Lumea produselor cosmetice avansează cu pași repezi. Astfel, am ajuns să avem la dispoziție produse de o calitate din ce în ce mai bună și mai respectuoase cu pielea noastră. Un exemplu în acest sens este machiajul organic, care este din ce în ce mai apreciat pentru rezultatele bune și de îngrijirea pe care o oferă. Datorită numărului mare de produse care apar, este normal să existe momente când nu știm ce să alegem. De aceea noi, pentru a prinde din urmă cele mai recente trenduri, am testat și descris care sunt cele mai bune tipuri de machiaj organic în 2021.

De reținut

 • Este esențial să avem grijă de pielea noastră. Cu toate acestea, multe dintre produsele pe care le folosim zilnic conțin un astfel de număr de compuși chimici care, pe termen lung, ajung să dăuneze dermei.
 • Dacă dorim să ne îmbunătățim rutinele de înfrumusețare, una dintre cele mai bune opțiuni este să investim întotdeauna în produse ecologice, deoarece aceste produse cosmetice se caracterizează prin respectarea pielii noastre.
 • Pentru a alege machiajul organic care se potrivește cel mai bine nevoilor noastre, este necesar ca, în momentul achiziției, să apreciem aspecte precum certificarea, compoziția sau tipul nostru de piele.

Cel mai bun machiaj organic de pe piață: recomandările noastre pentru 2021

Dacă aceasta este prima dată când auzi despre machiaj organic, sau ați ajuns aici pentru a căuta informații suplimentare despre această nouă modă,  probabil știți că în cele de mai jos veți găsi listat cel mai bun machiaj organic în categorii individuale de nevoi. Iată care sunt acestea:

Cel mai bun ruj organic

Acest ruj de lungă durată vă va oferi o culoare frumoasă și intensă timp de 8 ore. Se face cu ingrediente hidratante, ar fi ceara de albine si ulei de moringa. De asemenea, conține ulei de semințe de zmeură și vitamina E. Prin urmare, buzele tale vor arata la fel de moale ca matasea si va fi sanatos. Toate produsele Burt sunt formulate cu produse 100% naturale și ambalaje reciclabile.

Cel mai bun balsam de buze organic

Hidratează-ți buzele cu acest balsam organic care miroase delicios. Toate ingredientele sale sunt 100% pure. Conține ulei de ricin, ulei de mentă, ulei de argan, unt de cacao și ulei de aloe vera. Prin urmare, este ideal pentru buze uscate și crăpate. Este, de asemenea, teren și animale prietenos, ca ambalajul este complet reciclabile și nu testate pe animale.

Cea mai bună bază lichidă organică

Această bază lichidă are o formulă botanică avansată anti-îmbătrânire. Într-adevăr, pielea ta va arata mai tineri, mai sănătoase și mai unificate. În același timp, va reduce excesul de grăsime și va restabili luminozitatea naturală a pielii. Se face cu ingrediente 100% organice și naturale. În plus, nu conține coloranți artificiali, conservanți sau parfumuri. Este un produs ușor, vegan și fără gluten. Prin urmare, este ideal pentru toate tipurile de piele.

Cel mai bun rimel organic

Obțineți gene frumoase fără substanțe chimice nocive. Acest rimel este natural și 85% organic. Este alegerea ideală pentru ochii sensibili, deoarece nu conține parabeni, coloranți sau gluten. Formula sa hrănitoare conține atât ulei de mușețel, cât și ulei de floarea soarelui, ambele cunoscute pentru proprietățile lor hidratante. Prin urmare, îți va hrăni și înfrumuseța privirea.

Ghid de cumpărături: Ce trebuie să știți despre machiajul organic

Cunoașterea tipului de produse pe care le aplicăm pe pielea noastră este esențială pentru a ne bucura de cele mai bune rezultate. Din acest motiv, să trecem în ea! În această secțiune, răspundem la întrebări frecvente despre acest subiect.

Ce este machiajul organic?

altfel nu se putea altfel, să începem prin a explica la ce ne referim când am vorbit despre cosmetice organice. Este doar ceea ce constă din produse realizate din ingrediente din agricultura ecologică sau biologică controlată. Această proveniență ecologică este definită prin metodele sau orientările utilizate în cultivarea ingredientelor sale, care nu dăunează mediului, prin reducerea emisiilor de CO2 și prin eliminarea compușilor chimici sau a pesticidelor în elaborarea acestuia.

Care este diferența dintre machiajul organic și cel natural?

Aceasta este una dintre întrebările pe care ni le punem cel mai des și care cel mai adesea ne duce în eroare. Pentru că, deși multe branduri folosesc ambele denumiri indiferent, nu, machiaj organic și machiaj natural nu sunt aceleași. Deși este adevărat că un produs organic este întotdeauna natural, nu funcționează invers. Toate produsele ecologice sunt, prin definiție, naturale, deoarece îndeplinesc cerințele pe care tocmai le-am menționat. Cu toate acestea, la producerea unui produs natural (chiar dacă ingredientele sunt de origine naturală), a fost utilizată o metodă care nu respectă condițiile ecologice și, prin urmare, nu poate fi menționată ca atare.

