În multe case, lipsa de spațiu pentru aparate poate fi o problemă majoră. Cu toate acestea, opțiuni precum uscătoarele de rufe sunt soluții foarte interesante pentru cei care nu au prea mult spațiu în casă. În plus, au avantajul de a îndeplini două funcții într-un singur dispozitiv cu confortul pe care îl implică acest lucru.

Există multe modele de uscătoare de spălare: în funcție de eficiența lor energetică, nivelul de decibeli sau sarcina maximă, printre alți factori. Au dispărut acele zile în care cumpărarea unuia dintre aceste aparate a fost prohibitivă pentru multe familii, deoarece în zilele noastre puteți găsi uscătoare de spălare cu o valoare excelentă pentru bani.

De ce ar trebui să alegi cel mai bun uscator de rufe?

 • Uscătoarele de rufe sunt o opțiune interesantă atât pentru casele mici, cât și pentru persoanele care abia așteaptă ca hainele lor să se usuce. Există trei tipuri: evacuare, condens și pompă de căldură. Acestea din urmă sunt cele mai eficiente din punct de vedere energetic. Ele pot fi, de asemenea, grupate în ceea ce privește forma lor de încărcare: față sau sus.
 • Consumul unui uscător de rufe depinde de sistemul său de uscare și de nivelul său de eficiență energetică. Aparatele din clasa A+++ pot economisi cu până la 50% mai multă energie electrică decât o spălătoare cu insignă A. Ca toate aparatele mari, acestea necesită, de asemenea, anumite sarcini de întreținere și curățare periodică.
 • Deoarece avem de-a face cu două aparate într-unul singur, trebuie să avem grijă deosebită atunci când planificăm achiziția dvs. Pentru a face acest lucru, va fi necesar să se ia în considerare variabile precum bugetul disponibil, capacitatea de încărcare, viteza centrifugei, consumul de energie al dispozitivului sau funcțiile suplimentare pe care le încorporează.

Cele mai bune uscatoare de rufe: recomandările noastre

Cumpărarea unui aparat nou nu trebuie luată niciodată ușor. Motivul? Numărul mare de factori care trebuie luați în considerare. În acest ghid dorim să facilităm această sarcină. De aceea am creat următoarea secțiune. În ea vă oferim o listă cu cele mai bune uscătoare de spălare de pe piață, astfel încât să o puteți alege pe cea mai bună pentru dvs.

Cel mai bun uscător de rufe

Acest uscător de rufe de la marca Splendide este unul dintre cele mai populare de acest gen. Oferă o viteză de centrifugire de până la 1.200 RPM (rotații pe minut).

Are o capacitate de încărcare de 15 de lire sterline în modul de spălare și 11 de lire sterline în modul de uscare. Are dimensiuni de 33-1/8 x 23-1/2 x 22-5/8 inci și o greutate de 145 de lire sterline. E o mașină foarte silențioasă.

Cel mai bun uscător de rufe de la LG

Acest model aparține mărcii populare de aparate LG. Acesta este un uscător de rufe în condensare. Prin urmare, are un tub de drenaj prin care excesul de apă va fi îndepărtat. Are o capacitate de 2,3 metri cubi și o dimensiune compactă.

Are o serie de programe pre-programate care vor face spălarea hainelor foarte ușoară. Tamburul său este fabricat din oțel inoxidabil.

Cel mai economic uscător compact de spălare

Dacă sunteți în căutarea unui model ieftin și mic, aceasta este o opțiune excelentă. Este mult mai ieftin decât cele două articole anterioare și foarte compact, ceea ce îl face foarte versatil. Are dimensiuni de 23 x 13.5 x 26 inci și cântărește mai puțin de 24 de lire sterline.

Capacitatea sa de transport este de 8 lire sterline pentru spălare și 5 pentru uscare. Are o zonă individuală de spălare și uscare, iar sistemul său de uscare se efectuează prin centrifugă. Este o mașină de spălat simplă și ideală pentru cei care nu doresc să cheltuiască o mulțime de bani.

