Uleiul de argan, numit și aur lichid din Maroc, oferă diverse utilizări, atât în gastronomie, cât și pentru lumea frumuseții. Datorită ingredientelor sale active, oferă o mulțime de proprietăți pielei pentru a o regenera, hidrata și hrăni. Efectul său calmant îl poziționează ca fiind unul dintre cele mai apreciate produse estetice. Ca tratament facial sau corporal, uleiul de argan este prezent utilizat în produsele cosmetice și îl găsim și în centrele de înfrumusețare pentru a-l aplica în rutinele și masajele estetice. De asemenea, hrănește și repară părul și unghiile, oferindu-le putere și vitalitate. Descoperă tot ce poate face acest ulei puternic pentru pielea ta.

Cel mai important lucru

 • Uleiul de argan este una dintre cele mai remarcabile uleiuri din lume de frumusete pentru cantitatea de proprietăți pe care le are.
 • Este originar din Maroc, și este natural, organic și nu conține aditivi. Aceasta este produs prin presare la rece, astfel încât să nu-și piardă proprietățile.
 • Versatilitatea sa ridicată îi permite să aibă diverse utilizări, de la gastronomie la cosmetice.

Cele mai bune uleiuri de argan de pe piață – Recomandarile noastre pentru 2021

Pe piață, găsim o diversitate de uleiuri care calmează și îmbunătățesc aspectul pielii. Dacă nu știți pe care să îl alegeți, am creat următoarea listă cu cele mai bune patru uleiuri de argan disponibile cu caracteristicile lor și ingrediente active. Suntem siguri că selecția noastră te va ajuta să-l alegi pe cel potrivit pentru tine.

Cel mai popular ulei de argan

Brandul Pura D’Or este unul dintre cele mai populare de pe piața online în ceea ce privește uleiurile naturale. În acest caz, produsul dumneavoastră oferă patru uncii de ulei de argan 100% pur. Este certificat USDA, deci este organic și nu conține alte substanțe chimice adăugate. Acesta a fost extras de sistemul de presare la rece în conformitate cu standarde ridicate de fabricație.

Cel mai bun ulei de argan importat din Maroc

Acest articol este certificat ecologic și sigilat USDA. Este un ulei 100% pur și organic. Provine din culturi etice situate în Maroc și a fost obținută prin metoda de presare la rece. Este bogat în fenoli și caroteni și conține vitamina E, Omega 6, antioxidanți, 8 acizi esențiali și steroli vegetali. Numai boabele de cea mai bună calitate sunt folosite pentru a face.

Ulei de argan cel mai bine evaluat

Acest produs are evaluări excepționale de la utilizatorii săi online. Acesta este disponibil în ambele sticle de 1 oz și 4 oz și include o pipetă pentru un plus de confort. Este 100% ulei de argan pur și organic de înaltă calitate și nu conține substanțe chimice sau prezervative adăugate. Acesta a fost obținut etic din semințe de înaltă calitate.

Cel mai bun ulei de argan pentru gatit

Este un produs natural și 100% pur, cu eco-certificate Ecocert. Esența brandului Argan produce ulei de argan culinar de înaltă calitate, ideal pentru a adăuga la o mare varietate de feluri de mâncare și rețete diferite. Acesta a fost obținut datorită unui proces de presare la rece combinat cu un alt proces de prăjire, care îi dă o culoare mai închisă și o aromă mai intensă decât cele destinate produselor cosmetice.

Ce trebuie să știi despre uleiul de argan

Înainte de a cumpăra dreptul de ulei de argan, este vital să se știe care sunt cele mai importante aspecte ale produsului. Atât beneficiile, cât și compoziția și criteriile de achiziție care ajută la o alegere bună. Să răspundem la unele dintre întrebările cheie pe care utilizatorii le pun despre acest produs cosmetic cuprinzător.

Ce este mai exact uleiul de argan și care este originea sa?

Uleiul de argan este un ulei obținut prin presarea semințelor coapte ale boabelor de arbore argania spinosa. Acesta se găsește în Maroc, în zona Arganeraie, o Rezervație a Biosferei numită de UNESCO.

