Conducerea unei mașini în tăcere produce un sentiment de singurătate. Nu contează dacă asculți știri, muzică sau un podcast, pur și simplu e mult mai bine. Din această pricină, calitatea sunetului este importantă mai ales pentru a vă bucura de muzica preferată. Astfel, ai nevoie de boxe auto bune, în conformitate cu standardele de astăzi. Spre deosebire de acum câțiva ani, nu mai este atât de dificil să te bucuri de un sunet de calitate.

Cele mai bune boxe auto nu pot fi alese atât de ușor, deoarece trebuie să înțelegi unele concepte tehnice. Cu siguranță, este suficient să ai câteva informații de bază, pe lângă faptul că deja trebuie să știi clar ce cauți și așteptările pe care le ai. Dacă ești interesat de îmbunătățirea sunetului din mașină, atunci acest ghid este potrivit pentru tine.

De ce ar trebui sa alegi cele mai bune boxe auto

  • În primul rând trebuie să știți diferența dintre cele 3 canale care utilizează cele mai populare boxe auto. Începând cu tweetere, care sunt utilizate pentru frecvențe înalte. Apoi, există driverele care sunt utilizate pentru frecvențele medii și, în cele din urmă, wooferele, care servesc pentru frecvențele joase, cum ar fi cele de bas.
  • Dacă îmbunătățirea calității audio este scopul tău, atunci trebuie să te concentrezi pe optimizarea boxelor frontale și a sistemului lor de amplificare.
  • Este recomandat să cumperi boxe cu un sistem de instalare standardizat, deoarece în acest fel nu trebuie să schimbi nimic legat de conectori.

Cele mai bune boxe auto in 2021: recomandarile noastre

Iată clasamentul pe care l-am pus împreună cu primele cinci boxe auto disponibile în Statele Unite. L-am pregătit încorporând articole cât mai variate. Desigur, am inclus doar branduri de echipamente high-end și cu un raport calitate-preț foarte bun pentru a vă proteja buzunarul.

Boxele auto preferate de utilizatorii online

Daca scopul tau este sa inlocuiti difuzoarele cu care vine masina ta sau vrei sa actualizezi sunetul unei masini vechi, ar trebui sa iei in considerare aceasta optiune care ofera 30 RMS per difuzor. Sistemul are o putere maxima de 300 W si este o investitie foarte buna. Instalarea este simplă și nu necesită cabluri suplimentare.

Echipamentul are o gamă de frecvențe cuprinsă între 35 și 22.000 Hz, împreună cu o sensibilitate de 92 dB. Pachetul complet include două difuzoare bidirecționale care depășesc cu ușurință difuzoarele pe care le aduce o mașină în calitate. Claritatea sunetului vă va permite să auziți mai multe detalii în muzica preferată.

Cele mai puternice și accesibile difuzoare auto

Această opțiune oferă proprietățile unui produs high-end la un preț rezonabil. Acesta utilizează o selecție de materiale durabile care sunt rezistente la căldură, precum și suprasarcini electrice.

Pachetul include 2 boxe în valoare totală de 300 RMS. Fiecare difuzor are o dimensiune de 6,6″ x 6,6″ x 2,4″. Acestea au o gamă de frecvențe de la 100 HZ la 18 KHz și includ o sensibilitate de 90 dB. Acestea oferă o putere maximă de 150 W pe difuzor și au o impedanță de 4 Ohmi.

Cele mai bune boxe auto din toate punctele de vedere

Cu aceste difuzoare, JBL oferă o opțiune high-end gândită până la cel mai mic detaliu pentru a vă oferi cel mai bun sunet posibil. Are componente dedicate pentru frecvențe specifice, pe lângă faptul că are o impedanță scăzută de 3 Ohmi.

Aceste difuzoare îndeplinesc atât obiectivele de îmbunătățire dramatică a calității audio, cât și de creștere a puterii pentru a face sunetul mai puternic. Se recomandă să se acorde atenție diferitelor dimensiuni, deoarece specificațiile se schimbă odată cu modelul, pe lângă instalare.

Boxele auto ideale pentru masinile vintage

Acest model ideal pentru modernizarea sistemelor audio vechi. Acestea au un nivel de impedanță de 4 Ohmi, cu o gamă de frecvențe de la 52 HZ la 20KHz. RMS este de 45 W și are o putere maximă de 90 W, cu o sensibilitate de 92 dB.

Instalarea sa în simplu, dar necesită mai multă atenție la detalii decât alte modele datorită cablajului. Vine în opțiuni de dimensiuni diferite, pe lângă faptul că are opțiuni cu trei căi, coaxiale sau simple. Se ocupă de basi foarte bine în volume mari, în combinație cu frecvențe acute.

Cele mai bune boxe high-end

Pioneer este un brand cu recunoaștere și prestigiu atunci când vine vorba de sistemele de sunet auto. Aceste boxe oferă o putere maximă de 600 W și un RMS de 80 W pe pereche de difuzoare. Acest model are un tweeter echilibrat pentru a conduce mai bine frecvențele înalte și pentru a oferi un sunet mai clar, plus o gamă de 31 HK la 18.00 HKz.

Puteți alege între trei modele de două sau trei moduri de a satisface cerințele dumneavoastră în ceea ce privește calitatea. Ele vin în perechi, astfel încât trebuie să țineți cont de faptul că, dacă doriți să schimbați întregul sistem, va trebui să cumpărați două pachete. Au o sensibilitate de 89 dB. Fiecare pachet include căști pentru o experiență mai personalizată și mai confortabilă.

Criterii de luat în considerare înainte de a alege cele mai bune difuzoare auto

Există o serie de puncte de care trebuie să țineți cont atunci când achiziționați un sistem de sunet bun, astfel încât în acest fel să selectați cele mai potrivite gusturilor dvs. În lista următoare veți găsi cele mai relevante caracteristici legate de achiziționarea unui difuzor.