Cel mai ușor uscător de rufe

Ca și în cazul mașinii anterioare, aceasta este, de asemenea, compactă și foarte economică. Are o înălțime de 27.1 inci, o lungime de 23.62 și o lățime de 14.96. Cântărește doar 23 de lire sterline. Prin urmare, vă oferă o mare libertate atunci când alegeți unde să o plasați. În același mod, îl veți putea transporta fără atât de mult efort.

La fel ca modelul anterior, acesta este împărțit în două părți, una pentru spălare și una pentru uscare. Capacitatea sa de transport pentru spălare este de 13 de lire sterline. De asemenea, utilizează sistemul de uscare a centrifugei.

Întrebări și răspunsuri

Uscătorul de rufe a devenit un aparat indispensabil în casele noastre. În plus față de combinarea într-un singur ciclu a funcțiilor de spălare și uscare, ne permite să economisim spațiu (și bani) prin faptul că nu trebuie să instalăm două dispozitive. În continuare, vom rezolva cele mai frecvente îndoieli legate de aceste aparate utile și complete.

De ce să cumperi un uscător de rufe?

Uscătoarele de rufe nu mai sunt acele aparate scumpe, zgomotoase și ineficiente de acum câțiva ani. Astăzi, datorită dezvoltării tehnologiei, acestea au devenit aparate accesibile, silențioase și eficiente din punct de vedere energetic.

 • Economie de spațiu. Nu toți dintre noi au o gaură mai mult de un metru lățime în casa noastră pentru a instala o mașină de spălat și uscător împreună. Deși există oameni care aleg să plaseze uscătorul peste mașină de spălat, dacă nu este făcut corect, aparatele ar putea fi deteriorate, ca să nu mai vorbim de riscul de căderi.
 • Versatilitate. Aceste aparate permit spălarea și uscarea într-un singur ciclu sau îndeplinesc ambele funcții în mod independent. Rețineți că sarcina maximă a funcției de uscare este întotdeauna cu cinci până la șapte lire sterline mai mică decât cea a spălării. În acest fel, se asigură că articolele de îmbrăcăminte ies complet uscate după etapa de uscare.
 • Economie de timp. Uneori nu ne putem aștepta ca unele articole de îmbrăcăminte să se usuce pe linia hainelor, este cazul uniformelor de lucru sau al hainelor pentru copii. Cu un uscător de rufe, vom avea hainele curate și uscate în cel mai scurt timp. Desigur, acest lucru depinde de factori precum tipul de țesătură, sarcina sau umiditatea pe care articolele de îmbrăcăminte o păstrează după centrifugă.
 • Economii economice. Cu excepția cazului în care cumpărați un uscător de rufe high-end, costul acestuia va depăși cu greu cel al achiziționării celor două aparate separat. Și, deși consumul său este ceva mai mare decât cel al unei mașini de spălat, este mai mic decât dacă folosim cele două aparate separat, datorită, mai presus de toate, certificării eficienței energetice A sau mai mare.

Care sunt avantajele unui uscător de rufe?

Majoritatea uscătoarelor de rufe au un sistem de încărcare frontală. Cu toate acestea, tot mai mulți producători de aparate pariază pe lansarea modelelor cu sarcină mai mare, atât de 18, cât și de 24 de inci lățime. Acestea sunt aparate instalate independent, potrivite pentru bucătării, spălătorii și băi.

Uscatoarele de rufe de 18 inch pot fi instalate acolo unde aparatele de dimensiuni standard nu se potrivesc. În plus, acestea au avantajul suplimentar al confortului lor de utilizare, în special pentru persoanele în vârstă sau persoanele cu mobilitate redusă cărora le este dificil să se aplece. Unele modele vă permit chiar să adăugați articole de îmbrăcăminte în timpul spălării.

Cât consumă uscătoarele de rufe?

Economisirea energiei este una dintre marile atracții ale acestui aparat versatil. Majoritatea modelelor au un rating de eficiență energetică de A sau mai mare datorită sistemelor lor de uscare și programelor automate eficiente. De exemplu, următorul calcul oferă o idee despre cât consumă uscătoarele de rufe.

