Dacă îți plac filmele de acțiune și te simți în stare să te bucuri de o bună doză de suspans și aventură, atunci ai sosit în locul potrivit. În acest top îți prezentăm o selecție de cele mai bune filme de acțiune, care sunt destinate să îți ofere scene spectaculoase cu bătăi, urmăriri și aventuri epice și să te bucuri de suspans. Filmele din lista noastră sunt cu adevărate bune, incluzând atât filme mai clasice de acțiune precum și producții noi, pline de suspans. Tot ce trebuie să faci este să te așezi, să te relaxezi și să te bucuri de o plimbare spectaculoasă prin lumea filmelor de acțiune. Sperăm că vei găsi ceva pe placul tău. Deci, ia-ți popcornul și bucură-te de show! Iată care sunt cele mai bune filme de acțiune!

John Wick (2014)

John Wick ne prezintă povestea emoționantă a unui om care se răzbună. Acțiunea simplă și spectaculoasă este excelent susținută de Keanu Reeves, care joacă rolul unui anti-eroi. Umorul și referirile la realitatea exagerată sunt îmbinate armonios. De asemenea, se insinuează faptul că personajele și organizațiile au o istorie îndelungată. Acest lucru se observă și în regulile și structura intricate a acestei lumi. 

De asemenea, un alt aspect care face ca John Wick să fie o alegere excelentă este performanța lui Reeves ca un star al acțiunii. El se potrivește perfect cu rolul său, oferind o performanță de talie internațională. Astfel, toate aceste elemente fac din John Wick unul dintre cele mai bune filme de acțiune din ultimii ani.

Mad Max: Fury Road (2015)

Mad Max: Fury Road, regizat și co-scris de George Miller, este ultimul film din seria Mad Max și, fără îndoială, cel mai bun dintre ele. Acesta dezvăluie o intensitate post-apocaliptică incredibilă și oferă unele dintre cele mai bune scene de urmărire și luptă din istorie. Tom Hardy interpretează rolul principal, în timp ce Charlize Theron prezintă Furiosa, o forță feminină cu care trebuie să se ia în calcul. Acest monstru al acțiunii aparține femeilor, ceea ce înseamnă că reprezintă o nouă paradigmă pentru un viitor dominat de bărbați toxici.

The Raid: Redemption (2011)

The Raid: Redemption (2011) este un film plin de acțiune, o celebrare a violenței. Este un film perfect, fără cadre sau dialoguri inutile, un exemplu perfect al genului modern de filme de acțiune. Iko Uwais se oferă într-o performanță excelentă, arătându-și grația, atletismul și măiestria în artele marțiale. De asemenea, regizorul Gareth Evans a creat o poveste și o direcție fără opreliști, trimițând val după val răufăcători. Împreună cu acestea, The Raid: Redemption oferă un lungmetraj hipnotic și o violență fără sfârșit. Acesta este unul din cele mai interesante producții de acțiune și este, în mod clar, meritul lui Iko Uwais și al lui Gareth Evans.

Skyfall (2012)

Skyfall este unul dintre cele mai populare filme ale seriei James Bond, fiind cel care a vândut mai multe bilete decât oricare altul. Acesta a deschis oficial Jocurile Olimpice de la Londra în 2012, de asemenea, Adele câștigând un Oscar pentru cea mai bună melodie pentru cântecul său tematic. Acest film reprezintă o aventură plină de suspans care prezintă luptele interne și externe ale lui 007, văzut în această versiune prin intermediul lui Daniel Craig. 

De asemenea, Dame Judi Dench, în rolul M, și-a reluat rolul din filmele anterioare ale seriei și a fost unul dintre cei mai buni actori. În plus, Skyfall oferă o surpriză neașteptată de melancolie, în care 007 vine înapoi să se răzbune.

The Raid 2 (2014)

The Raid 2 este sequel-ul filmului The Raid: Redemption și se concentrează pe Rama (Iko Uwais), un polițist care se alătură unei organizații criminale ca infiltrat. Acest film este un veritabil tur de forță, fiind unul dintre cele mai violente și mai brutale filme pe care le-ai văzut vreodată. Scenele de luptă sunt foarte realiste, pline de sânge și visceralitate. Personajele folosesc o gamă largă de arme, de la ciocane, bate de baseball, lopeți, sticle sparte și țevi metalice, la butuci, macete, puști și pistoale. Toate aceste arme aduc mai mult realism la luptele dintre personaje, iar efectele digitale ale picăturilor de sânge îi oferă un plus de intensitate. Cu toate acestea, luptele sunt si spectaculoase, având în vedere că sunt antrenați actori precum Iko Uwais, Yayan Ruhian și Joe Taslim.