Ce criterii trebuie să îndeplinească produsele pentru a fi certificate ca produse cosmetice ecologice?

Și, continuând cu definiția produselor cosmetice ecologice, vom spune că, pentru ca un produs să fie menționat ca atare, trebuie să aibă una dintre certificările din domeniu. În prezent, putem găsi diferite entități (1) responsabile pentru acordarea unor astfel de certificări și fiecare dintre ele are criterii diferite:

EntitateCriterii de certificare
ECOCERT (2)Cel puțin 95% din ingredientele plantelor din formulă trebuie să provină din agricultura ecologică. Cel puțin 10% din ingrediente, în general, trebuie să provină din agricultura ecologică.
COSMEBIO (3)Cel puțin 95% din ingrediente sunt naturale sau naturale. Cel puțin 50% din ingredientele plantelor din formulă provin din agricultura ecologică.
BDIH (4)Cele mai multe materii prime vegetale provin din culturi organice controlate (kbA) și provin din recoltarea sălbatică organică controlată. Nu se efectuează teste pe animale.
SOIL ASSOCIATION (5)Cel puțin 95% din ingrediente sunt organice. Nu au nici o alternativă biologică pentru ingrediente non-organice.
ICEA (6)Ingrediente de origine naturală sau organică. Produse și ambalaje ecologice.
BIOFORUM (7)Impactul asupra mediului în timpul prelucrării ar trebui limitat la maximum. Ingredientele trebuie să provină din culturi ecologice.

Pe lângă certificarea ca produs cosmetic organic sau organic, aceste entități acordă certificări pentru produse cosmetice naturale, vegane și bio, fiecare cu anumite cerințe. Din acest motiv, ar trebui să verificăm întotdeauna etichetele pe care le are un anumit produs.

În afară de machiaj, există alte produse cosmetice organice?

În plus față de a fi unkistakable, unul dintre principalele motive pentru care există încă multe femei care nu se bucură de beneficiile pe care cosmetice organice le pot oferi este gândul că acestea sunt produse exclusive și determinate. Dar nimic mai departe de realitate. În cadrul produselor cosmetice organice sau organice putem găsi:

 • Produse de îngrijire a pielii (creme, seruri sau loțiuni, printre altele)
 • Produse de curățare
 • Produse de demachiant

Prin urmare, nu mai avem o scuză pentru a începe să aibă grijă de pielea noastră prin schimbarea tuturor produselor pe care le folosim zilnic pe ea, pentru că vom găsi exact aceleași, dar cele organice. Mult mai bine pentru derma noastră și mult mai bine pentru mediu, care este, de asemenea, important.

Machiajul organic nu provoacă alergii?

În lumea produselor cosmetice există multe mituri care, dacă le credem, pot ajunge să ne rănească. Una dintre cele mai frecvente atunci când vorbim despre machiaj organic nu generează alergii. Această afirmație este complet falsă. Deși este adevărat că produsele ecologice sunt mai prietenoase cu pielea, nimic nu ne asigură că niciunul dintre ingredientele sale, oricât de natural, nu ne va da o reacție alergică. Prin urmare, este esențial să revizuim compoziția fiecărui produs pentru posibili alergeni.

De ce este atât de recomandat să se utilizeze produse cosmetice organice?

În ultima vreme, se pare că totul a devenit mult mai verde și mai natural. Între ploaia de publicitate și sfaturi online, este normal că există momente când nu mărturisim și întreb dacă recomandările sunt într-adevăr ceea ce ne promit. Ei bine, pe această cale noi am pregătit câteva argumente:

 • Machiaje organice cu mai mult respect pentru pielea noastră, deoarece acestea nu conțin ingrediente chimice sau agresive. Din acest motiv, ei respectă pH-ul natural și permit organismului să aibă o relație mai bună cu substanțele.
 • Unele dintre ingredientele (plante aromatice medicinale) cu care se fac produse organice conțin proprietăți terapeutice.
 • Machiajul organic se face cu compuși similari cu cei ai propriului nostru corp, astfel încât este capabil să le asimileze mai ușor, iar rezultatele sunt mai bune.
 • Produsele ecologice conțin uleiuri esențiale capabile să pătrundă în fluxul sanguin, astfel încât îngrijirea pielii și regenerarea are loc din interior spre exterior.

Este adevărat că oferă beneficii pentru piele?

