Este surprinzător să vedem cum au evoluat televizoarele, de la apariția lor în 1920, până în prezent. Dacă înainte acestea făceau un singur lucru, acum ele au devenit mai inteligente, întrucât se pot conecta la Internet și oferi mai multe funcții.

În plus, televizoarele de astăzi sunt mai mari, plate sau curbate și oferă o calitate de neegalat a imaginii. Astfel, nu este surprinzător faptul că, aproape după secol, televiziunea continuă să se bucure de o mare popularitate. De fapt, o mare parte din hobby-ul familiilor implică vizionarea de filme și seriale la TV.

De ce ar trebui să alegi cel mai bun televizor?

 • Televizoarele inteligente de astăzi se pot conecta la Internet, permițându-vă să vă bucurați de o multitudine de aplicații și conținut la cerere. În acest fel, au devenit platforme reale pentru distracție.
 • În prezent, cele două tipuri de panouri care domină piața sunt LCD-urile, cu feedback LED, și OLED-urile. În plus, merită, de asemenea, să țineți cont de angajamentul Samsung față de panourile sale QLED.
 • Atunci când cumpărați un televizor nou, este important să nu vă ghidați numai după dimensiunea ecranului și rezoluția imaginii. Este necesar să țineți cont și de dimensiunile piesei în care o veți plasa, de utilizarea pe care o veți oferi și să alegeți una care integrează tehnologia HDR(High Dynamic Range).

Cel mai bun televizor in 2021: recomandările noastre

Pentru ca doar tu meriți ce e mai bun, în lista de mai jos vei putea cunoaște cele mai bune modele de televizoare. Vor fi descrise cele mai importante caracteristici ale sale. Toate acestea, astfel încât să puteți alege cel mai bine pentru tine. Ești gata?

LG UHD TV 55-inch, un televizor de ultimă generație

LG 55UN7300PUF este un televizor led, 4K și UHD(Ultra High Definition)de 55 inch. Se remarcă printre altele pentru a fi HDR(High Dynamic Range),oferind acuratețea culorilor și încorporând Dolby Vision și tehnologia webOS. Dar cea mai bună parte este că are un preț destul de tentant.

Este un dispozitiv inteligent, rapid și distractiv care reproduce grafică bogată în culori și imagini mai realiste. În plus, sistemul său de operare reunește cele mai populare aplicații video, ar fi Netflix, și acces gratuit la 70 de canale premium.

TLC LED 65-inch, un televizor cu sunet excelent

Acest smart TV oferă acces la mii de canale de streaming prin intermediul platformei Roku TV. Acesta dispune de rezoluție grafică 4K și tehnologie Dolby Vision, permițându-vă să vă bucurați de contraste, culori și imagini mai realiste.

La cele de mai sus, adăugați că prezintă un design de vizualizare completă,adică ecranul nu are borduri. Este o opțiune excelentă pentru a vă îmbunătăți experiența atunci când vizionați emisiunile și filmele preferate.

TLC Smart LED 32-inch, televizorul cu cea mai mare rată de reîmprospătare

Rata de reîmprospătare este un element esențial. Acest echipament vă oferă o frecvență de până la 120 Hz. Acesta vă oferă o rezoluție Full HD de 1.080 p. Cumpărați-l la un preț estimat de 150 USD.

Obțineți acces la mai mult de 5.000 de canale de streaming. De asemenea, se bucură de mai mult de 500.000 de filme și episoade cu Roku TV. Are trei intrări HDMI, un USB și multe altele. Este compatibil cu Alexa.

Insigna 4K de 50 inch, cel mai bun raport calitate-preț

Nu tot ce e bun trebuie să fie scump. Acesta este cazul TV NS – 50DF710NA19, de la Insignia. Bucurați-vă de o imagine 4K Ultra HD uimitoare. Cei opt milioane de pixeli ai săi te vor prinde prin claritatea sa.