Inception

Inception, filmul lui Christopher Nolan din 2010, este o adevărată omagiere a filmelor lui James Bond. Acest film duce spectatorul într-o lume a viselor, unde poveștile ambițioase și imaginile uimitoare vor crea un univers complet original. Acesta este unul dintre cele mai bune filme de actiune SF din perioada din care face parte, cu scene memorabile, cum ar fi lupta pe holul unui hotel întors pe dos și asaltul de pe vârful unor munți. E ca și cum On Her Majesty’s Secret Service ar fi fost pus pe steroizi. Inception oferă o experiență mentală tulburătoare și o poveste captivantă, care te va ține atent care va rămâne în memoria ta pentru totdeauna.

Ip Man (2008)

Ip Man, protagonizat de Donnie Yen, a cauzat un val de blockbusters globale. Filmul a inspirat numeroase producții care s-au bazat pe această temă, însă acesta rămâne originalul. Acțiunea filmului a fost choreografiată de Sammo Hung, ceea ce a dat un avantaj acestei producții. Acest film a început o franciză care a ajuns la patru lungmetraje și un spin-off. 

Donnie Yen este un star în ceea ce privește arta luptelor, cu un stil foarte cool și care te face să-l adori. El este un expert când vine vorba de coregrafia luptelor, fiind capabil să se adapteze la diferite stiluri și roluri. De-a lungul anilor, alți mari actori de lupte, precum Bruce Lee, Jackie Chan, Jet Li, Tony Jaa și Iko Uwais, și-au construit stiluri proprii recunoscute în întreaga lume, însă Donnie Yen este unica persoană care poate duce la final orice rol și face orice luptă un succes.

Hot Fuzz (2007)

Hot Fuzz (2007) este partea de mijloc a trilogiei Cornetto a lui Edgar Wright, o comedie de acțiune care are ca protagoniști pe Simon Pegg și Nick Frost. Acțiunea se desfășoară într-un mic oraș rural englez, unde Pegg joacă rolul unui polițist cu rezultate deosebite. Frost îl interpretează pe partenerul său leneș și lipsit de ambiție, Nicholas Angel. 

Filmul se concentrează pe obsesia lui Butterman cu filmele de acțiune clișeice, iar finalul construiește este plin de momente creative și violente, dar și cu o încheiere încântătoare. 

Prin urmare, Hot Fuzz (2007) este o producție cu acțiune excelentă, care merită cu siguranță văzută. Acțiunea se desfășoară într-un mod inteligent și imaginativ, iar finalul său este unul încântător, vesel și plin de energie.

Mission: Impossible – Fallout (2018)

Mission: Impossible – Fallout (2018) este unul dintre cele mai bune filme ale francizei Mission: Impossible și unul dintre cele mai bune filme de acțiune ale ultimului deceniu. Când a fost anunțat că Christopher McQuarrie va fi primul regizor care va face un al doilea film din seria Mission: Impossible, mulți au fost surprinși. Și totuși, acesta a reușit să reinvigoreze franciza pentru a doua oară, realizând un thriller care se află la limita răbdării spectatorului. Filmul are o secvență memorabilă în care un jaf devine o cursă cu mașinile și apoi se transformă într-o cursă cu motocicletele, în care Tom Cruise este cel care este urmărit de Rebecca Ferguson, una dintre eroinele seriei. În ansamblu, Mission: Impossible – Fallout (2018) este unul dintre cele mai bune filme din franciza Mission: Impossible.

Django Unchained (2012)

Django Unchained este primul western al regizorului Quentin Tarantino, care se desfășoară în sudul Statelor Unite în anul 1858. Acțiunea începe cu Jamie Foxx în rolul lui Django, care împreună cu tovarășul său, dr. King Schultz, ucide un grup de sclavi pe o plantație din Mississippi. În această scenă, plantația arde în flăcări și Django și calul său dansează în lumina focului. Acest western revisionist aduce o răzbunare biblică asupra celor doi răufăcători odioși, proprietarul de sclavi Calvin Candie (Leonardo DiCaprio) și favoritul său „unchi” Stephen. În ciuda atrocităților pe care le vedem în film, este o odisee emoțională și plină de acțiune în care Django reușește în final să-și răzbune soția și să-și câștige libertatea.