 • Are diverse utilizări: comestibile, utilizate în gastronomie; cosmetice, pentru îngrijirea pielii, unghiilor și părului. Este un produs pur și ecologic, prin urmare, aduce atât de multe beneficii pentru sănătate. Procesul său se bazează pe uscarea fructelor arborelui de argan expus la soare. Semințele sunt apoi extrase, de obicei manual, pentru presare la rece. Prin urmare, conservanții și alte substanțe chimice nu se aplică.
 • Rezultatul: un ulei esențial în lumea frumuseții, cu o culoare aurie, textură fină și absorbție rapidă. În plus, spre deosebire de multe uleiuri de pe piață, ea are practic nici un miros. Produsele ecologice poartă sigiliul Ecocert, primul organism de certificare care a elaborat reglementări standard pentru acest tip de produse cosmetice.

Ce proprietăți are uleiul de argan?

Trigliceridele reprezintă până la 99% din uleiul de argan, inclusiv acizii grași nesaturați (80-90%) comparativ cu saturate. Și printre primele, cele mai abundente sunt acizii oleici și linoleici. De asemenea, conține tocoferoli sau vitamina E, antioxidanți, beta-carotenoide și fitosteroli. Toți acești compuși încetinesc îmbătrânirea prematură a pielii, reduc petele și calmează pielea de arsuri. În plus, uleiul de argan are, de asemenea, squalen, o substanță care permite absorbția componentelor sale, astfel încât acestea să pătrundă rapid și ușor, fără a lăsa pielea grasă.

Care sunt avantajele și beneficiile uleiului de argan?

Acizii grași esențiali reduc efectele iritațiilor și roșeață după primele băi de soare. Ai virtuți vindecătoare în caz de arsură sau vătămare. Acizii Omega 3 și 6 se caracterizează prin proprietățile lor emoliente care restabilesc hidratarea pierdută pentru pielea uscată, devitalizată. Pe de altă parte, repară părul cel mai pedepsit și uscat. Vitamina E, pe de altă parte, previne distrugerea oxidativă a lipidelor membranei celulare în timp. Prin urmare, uleiul de argan, pur sau ca ingredient în alte produse cosmetice, ajută la întârzierea apariției ridurilor, revitalizează pielea stresată și scoate în evidență o față omogenă și luminoasă. Pe de altă parte, masajele corporale sunt de obicei efectuate cu acest ulei datorită efectului său hidratant asupra epidermei și este un remediu perfect pentru unghiile și genele fragile. Dă vigoare, strălucire și înmoaie cuticulele. Avantaje

 • Hidratare profundă
 • Reduce petele și vergeturile
 • Oferă fermitate și elasticitate
 • Atenuarea ridurilor și a semnelor de exprimare
 • Efect de întinerire
 • De înaltă calitate, 100% pură și ecologică
 • Consolidarea părului și unghiilor
 • Aplicare ușoară

Dezavantajele

 • Posibile reacții alergice la ulei
 • Iritație dacă există contact vizual sau dermatită
 • E scump.

Care sunt efectele secundare ale uleiului de argan?

În timp ce se pare că totul este avantaje, există, de asemenea, unele mici dezavantaje la utilizarea acestui ulei delicat. Trebuie remarcat mai întâi că, deoarece este un produs natural, uleiul de argan poate fi utilizat la sugari, copii și adulți. Cu toate acestea, dacă nu sunteți sigur, dermatolog este cel mai bun aliat pentru a cere. Trebuie să consultați un specialist în special în cazul unei posibile alergii sau modificări a pielii. Principalele branduri recomanda sa faci un test mai devreme pe o parte a pielii. În cele din urmă, acest ulei ar putea provoca iritarea ochilor sau chiar dermatita de contact, dacă nu este utilizat corect.

Cum se aplică uleiul de argan?

