Pentru mulți motocicliști conducerea este o chestiune de senzații sau sentimente. Astfel, deoarece la motociclete totul începe de la accelerație, mănușile moto adecvate sunt o necesitate fundamentală. În plus, o pereche de mănuși moto bune sunt un element cheie de protecție în caz de cădere și de apărare importantă împotriva vremii nefavorabile.

Din fericire, există multe opțiuni pe piață din care să alegeți. Unele concepute mai mult pentru mediul urban, altele pentru drumuri lungi și altele offroad. În mod similar, există modele de iarnă sau vară. Și, desigur, toate acestea realizate cu diferite tipuri de materiale.

De ce ar trebui sa alegi cele mai bune manusi moto

  • Mănușile vă protejează nu numai împotriva posibilelor căderi, ci și împotriva intemperiilor nefavorabile.
  • În principal, se disting trei tipuri de mănuși de motocicletă: sport, urban și offroad.
  • Atunci când cumpărați mănuși de motocicletă, principalul criteriu de cumpărare pe care trebuie să-l luați în considerare este siguranța. În plus, este de asemenea important să țineți cont de perioada din an în care le veți folosi și de materialul din care sunt fabricate.

Cele mai bune manusi moto in 2021: recomandarile noastre

Înainte de a intra complet cu ghidul de cumpărături, dorim să vă prezentăm selecția noastră completă de mănuși pentru motociclete. În ea, am inclus mănuși pentru diferite tipuri de utilizatori, climă și utilizări.

Cele mai bune mănuși din piele pentru motocicletă

Puteți arăta întotdeauna bine atunci când mergeți pe o motocicletă dacă o faceți cu accesoriile potrivite. Aceste mănuși Indie Ridge sunt realizate din piele, au un design clasic și sunt un ton maro cu aspect uzat, deci sunt unul dintre acele accesorii care îți duce look-ul la un alt nivel, protejându-ți în același timp mâinile.

Mănușile din piele nu sunt doar convenabile pentru aspectul lor, ci și pentru că este un material moale, durabil și rezistent. Ele sunt foarte flexibile și au un strat protector pe ciolan care are grijă de această zonă delicată.

Cele mai bune mănuși moto de vară

Motocicliștii trebuie să lupte împotriva a două lucruri în timpul verii: căldura și incidența puternică a soarelui. Prin urmare, vă recomandăm aceste mănuși de motocicletă MioCloth care acoperă în mod eficient ambele nevoi, deoarece oferă protecție UV și respirabilitate.

Aceste mănuși sunt fabricate din bumbac cu o țesătură subțire și respirabilă. Pentru a facilita utilizarea smartphone-ului dvs.,acesta are o acoperire pe index și vârful degetelor degetului mare, care vă permite să le utilizați pe ecrane tactile. În palmă au o acoperire antiderapantă.

Cele mai bune mănuși moto de iarnă

Se crede adesea că iarna și motocicletele nu congenian bine, deoarece frigul nefavorabil face a lor în mâini. Dar, acest lucru nu este neapărat adevărat, mai ales dacă aveți mănuși încălzite, ar fi acestea de la Sun Will.

Aceste mănuși, care se potrivesc atât în mâinile bărbaților, cât și ale femeilor, sunt esențiale pentru orice motociclist care trăiește într-o zonă cu ierni intense. Pentru a genera căldură folosesc 2 baterii reîncărcabile cu litiu care pot dura până la 6 ore. Palma este realizată din microfibră și restul de poliester, deși au un strat de catifea.

Cele mai bune mănuși moto pentru copii

Motocicleta a devenit un sport foarte popular în rândul copiilor, au apărut atât de multe accesorii adaptate nevoilor lor. Aceste mănuși de motocicletă de la Seibertron sunt un bun exemplu. Acestea au un design unisex de o calitate excelentă datorită materialelor lor rezistente și cu un profil ergonomic care oferă un confort deosebit.