District 9 (2009)

District 9 este un film de acțiune științifico-fantastic regizat de Neill Blomkamp și cu Sharlto Copley în rolul principal. Producția cu un buget de 30 de milioane de dolari a fost produsă de Peter Jackson și nominalizată la patru premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film. Acțiunea se desfășoară în Johannesburg, Africa de Sud, în anul 1982. Povestea îl are ca protagonist pe Wikus, un angajat al Departamentului Afacerilor Extraterestre, care este infectat cu o substanță extraterestră și începe să se transforme într-un „crevete”, fiind izolat într-un lagăr de internare. 

District 9 este un film uimitor și foarte politic, cu o subtilitate și o profunzime remarcabile. Povestea sa dezvăluie, de asemenea, unele dintre cele mai bune și mai ciudate aspecte ale vieții. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui film care să vă facă să vă puneți întrebări, District 9 este alegerea perfectă.

Drive (2011)

Drive este un film de acțiune din 2011, regizat de Nicolas Winding Refn și avându-l în rol principal pe Ryan Gosling. Acțiunea se petrece în Los Angeles și se concentrează pe Driver, un șofer de cascadorii care se folosește de abilitățile sale de șofer pentru a face rost de bani ca șofer pentru gangsteri. Aceștia încearcă să se înșele unii pe alții, iar Driver se vede prins în mijloc.

Filmul are elemente ale genului art-house, influențat de filmele lui Jean-Luc Godard și unele sensibilități ale lui Stanley Kubrick. Performanța lui Gosling, precum și lumina de neon și muzica iconică, contribuie la crearea unei atmosfere profunde și tragice. Cea mai violenta scenă din film este, de asemenea, și cea mai tandră, în care Driver îi sărută pe Irene și îl lovește pe un asasin în fața ei.

The Nice Guys (2016)

The Nice Guys (2016) este o comedie acțiune plină de suspans și umor, în care joaca Ryan Gosling și Russell Crowe. Filmul este scris și regizat de Shane Black și se vorbește foarte mult despre el, deoarece se combină perfect cu umorul și cu misterul. Există multe lupte și accidente de mașini, precum și secvențe de acțiune extrem de interesante. The Nice Guys a oferit, de asemenea, oportunitatea unei actorite tinere, Angourie Rice, de a juca un rol memorabil ca fiica precaută și inteligentă a lui PI, care este de fapt mai matură și mai capabilă decât tatăl său.

Dredd (2012)

Dredd este un film de acțiune din 2012 regizat de Pete Travis și scris și produs de Alex Garland. Acest film prezintă povestea lui Judge Dredd (interpretat de Karl Urban), un judecător-polițist din orașul futurist Mega City One, care se luptă cu criminalii și teroriștii. Ca o parte a codului său de onoare, Dredd nu își scoate niciodată casca, transformându-l într-un personaj enigmatic. 

În această aventură, Dredd și compania sa, Anderson (Olivia Thirlby), sunt trimiși într-o misiune de a aresta pe Ma-Ma (Lena Headey), liderul unei bande de crimă izolate într-un complex de apartamente de 200 de etaje transformat într-o fortăreață. Acțiunea este bombastică și rapidă, Urban și Thirlby luptându-se și trăgând prin armata de ticăloși a lui Ma-Ma. Acest film se aseamănă foarte mult cu The Raid, cu toate acțiunile sale spectaculoase și efectul de realitate pe care îl oferă.

Mission: Impossible – Rogue Nation (2015)

Mission: Impossible – Rogue Nation (2015) este cea de-a cincea parte a francizei Mission: Impossible cu Tom Cruise în rolul principal. Acest film a revigorat franciza, în urma succesului lui Mission: Impossible – Ghost Protocol din 2011. De altfel, filmul are un aer itinerant și de înfruntare a gravitației, oferind o alternativă la filmul James Bond. 

Christopher McQuarrie a scris, regizat și îndrumat acest film și a ajutat la tranziția lui Tom Cruise de la un star romantic și încântător la un stuntman dur. Una dintre scenele de acțiune memorabile din acest film este cea în care Cruise se agață de partea laterala a aeronavei la o înălțime de 1500 de metri.

Atomic Blonde (2017)

Atomic Blonde este un film de acțiune din 2017 regizat de David Leitch și cu Charlize Theron în rolul principal. Filmul este bazat pe romanul The Coldest City și este prima lucrare regizorală solo a regizorului David Leitch, care a devenit cunoscut ca stuntman. 

Charlize Theron joacă rolul unui agent MI6 care are sarcina de a recupera un microfilm furat. Ea se prezintă ca fiind extrem de letală, și se întoarce în Berlinul divizat din anul 1989. Pe lângă acțiunea intensă, filmul se bucură de o coloană sonoră electro pop nostalgică și de o imagine care evocă stilul noir. Acest lucru se realizează prin decoruri decăzute, clădiri vechi și neonuri care strălucesc, precum și prin fumul de țigară care se împrăștie în aer, lucruri care fac din Atomic Blonde un film de acțiune plin de suspans și frumos filmat.