 • Durata medie: 45 de minute
 • ** Wh pe utilizare: ** 3000 wați (pe ciclu de 45 de minute) = 2250 Wh
 • ** kWh pe utilizare: ** 2250 Wh / 1000 = 2,25 kWh pe utilizare
 • Costul de rulare zilnic: 2,25 kWh x 0,1222 dolari x 365 = 100,93 dolari
 • Costul de funcționare săptămânal: 2,25 kWh x 0,1222 dolari x 52 = 14,38 dolari

Întreținerea și curățarea uscătoarelor de rufe

Uscătoarele de spălare, ca ambele aparate separat, au nevoie de curățare și întreținere regulată. După fiecare ciclu de spălare și uscare, este necesar să se îndepărteze, atât din tambur, cât și din filtru, orice scamă care ar fi rămas. Le puteți scoate din filtru cu apă fierbinte sau cu un aspirator. Dacă faceți acest lucru în mod regulat, veți prelungi durata de viață a dispozitivului.

Dacă mașina de spălat vase condensează, ar trebui să curățați rezervorul care colectează apă din haine cel puțin o dată pe lună. Efectuați întotdeauna această operație cu uscătorul rece. Dacă conectați acest rezervor la scurgere, nu va trebui să-l goliți manual după fiecare uscare. Aparatele cu pompă de căldură au un condensator cu autocurățare care nu necesită întreținere.

Utilizarea continuă poate provoca apariția varului în ele, reducând eficacitatea acestora. Vă recomandăm ca, la fiecare trei sau patru spălări, să le curățați cu o cârpă umezită din microfibră și să le uscați cu o cârpă uscată. De asemenea, va trebui să curățați orificiul de aerisire cu un aspirator de 3 sau 4 ori pe an.

Pentru hype folosiți numai săpun și apă sau produse speciale pentru mașinile de spălat, împreună cu o spălare de întreținere la temperatură ridicată care îndepărtează germenii și murdăria încorporată. De asemenea, trebuie să curățați în mod regulat filtrul de apă și sertarul de detergent. Pentru gumă utilizați carbonat de sodiu, înălbitor concentrat sau detergent de mașină de spălat vase, întotdeauna cu mănuși și mască.

Există uscătoare inteligente de rufe?

Din ce în ce mai mulți producători decid să integreze funcții în uscătoarele lor de spălare pentru a le controla de la distanță. Multe modele mid-range și high-end încorporează deja conectivitate WiFi sau Bluetooth. Acest sistem permite, printr-o aplicație simplă pentru telefoane mobile și tablete, să programați aparatul nostru și să primiți orice notificare cu privire la starea spălării.

Unul dintre avantajele aparatelor inteligente este că puteți controla cu aceeași aplicație toate dispozitivele aceleiași mărci care au această tehnologie. Prin urmare, nu numai că veți putea controla mașina de spălat vase, ci și aparatul de cafea sau mașina de spălat vase, printre altele. Unele modele au chiar recunoaștere vocală și capacitatea de învățare de a spăla rutinele.

Ce trebuie să știi atunci când vrei să îți cumperi cel mai bun uscator de rufe

Achiziționarea unui aparat mare nu este niciodată o sarcină ușoară, având în vedere marea varietate de producători, modele și caracteristici cheie de luat în considerare. În cazul uscătoarelor de rufe, va trebui să fim și mai atenți la alegerea noastră, deoarece nu avem de-a face cu un singur aparat, ci cu două aparate într-unul singur.

Capacitatea

Numărul de persoane care locuiesc acasă va determina tipul de uscător de spălare pe care îl vom cumpăra. Dacă locuiți singur, un dispozitiv cu o capacitate de transport între treisprezece și șaisprezece lire sterline va fi mai mult decât suficient. Desigur, rețineți că capacitatea de uscare este de obicei cu patru până la șapte lire sterline mai mică decât capacitatea de spălare, în funcție de etichetă și model.

Pentru familiile cu între trei și patru membri, idealul este să alegeți o mașină de spălat vase care acceptă o sarcină cuprinsă între cincisprezece și optsprezece lire sterline. Pentru familiile mai mari, va trebui să optați pentru un model care este capabil să transporte douăzeci până la douăzeci și două de lire sterline în spălare și treisprezece sau șaisprezece în timpul fazei de uscare.