Un alt mit mare despre eco-cosmetice este că nu funcționează bine. Unii oameni cred că, fără a fi eliminat toate ingredientele chimice din compoziția sa, produsul nu va mai fi eficient. Se înșeală. De fapt, nu este vorba doar de faptul că aceste produse funcționează bine, dar ele pot avea mai bine decât cele tradiționale. Compoziția machiajelor organice are o contribuție mai mare de ingrediente active, astfel încât, în plus față de a fi mai sigure și mai prietenoase cu pielea, ele permit produsului să pătrundă mai bine și rezultatele sunt mai bune. Desigur, în funcție de concentrația acestor substanțe active, rezultatele pot varia.

Criterii de achiziție

Odată ce întrebările principale despre machiaj organic au fost răspuns, să trecem la practică: pot să vă asigurați că produsele pe care le cumpăr sunt cele mai bune pentru mine? Este mai ușor decât pare, trebuie doar să ia în considerare diferitele criterii pe care le-am stabilit mai jos:

 • Certificare
 • Ingrediente și compoziție
 • Tipul de piele și nevoile acesteia
 • Recipient

Certificare

Desigur, primul lucru pe care trebuie să ne uităm la atunci când aleg maaquillaje noastre este că, de fapt, este cosmetice organice. Pentru aceasta, am menționat mai sus principalele companii private care sunt responsabile pentru analiza produselor cosmetice și acordarea certificărilor bazate pe:

 1. Procentul minim de ingrediente din agricultura ecologică controlată.
 2. Diferitele ingrediente sunt permise și nepermise.
 3. Diferitele procese și metode care pot fi efectuate în timpul producției produsului.
 4. Dacă sunt sau nu testate pe animale.

Dacă cunoaștem aceste cerințe, atunci când avem produsele în fața noastră și verificăm dacă au etichetele diferitelor entități, vom ști ce caracteristici au doar prin a arunca o privire rapidă. Se pare evident, dar noi nu ar trebui să dea ca organice sau organice un produs cosmetic care nu este certificat.

Ingrediente și compoziție

Când suntem deja siguri că diferitele produse printre care se va găsi alegerea noastră sunt cosmetice organice, putem trece la pasul următor. Așa v-am spus, chiar dacă este machiaj organic, ar trebui să arătăm întotdeauna bine la ingredientele și compoziția sa. În acest caz, vom face acest lucru în căutare de orice ingredient care poate fi un factor alergen pentru noi. Amintiți-vă că ingredientele naturale pot provoca, de asemenea, alergii. De asemenea, nu mai este de verificat dacă nu se găsește nici un compus chimic în compoziție. Chiar dacă poartă certificare, nu se știe niciodată.

Tipul de piele și nevoile acesteia

În al treilea rând, ca în cazul oricărui produs cosmetic, trebuie să evaluăm nevoile pe care intenționăm să le îndeplinim cu produsul. Din fericire, putem găsi machiaj organic de mai multe tipuri și proiectat pentru toate tipurile de piele, așa că nu ne va costa mult pentru a găsi cel care ni se potrivește cel mai bine. În acest sens, este important să luăm în considerare nevoile pe care pielea noastră le are, deoarece este de un tip sau altul. Astfel, dacă avem pielea uscată, vom alege produse care oferă o hidratare suplimentară.

Recipient

Pentru a pune capăt căutării noastre și a face rezultatul complet satisfăcător, nu putem uita de ambalaj. Deși este foarte important ca produsul în sine să fie ecologic în compoziția sa și prin metodele utilizate în producția sa, este, de asemenea, esențial ca ambalajul să urmeze aceeași linie. Ca regulă generală, toate produsele de acest tip sunt ambalate în ambalaje reciclate, reciclabile sau reutilizabile. Dar, ca întotdeauna, niciodată nu merge fără a transforma caseta în jurul în căutare de autocolant care indică aceste caracteristici. Din moment ce vom trece la eco-cosmetice, vom face bine, nu-i așa?

Rezumat

Lumea produselor cosmetice s-a schimbat foarte mult în ultima vreme. Astăzi, tendința este de a reveni la naturale, încercând să aibă grijă deplină de pielea noastră și de a reduce cât mai mult posibil cantitatea de ingrediente chimice pe care le aplicăm pe ea de zi cu zi. În plus, îngrijirea mediului este foarte prezentă în viața noastră de zi cu zi. Fără îndoială, răspunsul la toate aceste nevoi se găsește în produsele cosmetice ecologice. Acest tip de machiaj organic este lipsit de ingrediente chimice și se face folosind metode ecologice. Datorită lor, putem avea grijă de noi înșine și să aibă grijă de mediu, fără a fi nevoie să renunțe la produse cosmetice bune. Și tu, mai știi ceva despre machiajul organic? Dacă ți-a plăcut ghidul nostru, partajați-l pe rețelele sociale și lăsați-ne un comentariu. Vrem să știm experiența dumneavoastră!

De patru ani scriu articole pentru diverse site-uri web și mass-media, în special despre tehnologie, seriale, benzi desenate, anime, filme și jocuri video. Francizele mele preferate sunt Marvel, DC, Demon Slayer și Attack on Titan.

Lasă un comentariu