Am văzut deja că uleiul de argan este sfătuit să aibă grijă de piele, păr și unghii. Este foarte ușor de aplicat și cele mai multe produse vin cu oddes sau pipete. Pe maneus uscat și deteriorat se extinde de la mediu la capete, facilitând styling pentru a recupera strălucirea originală și puterea. Acesta este absorbit rapid, de aceea se recomandă să se aplice peste noapte. O picătură de ulei de argan este turnat în palma ta și încălzit timp de câteva secunde. Acesta este apoi aplicat pe față, gât și decolteu cu mișcări circulare. Este ideal să se aplice cu atingeri mici în zona conturului ochilor, tratarea liniilor mici de expresie.

Care sunt beneficiile comestibile ale uleiului de argan?

Datorită acizilor grași esențiali, care oferă, de asemenea, beneficii cosmetice, protejează sănătatea noastră împotriva bolilor cardiace și reduce colesterolul rău. Este, de asemenea, un antioxidant bun prin prevenirea oxidării sau deteriorarea celulare. Platforma Tandfonline, în studiul său“Critical Reviews in Food and Nutrition”, a sugerat că uleiul de argan ar trebui să aibă un loc printre cele mai benefice uleiuri pentru sănătatea umană din punct de vedere al consumului. Datorită conținutului ridicat de acizi grași nesaturați și a parfumului și aromei sale bogate, acest produs are o mare valoare dietetică și culinară. De fapt, potrivit studiului “Ecologie, Etnobotanice și Etnofarmacologie din Argan”, al Departamentului de Botanică, Facultatea de Științe a Universității din Granada, uleiul de argan poate fi un substitut ideal pentru uleiurile de măsline sau bumbac în prăjire cu un conținut ridicat de grăsimi, pentru stabilitatea sa chiar și la temperaturi ridicate. Raportul constată în continuare că ajută la îmbunătățirea funcției hepatice și reglează hipertensiunea arterială.

Putem cumpara ulei de argan pentru uz comestibil?

Alimente ulei de argan pot fi achiziționate de la magazine de specialitate și gourmet, herbalists și multe unități în cazul în care acestea vând produse ecologice. În același mod în care se întâmplă în produsele cosmetice, prețul său este ridicat, deoarece, de obicei, costurile, în medie, aproximativ 70 de dolari pe litru. Acest preț dublează cel mai exclusivist ulei de măsline. Lucru bun este că, în plus față de beneficiile comestibile, are o mulțime de utilizări culinare. Putem folosi pentru a sezonului tot felul de feluri de mâncare, dă o aromă excepțională de pește și carne, și este chiar folosit ca o bază pentru înghețată. Gustul său bun are un fundal oarecum pământesc și amintește de untul de arahide.

Ce alte studii susțin beneficiile uleiului de argan?

De exemplu, un studiu “Ecologie, Etnobotanice și Etnofarmacologie din Argan” al Departamentului de Botanică al Facultății de Științe a Universității din Granada, în Spania, arată că acest ulei oferă proprietăți bactericide și fungicide. Acest lucru permite uleiului să fie utilizat ca un produs cosmetic, în mod tradițional sub formă de loțiune în tratamente dermatologice. “Asigură hidratare intensă, regenerarea pielii deshidratate și prevenirea apariției ridurilor; ajută la protejarea pielii de radiațiile solare și crește rezistența părului și unghiilor.” În plus, “înmoaie pielea și îmbunătățește pielea cu acnee, deoarece nu lubrifiază, dar hidratează, așa că o ajută să-și recapete echilibrul natural. Antioxidanții pe care îi conține ajută la repararea celulelor deteriorate ale pielii. De asemenea, este potrivit pentru îngrijirea mâinilor, picioarelor și unghiilor.”

Criterii de achiziție

Întreținerea pielii este esențială pentru a o menține mai netedă, mai tânără și mai netedă. Dar pentru a alege cel mai bun ulei din Argan, nu există nimic mai bun decât cunoașterea unui număr de factori care vă vor ajuta să știți care este potrivit pentru tine. Mai jos am pregătit o listă a principalelor criterii pe care ar trebui să le luați în considerare la achiziționarea uleiului de argan.