Putere

Puterea este răspândită pe mai multe canale și în sine este capacitatea pe care un sistem o are de a produce sunete diferite. Măsura sa este wații. Când vine vorba în mod specific de mașini, există diferite canale prin care este distribuită puterea și, prin urmare, este esențial ca atunci când cumpărați un difuzor să luați în considerare canalele prin care trece.

Puterea nu este principalul aspect prin care se măsoară calitatea sunetului, dar contribuie la îmbunătățirea acesteia. 30 W este considerat a fi un interval mediu de putere, în timp ce intervalele mari, pe canal, încep de la 50 W încoace.

Frecvenţă

Urechile noastre pot ridica doar frecvențe în intervalul de la 20 Hz la 20 kHz, astfel încât echipamentul de sunet pe care îl cumpărați trebuie să ajungeți cât mai aproape posibil de aceste frecvențe. În general, diferitele mărci anunță intervalele minime și maxime la care poate ajunge produsul.

Asamblare și instalare

Nivelul de complexitate depinde foarte mult de vârsta mașinii dvs., deoarece instalarea cablurilor tinde să fie mult mai ușoară pe noile modele. Există o șansă mai mare ca cu mașinile vechi să trebuiești să modifici anumite părți ale acestora. Trebuie să vă asigurați că, împreună cu echipamentul vin diferite cabluri pentru a face instalarea un proces mai rapid și mai ușor.

Marcă

Brandul condiționează calitatea, dar având atât de multe opțiuni, cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să acordați atenție specificațiilor produsului în general. Totul depinde, de asemenea, de obiectivul tău și de ce fel de sunet vrei să aibă mașina ta Poate că ați auzit de cele mai cunoscute branduri, ar fi Pioneer, a căror traiectorie este lungă.

De asemenea, găsim Sony, JVC, JBL, Kenwood și Auna. Aceasta din urmă este o companie germană cunoscută pentru furnizarea de produse de calitate la prețuri corecte. JBL este din Statele Unite și este specializată în articole audio.

Întrebări și răspunsuri

Nu toate difuzoarele servesc aceleiași funcții, în plus, există multe modele și sisteme de sunet care se potrivesc unor scopuri diferite. În timp ce găsirea articolului perfect nu este la fel de ușoară pe cât pare, scopul acestui ghid este de a vă lăsa suficient de informat pentru a lua decizia corectă.

Ce sunt boxele auto?

În termeni simpli, un difuzor funcționează prin transformarea energiei electrice în energie acustică. Singura diferență între un difuzor normal și un difuzor auto este că cel care ne interesează este proiectat pentru a fi ușor de instalat într-o mașină. În acest fel, undele electrice sunt transformate în unde sonore care alcătuiesc sunetele pe care le auzim.

Care sunt avantajele și dezavantajele difuzoarelor auto?

Inițial, cel mai mare beneficiu al unui sistem de sunet bun este calitatea sunetului pe care îl auzim face ca muzica și alte sunete să sune mai bine. Nu numai acest lucru, deoarece vocile, de asemenea, sunet mai clar și zgomotul este diminuat. În ceea ce privește dezavantajele, achiziționarea unui produs bun necesită investiții economice considerabile.

Avantaje

  • Calitatea sunetului se îmbunătățește cu un difuzor bun
  • Există mai multe modele pentru a satisface diferitele nevoi pe care le puteți avea

Dezavantaje

  • Optimizarea calității sunetului implică o investiție economică considerabilă

Merită să cumperi un sistem de boxe auto?

Trăim într-o epocă în care calitatea sunetului este totul atunci când vine vorba de a asculta muzică și orice alt conținut legat de audio. Difuzoarele standard care tind să vină cu mașini noi nu sunt atât de bune în general. Dacă vehiculul dumneavoastră este vechi, sistemul său de sunet, probabil, nu este în cea mai bună stare și poate necesita un upgrade.

Cum se îngrijesc boxele auto?

Pentru a crește durabilitatea sistemului de sunet, trebuie să luăm în considerare o serie de puncte care nu numai că ne ajută să păstrăm sunetul, ci și timpul de viață al difuzorului. La început este necesar să se verifice dacă conexiunile electrice sunt bine făcute pentru a evita probleme precum scurtcircuitele.

Sistemul trebuie curățat frecvent și riguros pentru a preveni compactarea prafului folosind produse fabricate pentru acest tip de lucrări. Un vid portabil poate face acest lucru o sarcină mai ușoară, deoarece este destul de eficient atunci când se ocupă cu praf și alte tipuri de resturi care pot cădea în sistemul de sunet. Trebuie să vă asigurați că protectorul este lipsit de murdărie, astfel încât sunetul să poată călători fără probleme prin el.

Concluzii

Nu este nimic mai plăcut decât să conduci pe drum însoțit de muzica ta preferată. Investiția în boxe auto de bună calitate face ca aceasta să fie o experiență de zece ori mai bună, deoarece cu o calitate ridicată a sunetului este ca și ai asculta muzica preferată pentru prima dată. În cele din urmă, trebuie adăugat că acesta nu este un proces simplu.

Întotdeauna trebuie să țineți cont atunci când căutați cele mai bune boxe auto de specificațiile menționate în ghid, cum ar fi puterea, frecvența și, cel mai important, instalarea echipamentului. De asemenea, este recomandat să se țină seama de brand.

De patru ani scriu articole pentru diverse site-uri web și mass-media, în special despre tehnologie, seriale, benzi desenate, anime, filme și jocuri video. Francizele mele preferate sunt Marvel, DC, Demon Slayer și Attack on Titan.

Lasă un comentariu