Acest televizor acceptă HDR. Urmăriți peste 500.000 de filme și episoade cu Fire TV Edition. Are o rată de reîmprospătare de 60 Hz. Cântărește 25,8 lire sterline. Acesta măsoară 10.4 x 44.4 x 27.8 inci. Compatibil cu Alexa.

Ce trebuie să știi atunci când cauți cel mai bun televizor

Alegerea unui televizor nu înseamnă doar cumpărarea unuia care are cel mai mare ecran. Într-un context în care există o mare varietate de mărci și mii de modele disponibile, este esențial să luați în considerare o serie de criterii de achiziție. Pentru a vă facilita procesul electoral, le-am selectat pe cele care, în opinia noastră, sunt cele mai importante.

 • Ce conținut vei reda?
 • Tipul ecranului
 • Rezoluția imaginii
 • Dimensiunea ecranului
 • HDR
 • procesor
 • Conectivitate

Ce conținut vei reda?

Primul lucru pe care ar trebui să vă întrebați, atunci când cumpărați un televizor, este conținutul pe care îl veți juca cu acesta. Dacă nu intenționați să consumați mult conținut UHD, este posibil să nu fie bine să alegeți un televizor cu rezoluție 4K sau mai mare. În mod similar, dacă aveți de gând să utilizați televizorul pentru a juca jocuri video, veți dori unul care are latență scăzută.

Tipul panoului

În prezent, două tipuri de panouri domină: LCD-uri cu feedback LED și OLED-uri. Deși nu trebuie să uităm QLED-ul Samsung. Panourile OLED oferă nuanțe de negru mult mai pure și mai realiste, cu un contrast mai bun și o gamă mai largă de culori. Cu toate acestea, prețul lor este mai mare și suferă ceea ce se numește retenții sau arderea imaginii.

Din acest motiv, nu sunt cea mai bună alegere pentru a juca jocuri video sau pentru a le folosi ca monitoare. Desigur, dacă doriți să se uite la seriale sau filme, acestea sunt ideale. La rândul său, panourile LCD – LED sunt alternativa perfectă, dacă aveți de gând să utilizați intensiv televiziunea, dacă aveți de gând să jucați jocuri video sau dacă le veți folosi și ca monitor de computer.

Rezoluția imaginii

În ceea ce privește rezoluția imaginii, principalele opțiuni disponibile sunt Full HD și 4K. Alegerea unuia sau altuia este în mare măsură legată de dimensiunea ecranului și de dimensiunile piesei. Cu toate acestea, pe termen mediu, trebuie remarcat faptul că televizoarele Full HD ocupă un loc în spate în cataloagele majorității producătorilor.

Nu degeaba, din ce în ce mai mult conținut este produs în rezoluția nativă 4K. În plus, prețul televizoarelor 4K a scăzut destul de mult în ultimii ani. În acest fel, dacă doriți să fiți pregătiți pentru viitor, ar trebui să vă aplecați spre UHD. Cu toate acestea, începând de astăzi, nu se recomandă achiziționarea noilor modele 8K, deoarece prețul lor este încă foarte ridicat.

Dimensiunea ecranului

În mod inevitabil, dimensiunea ecranului televizorului ales va fi condiționată de doi factori. Pe de o parte, o dimensiune mai mare a ecranului va genera, de obicei, o investiție economică mai mare. Și, pe de altă parte, dimensiunea recomandată a ecranului va defini dimensiunile camerei în care veți instala televizorul.

În orice caz, rețineți că numărul de inci indică lungimea diagonalei televizorului. Și că, în mod normal, pentru același model, producătorii oferă mai multe opțiuni de dimensiune a ecranului. În caseta următoare, puteți vedea distanța de vizualizare recomandată, în funcție de rezoluția și diagonala ecranului.

