromă moale și dulce, care face ideal pentru aromoterapie. O altă specie care este utilizat pe scară largă în fabricarea de uleiuri este lavanda, sau Lavandula Hybrida. Ulei de lavandă este adesea mai ieftin, deoarece mai puțin materie primă este necesară pentru a face. Are un miros mai puternic, mai camforat. Este de preferat să-l utilizați în scopuri cosmetice, ar fi creme, șampoane sau săpunuri.

Puritate

Puritatea uleiurilor esențiale este direct legată de eficacitatea lor. Este posibil ca uleiul de lavandă nepur să fi fost distilat în culturi de slabă calitate sau să conțină aditivi nocivi. În general, produsele care sunt 100% pure face clar pe ambalaj. Cu toate acestea, există indicii suplimentare care ajută la asigurarea că nu. Una dintre caracteristicile care trebuie fixate este că sticla conține, în plus față de denumirea comună a uleiului, denumirea latină. Atunci când nu, acesta poate fi un produs înșelător cu parfumuri adăugate. Puritatea uleiului are, de asemenea, un impact asupra prețului său.

Certificare

De câțiva ani, uleiuri esențiale cu un “grad terapeutic” sigiliu au generat o mulțime de controverse. Unele companii multinaționale adăuga acest nume la produsele lor pentru a sublinia calitatea lor bună și puritate. Cu toate acestea, este important să se știe că nu există nici un certificat care se referă la gradul terapeutic. Prin urmare, nu permiteți ca acest indicator să fie factorul decisiv al achiziției dvs. Este important să se clarifice faptul că este indicat nu implică faptul că produsul este rău. Mai degrabă face parte dintr-o strategie de marketing. Alte denumiri, care sunt oficiale și credibile, indică faptul că uleiul de lavandă este biologic sau netestat la animale.

Brand

Când suntem în căutarea unui ulei esențial, ceea ce ne îngrijorează cel mai mult este că este natural, sigur și eficient. Unul dintre factorii care construiesc încrederea este reputația brandului care o susține. Asta nu înseamnă că trebuie să ne căsătorim cu o singură replică. Există unele care se specializează în ulei de lavandă și altele care sunt cunoscute pentru uleiul lor de nucă de cocos. Cel mai important lucru este de a investiga originea brandului, timpul necesar pe piață și angajamentul său față de mediu. În plus, dacă există studii științifice care susțin produsele sale, este un semn că este o marcă serioasă. Ia timp pentru a citi comentarii de la utilizatorii care au testat uleiurile lor.

Ambalare

Ambalarea uleiului de lavandă este un criteriu care nu trebuie subestimat. În mod ideal, acesta este conținut într-un borcan de sticlă întunecată. Întunericul protejează uleiurile de contactul cu căldura și razele ultraviolete, păstrându-le astfel proprietățile. Deși un recipient din plastic ar putea păstra produsul, acesta nu este opțiunea cea mai ecologică. În plus, este important ca recipientul să aibă un capac care să-l ți păstreze complet izolat de aer în timp ce este închis. Sticlele de pipetă sunt o alegere excelentă. Uleiul de lavandă este foarte concentrat și trebuie dozat în mod corespunzător, ceea ce este facilitat cu edropper.

Rezumat

Ai încetat să mai fii un începător în lumea uleiurilor esențiale! Mai exact, deja înțelegi despre ce vorbesc când menționez uleiul de lavandă. Știi ce face, modul în care vine de la producător și ce caracteristici are. În plus, ai habar care sunt cele mai bune uleiuri de lavandă de pe piață. Cel mai utilizat din toate, atunci când vă cumpărați ulei de lavandă, veți ști să-l folosiți cât mai bine.

Dacă aveți orice tip de întrebări, nu ezitați să le scrieți în secțiunea de comentarii. Treaba noastră este de a economisi timp și efort atunci când doriți să cumpărați un produs. Dacă ați găsit acest articol util și informativ, împărtășiți-l cu prietenii dumneavoastră. Amintiți-vă să mai aruncați un ochi pe ghidurile noastre de cumpărături. Dacă sunteți unul dintre cei care uită cu ușurință, păstrați acest link undeva pentru a putea intra de fiecare dată când doriți să cumpărați ulei de lavandă. Toate cele bune!

De patru ani scriu articole pentru diverse site-uri web și mass-media, în special despre tehnologie, seriale, benzi desenate, anime, filme și jocuri video. Francizele mele preferate sunt Marvel, DC, Demon Slayer și Attack on Titan.

Lasă un comentariu