Aceste mănuși au un sistem de protecție format din straturi de cauciuc injectat care acoperă părți sensibile ale mâinii, ar fi ciolanele și spatele. Pentru a da o aderență excelentă, are topping-uri din silicon pe palmă și degete.

Ce trebuie să iei în considerare atunci când cauți cele mai bune mănuși moto

Nu ai nevoie de aceleași mănuși pentru a merge la sală ca și pentru a merge cu motocicleta. Acestea din urmă sunt esențiale pentru siguranța dumneavoastră. Prin urmare, este convenabil ca atunci când alegeți cele, să aveți criterii de achiziție adecvate. Am folosit următoarele pentru selecția noastră, cu siguranță pot fi, de asemenea, utile.

Siguranță

Scopul principal al mănușilor este de a proteja mâinile în caz de cădere sau alt tip de accident. Prin urmare, este esențial să verificați cu ce fel de protecții vin acestea. În plus, este important să ți se potrivească suficient de bine, altfel vor cădea imediat ce intră în contact cu solul.

Material

Atunci când îți alegi mănușile, va trebui să decizi dacă preferi sau ești mai confortabil cu mănușile din piele sau sunt realizate din materiale textile. Primele oferă o mai mare lejeritate, o atingere magnifică și o mare rezistență la abraziune.

Cu toate acestea, dacă sunteți unul dintre cei cărora le pasă de bunăstarea animalelor, probabil că le veți prefera pe cele sintetice. În ultimii ani, mănușile textile au cunoscut o mare dezvoltare, iar producătorii pot oferi modele care garantează aceleași niveluri de protecție ca și cele ale pielii. În plus, ele sunt de obicei realizate din materiale impermeabile. Și toate acestea la un preț, în general, mai ieftin.

Timpul pe care îl petreci pe motocicletă

De asemenea, vă poate ajuta să alegeți mănușile potrivite pentru motocicletă pentru a lua în considerare timpul pe care îl petreceți pe bicicletă. Nu ai nevoie de aceleasi manusi daca in mod normal faci calatorii lungi ca si ai face multe calatorii scurte in aceeasi zi. Pentru ultimul caz, este esențial să alegeți un model ușor de îndepărtat și pus.

Pentru călătorii lungi și multe ore de condus, este important să vă decideți cu privire la mănușile care asigură un confort deosebit și o transpirație foarte bună. În caz contrar, acestea pot ajunge să vă deranjeze și, prin urmare, să vă afecteze conducerea. Unele modele pot provoca chafing sau pot fi excesiv de rigide.

Întrebări și răspunsuri

Nu este niciodată recomandabil să cumpărați un produs fără a rezolva mai întâi orice îndoieli posibile pe care le-ați putea avea cu privire la caracteristicile și funcționarea acestuia. Este chiar mai puțin convenabil în cazul mănușilor de motocicletă, deoarece siguranța și confortul lor în conducere depind de ele.

Ce tipuri de mănuși pentru motocicletă există?

În linii mari, putem distinge trei tipuri de mănuși moto: mănuși sport, mănuși urbane și offroad. Să ne uităm la principalele lor caracteristici.

Mănuși moto sport

Ele sunt, de asemenea, cunoscut sub numele de sport sau mănuși de curse. Acestea sunt cele mai sigure, deoarece sunt concepute pentru a oferi un nivel ridicat de protecție. În general, acestea sunt fabricate din materiale de înaltă rezistență și o mare varietate de elemente de protecție.

Acestea sunt de obicei realizate din piele și au protecții, ar fi întăriri rigide pe ciolan, falange, palma mâinii și încheietura mâinii. Există cele care încorporează materiale precum fibra de carbon și titanul. Principalul lor dezavantaj este că, de obicei, nu sunt la fel de confortabile ca alte tipuri de mănuși.

Mănuși moto urbane

Acestea sunt mănuși concepute pentru utilizarea zilnică, în principal în medii urbane, unde viteza este de obicei mai mică. Ele sunt de obicei destul de confortabile și foarte ușor de îndepărtat și de pus.