 • Tipul nevoii
 • Comestibil sau cosmetic
 • Preț
 • Dimensiunea pachetului

Tipul nevoii

Deși, în general, este un produs pentru a trata pielea de diverse probleme, trebuie să fim clari dacă, de exemplu, avem nevoie de ea împotriva uscăciunii părului nostru din piele, fie pentru că este deteriorat și avem vârfurile deschise, sau pentru că și-a pierdut strălucirea. Putem folosi, de asemenea, atunci când este necesar să-i dea moliciunea pe care nu mai are. Pe de altă parte, dacă avem de obicei unghii fragile, uleiul de argan este puternic și eficient. De asemenea, este foarte util în cazul în care problema noastră este pete de piele sau dacă avem nevoie pentru a elimina vergeturi. Arsuri și eczeme? Este, de asemenea, un produs fezabil pentru acest lucru. După vedem, acest ulei oferă o soluție la fiecare problemă.

Comestibil sau cosmetic

Știm deja că uleiul de argan este foarte versatil și are două utilizări principale: comestibile și cosmetice, așa că trebuie să facem distincția între cele două atunci când îl alegeți. Diferențele se află în faptul că pentru cosmetice procesul de extragere a uleiului este rece și culoarea sa este ușoară, aproape de aur, în plus față de a avea un miros moale aproape imperceptibil. Pe de altă parte, comestibile implică un proces de prăjire înainte de extracția de ulei rece. Prin urmare, are o culoare ușor mai închisă decât cea anterioară, tipul de chihlimbar, iar gustul este mai puternic, deoarece își amintește nucile, fiind una dintre principalele caracteristici care însoțesc mâncărurile delicioase.

Preț

Prețul uleiului de argan depinde de dimensiunea containerului, dacă este 100% pur și, de asemenea, de fiecare marcă. Pentru proprietățile sale extinse, este considerat unul dintre cele mai scumpe uleiuri din lume, iar prețul său pe sticlă poate costa aproximativ 20 de dolari, în medie. În orice caz, piața oferă o varietate de produse pentru a compara și alege unul care este în mijloacele dumneavoastră.

Dimensiunea pachetului

Adaptate nevoilor actuale, găsim containere de diferite dimensiuni atunci când achiziționăm ulei de argan. În acest fel, este mai convenabil, deoarece le putem lua peste tot: există 1 oz, 2 oz și 4 oz. Cu toate acestea, 4 oz este dimensiunea cea mai comună de pe piața online. Tipul de ambalaj este, de asemenea, un factor decisiv, deoarece marchează calitatea acestui produs. Unele dintre cele mai solicitate prezintă adesea un borcan întunecat de cristal de chihlimbar de înaltă calitate. Și ele includ, de asemenea, oddes pentru a facilita aplicarea, fiind mult mai simplu, fără a fi nevoie să deșeuri de petrol în timp ce îl folosim.

Concluzii

Uleiul de argan este unul dintre cele mai pretioase produse din produsele cosmetice datorita eficientei si sigurantei sale. Este potrivit pentru toate tipurile de piele și combate semnele de imbatranire natural. Este, de asemenea, un produs ecologic de înaltă calitate. Tradiția, istoria și procesul de elaborare reprezintă o valoare adăugată. Este ideal să păstrați pielea strălucitoare și moale la orice vârstă, atunci când primele riduri ies, pentru a consolida unghiile și pentru a da splendoare a părului. Oricare ar fi problema ta, ulei de argan va oferi o soluție eficientă pentru a restabili luminozitatea întregului organism. Să sperăm că v-am ajutat cu sfaturile noastre, astfel încât să puteți alege uleiul care vi se potrivește cel mai bine. Ai folosit ulei de argan? Spuneți-ne ce beneficii observați în piele și păr și partajați-le cu alți utilizatori.

De patru ani scriu articole pentru diverse site-uri web și mass-media, în special despre tehnologie, seriale, benzi desenate, anime, filme și jocuri video. Francizele mele preferate sunt Marvel, DC, Demon Slayer și Attack on Titan.

Lasă un comentariu