Edge of Tomorrow (2014)

Edge of Tomorrow (2014) este un film de acțiune SF, regizat de Doug Liman și produs de Warner Bros. Acest film are în distribuție actori precum Tom Cruise, Emily Blunt și Bill Paxton. Filmul a fost filmat pe peliculă de 35 mm, care a contribuit la calitatea excepțională a efectelor vizuale. Acțiunea se bazează pe lupta dintre oameni și o invazie extraterestră, cei doi protagonisti, Cruise și Blunt, fiind înarmați pentru luptă. Acțiunea este susținută de un scenariu interesant și plauzibil, ceea ce face din film o experiență uimitoare și plină de suspans. De asemenea, efectele vizuale sunt de înaltă calitate, oferind o imagine plină de detalii și realizând o evadare uimitoare din realitatea obișnuită. Prin urmare, dacă sunteți în căutarea unui film plin de acțiune, cu efecte vizuale excelente și o poveste captivantă, Edge of Tomorrow (2014) ar trebui să fie o alegere potrivită.

Snowpiercer (2013)

Snowpiercer a fost lansat în 2013 și a fost regizat de Bong Joon-ho, iar în spate are o poveste plasată în viitorul post-apocaliptic. Acțiunea se desfășoară în jurul unui tren care conține ultimii supraviețuitori ai rasei umane, împărțiți în clase sociale. În timp ce clasele inferioare încearcă să ajungă la locomotivă, în fruntea trenului, rebelii condusi de Chris Evans luptă împotriva claselor sociale superioare. 

Cu toate că acțiunea în sine este destul de clasică, Snowpiercer știe cum să se folosească de această modalitate pentru a se distinge. Și acest lucru se poate vedea prin modul în care relația dintre mișcarea trenului și a rebelilor se sincronizează, într-un mod unic, pentru a oferi o experiență de acțiune futuristică memorabilă.

The Hunger Games (2012)

The Hunger Games a avut o primire foarte pozitivă la lansarea sa în 2012, contribuind la declanșarea unui adevărat fenomen. Jennifer Lawrence a avut rolul principal și a reușit să prezinte o lume în care viața este dominată de sărăcie și în care oamenii sunt obligați să se sacrifice pentru divertisment. Sub direcția lui Gary Ross, filmul prezintă un stil minimalistic, dar acțiunea nu este deloc lipsită de interes.

Povestea se concentrează pe Katniss, o eroină care și-a petrecut copilăria în sărăcie, și care se sacrifică ca să-și salveze sora de la a fi trimisă la The Hunger Games. Aici, ea și alți adolescenți sunt nevoiți să comită crime și să ucidă pentru a supraviețui. Secvențele de acțiune sunt foarte reale, dar cu toate acestea, filmul este mai degrabă mut. Este un film interesant și profund, care este perfect pentru a explora temele principale, cum ar fi sărăcia, lupta pentru supraviețuire și sacrificiul.

Looper (2012)

Looper (2012) este un sequel care a reușit să depășească așteptările. Cu Bruce Willis în rolul principal, acest film a folosit renumele starului pentru a-și consolida statutul de blockbuster. Însă, cea mai interesantă schimbare a fost că Joseph Gordon-Levitt a jucat rolul protagonistului, ceea ce a demonstrat că este una dintre noile generații de actori de top. Acest lucru a contribuit la crearea unui film plin de tensiune și cu destule întorsături neașteptate. 

Totodată, povestea din Looper este captivantă și încurajează publicul să se gândească de două ori despre adevărata natură a destinului. În acest film, protagoniștii sunt obligați să se confrunte cu realitatea că trebuie să-și ucidă propriul viitor și să ia decizia corectă în această situație. Acest lucru face ca Looper să fie un film captivant și încântător, cu o poveste cu adevărat recompensatoare.

Scott Pilgrim vs. the World (2010)

Scott Pilgrim vs. the World este un film de acțiune extraordinar care oferă o explozie de stimuli senzoriali. Luptele sunt fastuoase, cu o energie kinetică care te va ține pe marginea scaunului. Aceste secvențe de luptă sunt, fără îndoială, una dintre cele mai bune lucrări ale regizorului Edgar Wright. 

Stunt coordinatorul Brad Allan (decedat), care a lucrat la acest film, a făcut o treabă excelentă în a aduce această coregrafie de luptă la viață. Cu o ironie disimulată, Scott Pilgrim vs. the World este o comedie a dezamăgirii pentru milenialii care au crescut și au devenit persoane mai puțin nesimțite. Este un film indie pe care milenialii îl pot vedea și în care se pot regăsi.