Acestea nu oferă la fel de multă protecție ca cele sportive, dar în schimb sunt mai ușoare și vă permit să vă bucurați de o atingere mai bună. Cel mai frecvent, acestea sunt concepute pentru a se potrivi bine în forma mâinii și sunt realizate cu piele sau materiale textile.

Mănuși offroad sau motocross

Acestea sunt mănuși concepute pentru practica motocrosului sau enduro. Ele sunt adaptate pentru a oferi o rezistență mai mare la pământ. Prin urmare, acestea sunt mai potrivite pentru utilizarea pe piste de murdărie și nu atât pentru mediul rutier sau urban.

Sunt fabricate din materiale textile și sunt foarte ușoare. În plus, ele sunt de obicei materiale care permit o bună ventilație. Acestea sunt cele care se potrivesc cel mai bine mâinii, astfel încât oferă o notă magnifică și cele care prezintă cele mai ergonomice modele.

Deși au unele protecții și întăriri în unele zone, ele sunt cele care oferă cea mai mică protecție dintre cele trei.

Care sunt avantajele și dezavantajele mănușilor de motocicletă?

Utilizarea mănușilor este esențială pentru o conducere mai sigură, în măsura în care în unele țări, ar fi Franța, este obligatorie. Obligatoriu sau recomandat, adevărul este că avantajele importante pe care le oferă depășesc dezavantajele lor.

AvantajeDezavantaje
Protejează de vremea nefavorabilă.
Permit să vă bucurați de o conducere mai sigură.
Ajuta sa iti tii mainile calde iarna.
Sunt concepute pentru a combina confortul și siguranța.
Priză mai slabă cu bicicleta.
Îți fac mâinile să transpire mai mult.

Cum se curăță mănușile moto din piele?

Multe mănuși de motocicletă sunt fabricate din piele, deci nu trebuie spălate în mașina de spălat sau scufundate în apă. Este recomandabil să se efectueze o curățare uscată și cu produse speciale de curățare pentru acest material.

De asemenea, este posibil să le curățați cu o cârpă umedă, deși, în nici un caz, nu trebuie utilizată apă fierbinte. Desigur, pentru a face față celor mai dificile pete, ar trebui să recurgeți la un săpun neutru sau la un detergent specific pentru piele.

În orice caz, clătirea trebuie făcută întotdeauna cu apă rece. În plus, se poate folosi o cremă hidratantă. În acest fel, se realizează că mănușile nu își pierd proprietățile și își prelungesc viața.

Concluzii

Mănușile pentru motociclete sunt un element fundamental de siguranță pentru orice motociclist. În plus, ele sunt o protecție magnifică împotriva intemperiilor. Pentru a le alege cele mai bune mănuși moto este important sa tii cont atat de aceste aspecte, cat si de factorul de confort, mai ales daca esti unul dintre cei care petrec multe ore pe bicicleta.

În general, se disting de obicei trei tipuri de mănuși: mănuși sport, mănuși urbane și mănuși de motocross. În același mod, producătorii oferă de obicei modele concepute pentru diferite condiții meteorologice. Astfel, există iarnă, vară sau pauză. Cel mai frecvent, acestea sunt realizate din piele și / sau materiale textile sintetice.

Adrian este un jurnalist talentat, cu o pasiune pentru descoperirea și relatarea informațiilor. El a absolvit o facultate de jurnalism și a acumulat o experiență considerabilă în acoperirea știrilor și scrierea de articole. Adrian are un talent natural pentru a găsi povesti interesante și pentru a le prezenta într-un mod captivant. În plus față de cariera sa în jurnalism, Adrian are o pasiune pentru fotografie, care îl însoțește oriunde merge. Acesta capturează imagini unice și le împărtășește cu lumea. Atunci când nu lucrează sau nu fotografiază, călătorește și explorează noi locuri și culturi.