Skateboarding-ul este unul dintre sporturile care s-au răspândit cel mai rapid la nivel internațional. În fiecare zi, din ce în ce mai mulți copii și tineri vor să fie skateboarderi. Dacă ar fi să recunoaștem, skateboarding-ul este una dintre cele mai distractive activități pe care le putem efectua atât pe străzi, cât și în parcurile de skate deja extinse.

Spre deosebire de longboard, skateboard-ul este mai ușor și, deși mai puțin stabil, este mai ușor să-l ridicați atunci când efectuați trucuri și să săriți peste obstacole. În următorul articol vă spunem tot ce trebuie să știți pentru a alege un skateboard bun.

De ce ar trebui sa alegi cel mai bun skateboard

  • Cea mai recomandată opțiune, mai ales dacă este prima ta placă sau pur și simplu nu vrei să petreci ore întregi, este să cumperi un skateboard complet. Aproape toate brandurile mari ne oferă această modalitate, astfel încât să avem la dispoziție șansa să alegem dintr-o gamă largă de articole de înaltă calitate la prețuri foarte competitive.
  • Alegerea materialului de skateboarding este ceva subiectiv care are legătură cu stilul fiecăruia. Din acest motiv, idealul este să putem cunoaște diferite mărci și măsuri pentru a vedea cu ce model ne simțim cel mai confortabil și care dintre ele se potrivesc cel mai bine nevoilor noastre.
  • Greutatea, mărimea și piciorul nostru sunt caracteristici pe care nu le putem trece cu vederea atunci când ne confruntăm cu achiziționarea primului nostru skateboard.

Cele mai bune skateboard-uri in 2021: recomandarile noastre

Mai jos, vă arătăm cele mai interesante skateboard-uri de pe piață pentru a vă ușura procesul de achiziție. Nu le rata!

Cel mai bun skateboard pentru incepatori

Dacă sunteți în căutarea unui model bun pentru a învăța să faceți salturi, optați pentru această placă whitefang. Este un produs de bună calitate, care oferă un echilibru excelent, bounce-uri mari și un răspuns rapid.

În plus, este ideal pentru utilizatorii de toate vârstele (cu o greutate maximă de 330 de lire sterline). Datorită stabilității sale, acesta poate fi utilizat pe suprafețe netede și teren accidentat. În plus, este destul de rezistent și durabil.

Cel mai bun skateboard pentru copii

Acesta este un model sigur pentru cei mici, deoarece are o aderență excelentă, pe lângă o absorbție ridicată a impactului. În plus, fiul sau fiica ta va iubi cel mai probabil un skateboard cu lumini.

Nu este tipul de placă pentru a face salturi, dar este cel mai bine să se rostogolească confortabil peste tot datorită dimensiunii sale compacte. Nu necesită baterii sau electricitate, luminile de pe roți sunt încărcate printr-un sistem de alimentare rotativ.

Cel mai bun skateboard indiferent experiență

În opinia noastră, acest mini crucișător este ideal pentru un skateboarder de zi cu zi la orice nivel. Este un model care vă permite să mergeți cu stabilitate, precum și să efectuați mai ușor mannies, ollies,trucuri și tactici generale.

Rulează ușor pe orice teren și se prinde bine de picior. În plus, este realizat cu un lemn de calitate (6 straturi de arțar canadian), care este rezistent la șocuri și foarte durabil.

Cel mai bun skateboard pentru plimbări

Dacă doriți să vă bucurați de transportul pe o placă fără a fi nevoie să efectuați trucuri, atunci vă propunem acest longboard. În ciuda dimensiunilor sale mari, forma sa simetrică vă va permite să vă bucurați de viteză, viraje extreme și manevrabilitate excelentă.

În plus, este realizat din materiale superioare (8 straturi de arțar) și are o formă concavă care îi conferă o rezistență impresionantă. În plus, oferă tracțiune excelentă și amortizare pe teren accidentat.

Criterii de luat în considerare înainte de a alege cel mai bun skateboard

Există o gamă largă de modele de skateboard pe piață. Din acest motiv, este necesar să se compare diferite elemente înainte de achiziționarea lor. În această secțiune vă arătăm criterii importante înainte de a decide cu privire la un anumit produs. Astfel, puteți selecta cel mai bun skateboard în funcție de nevoile dvs.

Greutate și înălțime

Dimensiunea piciorului patinatorului este un factor foarte important atunci când alegeți placa. Să-l vedem în această listă mică:

  • Dacă vă potriviți între 5,5 și 8: ar trebui să alegeți o masă între 7,5″ și 7,8″.
  • Dacă utilizați între 9 și 12: patina ar trebui să măsoare între 7.6 „și 8”.
  • Dacă aveți mai mult de 12: cel mai bine este de a utiliza tabele între 8.1 „și 8.5” sau chiar mai mult.