Dawn of the Planet of the Apes (2014)

Dawn of the Planet of the Apes este primul film tradițional al lui Matt Reeves din franciza Planet of the Apes și sequel-ul lui Rise of the Planet of the Apes. Acest film introduce lumea în care există un simian, Caesar, ca lider, fără alți oameni. Caesar încearcă să îi conducă pe urmașii săi simieni către pace. Oamenii sunt răspândiți din cauza unei pandemii, iar Caesar încearcă să găsească un mod de a trăi împreună cu aceștia. Andy Serkis interpretează rolul lui Caesar prin intermediul tehnicii de acting prin captură a mișcării, ceea ce face ca personajul să fie și mai convingător. Conceptul de revoluție simiană care îi răstoarnă pe oameni este unul foarte interesant și original. Acest film arată cum un simian poate fi un lider mai bun decât un om și cum se poate încerca găsirea unei căi de rezolvare a conflictului dintre oameni și simieni.

3:10 to Yuma (2007)

3:10 to Yuma, regizat de James Mangold, este unul dintre acele remake-uri care este cu adevărat mai bun decât originalul. Acest lucru se datorează în mare parte faptului că Mangold face din povestea despre provocarea etică în fața căreia se află un fermier sărac numit Dan (Christian Bale) o parabolă despre moralitate în sine. Cu ecouri din High Noon și din 3:10 to Yuma original, Dan începe ca un pistolar angajat rătăcit și cinic care a fost selectat să escorteze un criminal notoriu numit Ben Wade (Russell Crowe) la închisoare pentru a-și salva ferma. Dar, la sfârșit, Dan are toate motivele să plece, în afară de privirea vigilentă a fiului său adolescent (Logan Lerman), care pare să aibă mai mult respect față de banditul lui Crowe decât tatăl său slab și cu un picior.

1917 (2019)

1917 este un film de război de la sfârșitul anului 2019 regizat de Sam Mendes și inspirat din experiența bunicului acestuia din Primul Război Mondial. Acest film este un reminder tulburător al Primului Războiului Mondial și a fost coordonat cu mare atenție de Mendes și de celebrul cinematograf Roger Deakins. 1917 este un tur de forță cinematografic, intenționând să pară ca și cum ar fi filmat într-o singură ședință continuă. Efectele vizuale și filmarea spectaculoasă creează un univers imersiv în care George MacKay joacă rolul principal, al lui Lance Corporal Schofield.

RRR (2022)

RRR, cel mai nou film al regizorului indian S.S. Rajamouli, este o epopee de acțiune în limba Telugu care s-a transformat rapid într-un eveniment major în lumea cinematografiei internaționale. Acțiunea se desfășoară în India anilor 1920 și urmărește povestea unei prietenii care poate schimba istoria. În centrul acțiunii se află un plan de salvare grandios și îndrăzneț pe care cei doi prieteni îl pregătesc în câteva minute. Acesta implică ca unul dintre ei să sară de pe pod cu o motocicletă într-o direcție, iar celălalt să facă același lucru, dar pe un cal, în direcție opusă. Între ei se află o frânghie pe care o vor folosi ca să se întâlnească în mijloc, unde un copil se află în pericol. Acest film oferă o producție maximalistă, în care fiecare scenă este executată cu o totală convingere și splendoare.

Concluzia noastră este că filmele de acțiune sunt foarte populare și oferă un mod distractiv și captivant de a te bucura de timpul liber. Există multe filme de acțiune diferite pe care le puteți viziona și care vă vor oferi momente de suspans și plăcere. Dacă vă place acest gen de filme, atunci suntem siguri că veți găsi ceva care se potrivește gusturilor dumneavoastră. Sperăm că recomandările noastre v-au fost utile și că ați găsit o mulțime de filme interesante și captivante care să vă ofere ore bune de divertisment.

Adrian este un jurnalist talentat, cu o pasiune pentru descoperirea și relatarea informațiilor. El a absolvit o facultate de jurnalism și a acumulat o experiență considerabilă în acoperirea știrilor și scrierea de articole. Adrian are un talent natural pentru a găsi povesti interesante și pentru a le prezenta într-un mod captivant. În plus față de cariera sa în jurnalism, Adrian are o pasiune pentru fotografie, care îl însoțește oriunde merge. Acesta capturează imagini unice și le împărtășește cu lumea. Atunci când nu lucrează sau nu fotografiază, călătorește și explorează noi locuri și culturi.