Dimensiunea ecranuluiDistanța optimă (Full HD)Distanța optimă (4K)
32″1,21 – 1,98 m0,91 – 1,37 m
40″1.52 – 2.43 m1.06 – 1.67 m
46″1.67 – 2.89 m1,21 – 1,98 m
50″1.82 – 3.04 m1.21 – 2.13 m
55″1.98 – 3.50 m1.37 – 2.43 m
60″2.28 – 3.81 m1.67 – 2.59 m
65″2,43- 4,11 m1.67 – 2.89 m
70″2.59 – 4.42 m1,82 – 3 m
75″2.7 – 4.72 m2 – 3,2 m

HDR

Impactul tehnologiei HDR asupra calității imaginii este enorm, atât în filme, cât și în jocuri video. Prin urmare, este necesar să alegeți un televizor care îl are. Printre diferitele standarde HDR, cele două care s-au răspândit cel mai mult sunt HDR 10 și Dolby Vision. Primul este un standard deschis, motiv pentru care multe mărci își asumă o șansă.

În orice caz, cu un televizor care are HDR, vă veți bucura de imagini mult mai realiste, cu un nivel mai ridicat de detaliu și cu negru mai închis și alb mai luminos. Sfatul nostru este ca, pe cât posibil, să optați pentru un televizor care acceptă cât mai multe standarde posibil. Și dacă nu, idealul este să pariați pe unul cu HDR10+.

Procesor

Calitatea imaginii nu depinde numai de tipul panoului, prelucrarea imaginii este, de asemenea, de o importanță fundamentală. Prin urmare, ar trebui să luați în considerare tipul de procesor care integrează televizorul pe care îl veți cumpăra. În acest sens, Sony se angajează să cipul HDR X1 Extreme 4K, care crește, de asemenea, conținutul de calitate inferioară.

La rândul său, LG are procesoare Alpha. Astfel, procesorul Alpha 9 poate procesa date până la 14 biți. Phillips se bazează pe cipul P5 care efectuează procesarea pe 17 biți. Și în ceea ce privește Samsung,compania coreeană pariază pe procesoare Quantum 8K și 4K. Puteți afla mai multe despre televizoarele Samsung în următorul articol.

Conectivitate

Aici, trebuie să luați în considerare atât opțiunile de conexiune la internet, cât și conectivitatea TV la alte dispozitive. În primul caz, conexiunea se poate face prin Wi-Fi sau printr-un cablu Ethernet. Acesta din urmă vă garantează o conexiune mult mai rapidă, mai stabilă și mai sigură. Conexiunea wireless, pe de altă parte, este mult mai confortabilă.

Când conectați televizorul la alte echipamente, este esențial să aveți porturi HDMI. La început, este posibil să fiți suficient cu versiunea 1.4, deși ar fi mult mai bine, dacă ați avea una compatibilă cu versiunea 2.0a. În plus, ar fi bine dacă ar avea cel puțin un port USB. Și nu uitați de conexiunea bluetooth.

Întrebări și răspunsuri

În prezent, există un număr mare de producători și modele de televizoare. De aceea, trebuie să țineți cont de o serie de aspecte importante. La urma urmei, nu toate televizoarele oferă același lucru. În această secțiune, vom clarifica orice îndoieli pe care le-ați putea avea cu privire la ele.

Care sunt avantajele unui smart tv?

Datorită caracteristicilor lor magnifice, televizoarele inteligente moderne oferă o mulțime de avantaje. Unele dintre cele mai importante pe care le-am rezumat în următoarea listă.

 • Acestea vă permit să vă bucurați de multe aplicații.
 • Se pot conecta la Internet și pot reda conținut direct din rețea.
 • Cu acestea, puteți accesa canale tv la cerere, ar fi Netflix, HBO, Amazon Prime, Sky, printre altele.
 • Acestea sunt platforme de hobby autentice cu care puteți viziona un videoclip Youtube și să jucați jocul video preferat.
 • Acestea se pot conecta la alte dispozitive, ar fi telefoane mobile, computere sau tablete.
 • Acestea oferă o calitate impresionantă a imaginii datorită tehnologiilor precum HDR.
 • Procesoarele încorporate în televizoare își îmbunătățesc calitatea imaginii într-un mod incredibil.