Consumul de energie

Consumul de energie al unui uscător de rufe depinde, în esență, de sistemul său de uscare și de ratingul său de eficiență energetică. În general, cei cu un sistem de pompe de căldură consumă mai puțină energie electrică decât restul. Au un preț ceva mai mare, dar dau roade într-un timp scurt datorită economiilor de energie pe care le oferă.

Majoritatea uscătoarelor de pe piață au cel puțin un rating energetic de A. Cele din categoriile A+, A++ și A+++ sunt de obicei modele mid-high-end, în general mai scumpe, dar care oferă economii mai mari de energie pe termen mediu și lung. Un exemplu: o mașină de spălat din clasa A consumă în medie 270 kWh pe an; unul cu rating A+++ de numai 140 kWh.

Rata de centrifugire

Evident, cu cât viteza rotirii este mai mare, cu atât va fi mai puțină umiditate în haine. Prin urmare, timpul de uscare va fi mai scurt, ceea ce va permite economii mai mari de energie, deoarece centrifuga consumă mai puțină energie electrică decât uscarea. Majoritatea uscătoarelor de rufe de pe piață au viteze de centrifugare cuprinse între 1200 și 1600 rpm.

Buget disponibil

În zilele noastre, nu mai este necesară o cheltuieli mari pentru a achiziționa un uscător de rufe cu performanțe bune. Gama de prețuri variază de la 300 de dolari, cea mai ieftină și mai mult de 1500, cea mai scumpă. Acestea din urmă sunt modele de la producători de prestigiu, înzestrați, în multe cazuri, cu funcționalități și caracteristici foarte avansate.

Ați putea crede că ratingul de energie îmbunătățește mai scumpe masina de spalat, dar asta nu e întotdeauna cazul. Cumpărarea unui uscător de rufe eficient nu trebuie să fie prohibitivă: le puteți găsi cu insigne A +, A + + și A + + + între $ 520 și $ 630. În schimb, există 800 dolari sau 900 dolari șaibe cu un rating D, unul dintre cele mai puțin eficiente pe scară.

Funcții suplimentare

Majoritatea uscătoarelor de rufe de pe piață încorporează o serie de funcții suplimentare care facilitează și îmbunătățesc procesele de spălare și uscare. Funcția ECO, prezentă în multe modele, economisește cu până la 50% mai multă energie decât utilizarea altor programe.

Putem găsi, de asemenea, echipamente mid-high-end cu funcții la fel de interesante ca programele de igienizare și eliminare a mirosului, prespălate cu bule, control vocal sau aromatizare cu abur, printre altele. Multe dintre aceste caracteristici sunt exclusive pentru anumite mărci; altele, pe de altă parte, sunt prezente în multe modele cu denumiri diferite.

Concluzii

Până nu cu mult timp în urmă, uscătoarele de rufe erau printre cele mai scumpe aparate. În zilele noastre, pe de altă parte, puteți găsi pe piață modele variind de la 300 la 1500 de dolari, toate cu funcții și funcții care vă vor face viața un pic mai ușoară. Economisirea de spațiu, timp și bani sunt principalele virtuți ale acestui aparat.

Pentru a vă ajuta să alegeți noul uscător de rufe, am selectat diferite modele care răspund diferitelor nevoi. În plus, am explicat funcționează diferitele tipuri care există, care este întreținerea lor, câtă energie consumă sau opțiunile de conectivitate ale celor mai avansate modele, printre alte probleme interesante.

Dacă ați găsit acest articol util și interesant, răspândiți-l pe rețelele sociale, cum ar fi Twitter sau Facebook. Pe de altă parte, dacă aveți ceva de contribuit, nu ezitați să ne lăsați îndoielile și întrebările dumneavoastră în secțiunea noastră de comentarii.

Jurnalistă specializată în producția de conținut digital. Îmi place să vorbesc despre jocuri video, cărți, seriale și filme.

Lasă un comentariu