Dimensiune

Skateboard-urile pentru adulți (de la 13 ani), au un interval de măsurare cuprins între 7,5″ și 8,5″. Pentru a alege o lățime a plăcii, va trebui să ne uităm la dimensiunea picioarelor noastre și la utilizarea pe care o vom da.

Plăcile mai late (mai mult de 7,8″) oferă patinatorului mai multă stabilitate, echilibru și control pentru suprafețele de defilare, care includ rampe.

Rulmenţi

În fiecare skateboard mergeți, în total, 8 rulmenți, câte unul pe fiecare parte a roții (2 rulmenți pe roată). Ele sunt complet ancorate în interiorul roților, astfel încât ambele se rotesc în același timp. Ele sunt de obicei realizate din aluminiu. Pentru a nu se deforma atunci când axele sunt rotite direct pe ele, ele transportă distanțiere sau separatoare.

Șmirghel și pantă

Șmirghelurile sunt singurul punct de prindere între patinator și bord, pe lângă faptul că sunt responsabile pentru noi efectuarea celor mai bune acrobații. Ele sunt foarte ușor de asamblat, deoarece sunt autoadezive și, odată plasate pe placă, trebuie doar să tăiați marginile. Există șmirghel negru, colorat și transparent.

Alegerea unuia sau a altuia depinde de gustul estetic al fiecăruia. Pe de altă parte, curbura din partea din spate a plăcii este cunoscută sub numele de Kicktail. Aceasta este panta plăcii pentru a face trucuri. Dacă intenționați să învățați să faceți unele, veți avea nevoie de această componentă pe skateboard. Panta ascuțită vă va ajuta să rotiți sau să ridicați roțile mai ușor.

Întrebări și răspunsuri

Dacă este prima noastră masă, trebuie să ținem cont de limitările pe care le vom avea atunci când vom începe să practicăm o activitate sau un sport. Și, nimeni nu începe să fie expert, cel mai bine este să cumpărați o masă multifuncțională care ne permite să mergem mai departe puțin câte puțin. Mai jos vă ștergem toate îndoielile cu privire la skateboard-uri.

Ce este un skateboard?

Skateboard-ul este o placă de lemn cu patru roți care servește pentru skateboarding. Pentru a-l folosi trebuie să stai pe partea de deasupra acesteia. Pentru a alege un skateboard trebuie să ne uităm la dimensiune, materiale și caracteristici.

Skateboard-ul este mai lung și mai lat decât longboard-ul, ceea ce se traduce printr-o stabilitate mai mică în comparație cu longboard-ul. Skateboarding-ul este folosit atât pentru a coborî pante, cât și rampele din skatepark. Sau pur și simplu ca mijloc de transport. Au roți mai dure decât longboard-urile, astfel încât să permită deplasarea pe o distanță mai mică și cu mai mult efort.

Din ce material sunt realizate skateboard-urile?

Cel mai răspândit tip de skateboard este cel care are construcția în laminat de arțar. Acesta e realizat prin presarea a șapte (și până la nouă) foi subțiri de lemn, prin intermediul unui adeziv special. Lemnul de arțar canadian este de obicei folosit (foarte flexibil și cu o mare capacitate de a se conforma). Bambusul, fibra de carbon sau diferite tipuri de materiale plastice și rășini sunt, de asemenea, utilizate.

Ce rulmenți și ce roți să aleg pentru skateboard-ul meu?

Există o clasificare pentru rulmenți care avansează de la 1 la 9 numai în numere impare. Această clasificare este numită după standardul ABEC și se bazează pe viteza de rotire a skateboard-ului în cauză. La rândul său, rulmenții numiți Skate Rated sunt cei care sunt cei mai apreciați de călăreți.

Pe de altă parte, alegerea unui tip de roată sau alta depinde de stilul tău ca skateboarder. În general, roțile mici sunt folosite mai mult pentru stradă, în timp ce roțile mari sunt folosite mai mult în parcuri și rampe. În tabelul următor detaliem diferitele dimensiuni ale roților și nivelul de duritate pentru a vă asigura că selectați roțile care se potrivesc cel mai bine nevoilor dvs.

Concluzii

Skateboard-ul este alcătuit din mai multe părți, dar cea mai importanta, evident, este placa, deoarece e partea în care vă susțineți picioarele. Există diferite tipuri de skateboard-uri, cum ar fi shortboard-urile, care, spre deosebire de longboard-uri sunt ideale pentru Street sau Vert. Este, de asemenea, cea mai bună alegere pentru a face trucuri.

Există câțiva factori pe care ar trebui să îi luați în considerare atunci când decideți să cumpărați cel mai bun skateboard, cum ar fi forma, lungimea, lățimea sau materialele. În funcție de cât de des faceți acest sport, veți dori să înlocuiți skateboard-ul la câteva luni mai târziu sau de-a lungul anilor. În acest caz, poți reveni asupra ghidului nostru!

Jurnalistă specializată în producția de conținut digital. Îmi place să vorbesc despre jocuri video, cărți, seriale și filme.

Lasă un comentariu