Ce rezoluție și dimensiune a ecranului sunt cele mai potrivite pentru un televizor?

În zilele noastre, puteți găsi diferite recomandări cu privire la relația dintre dimensiunea ecranului și rezoluția imaginii unui televizor. Una dintre cele mai acceptate este cea oferită de SMPTE(Society of Motion Picture and Television Engineers). Vă sfătuim să le luați în considerare.

Pentru televizoarele cu rezoluții Full HD, SMPTE recomandă ca distanța minimă de vizualizare să fie de cel puțin două ori lățimea ecranului și ca distanța maximă să nu depășească de cinci ori aceeași măsură. În cazul rezoluțiilor UHD sau 4K, distanțele de mai sus sunt înjumătățite.

Ce sistem de operare are un televizor smart?

Nu toate mărcile folosesc același sistem de operare în televizoarele lor inteligente. Unii își aleg propria interfață, în timp ce alții preferă să folosească Android TV. Printre primii, există producători precum Samsung cu Tizen, LG cu WebOS sau Panasonic cu Firefox OS. Alte mărci, ar fi Haier, Philips, HiSense, TCL, Xiaomi sau LeEco, preferă să recurgă la Android TV.

Un televizor cu ecran plat sau curbat?

Când au apărut primele televizoare cu ecran curbat, se părea că acestea vor oferi o experiență de vizionare mult mai captivantă și, în timp ce, într-o mare măsură, o fac, vă veți putea bucura de funcțiile lor excelente numai în anumite condiții optime, inclusiv că se află într-o cameră suficient de mare.

În plus, trebuie să stați în centru și să fiți în condițiile de lumină potrivite. În acest sens, presupusele sale avantaje nu compensează costul său ridicat. De fapt, există din ce în ce mai puține modele noi de ecrane curbe pe care diferiți producători le lansează pe piață. Deci, sfatul nostru este să alegeți un ecran plat.

Care este viitorul televizoarelor?

Nu există nici o îndoială că zona televizoarelor este una dintre cele mai dinamice din industria tehnologiei. Unele dintre noutățile care vor sosi în curând sunt MicroLED-urile, MiniLED-urile și sistemele cu ecran dublu. Primul, introdus de Samsung, promite ecrane TV mult mai mari.

MiniLED-urile sunt prezentate ca un viitor sistem de iluminat cu panouri LCD. Și, în sfârșit, există opțiunea de a încorpora două panouri. Unul în alb și negru, cu o rezoluție mai mică și altul în 4K și culoare. Astfel, se realizează imagini cu contrast mai mare. În plus, televizoarele 8K sunt deja vândute, iar conectorul HDMI 2.1 mult așteptat a sosit în cele din urmă.

Concluzii

Achiziționarea unui televizor este o decizie importantă, deoarece implică o investiție economică mare. De asemenea, nu reînnoiți televizorul în fiecare an. În zilele noastre, noile televizoare inteligente oferă funcții din ce în ce mai bune. Și, desigur, calitatea imaginii este spectaculoasă. Nu degeaba, primele ecrane 8K sunt deja vândute.

În acest context, este esențial să aveți cât mai multe informații posibil atunci când alegeți un model sau altul. Alegerea dimensiunii și rezoluției imaginii ar trebui, de obicei, să fie legată de dimensiunile părții în care o veți plasa. De asemenea, este important să luați în considerare anumite criterii, ar fi tipul tabloului de bord și opțiunile de conectivitate.

În cele din urmă, te-ai gândit la acest ghid? Dacă ați găsit un răspuns la toate întrebările dvs., lăsați-ne comentariul sau partajați acest ghid pe rețelele dvs.!

De patru ani scriu articole pentru diverse site-uri web și mass-media, în special despre tehnologie, seriale, benzi desenate, anime, filme și jocuri video. Francizele mele preferate sunt Marvel, DC, Demon Slayer și Attack on Titan.

Lasă un comentariu