Natura continuă să exercite o mare putere de atracție asupra oamenilor, deși în epoca actuală suntem o specie urbană. Ne place să ne plimbăm prin peisaje frumoase, să trăim aventuri între râuri și munți, chiar să ne îmbunătățim forma fizică cu plimbări lungi prin păduri luxuriante. Ele pot părea ca activități simple, dar nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr.

Pentru a ieși la munte avem nevoie de echipamente și unelte bune care să facă activitatea mai simplă și mai confortabilă. Iar pentru a transporta tot ce avem nevoie este esențial să ai un rucsac. In acest ghid vei descoperi ce caracteristici ar trebui sa îți ofere rucsacul de care ai nevoie pentru a-ti desfășura aventurile prin munți și care este cel mai bun rucsac pentru drumeții.

De ce ar trebui să alegi cel mai bun rucsac pentru drumetii?

  • Rucsacul trebuie să fie confortabil și să se potrivească perfect corpului, fără a provoca disconfort sau chafing.
  • Activitatea care urmează să fie efectuată trebuie să marcheze dimensiunea și numărul de compartimente ale rucsacului.
  • În criteriile de achiziție vom verifica importanța capacității de transport și a materialelor de fabricație, care trebuie să fie rezistente și să faciliteze transpirația.

Cei mai buni rucsaci pentru drumeții pe munte in 2021

Gama largă de modele de rucsaci de munte ne permite să alegem elementul care se potrivește cel mai bine cerințelor noastre. Avem produse de capacitate redusa, mai usoare si mai confortabile, pentru activitati de scurta durata sau in care nu sunt transportate foarte multe elemente. Pe de altă parte, există rucsacuri grele de încărcare pentru aventuri mai mari. Să ne uităm la câteva opțiuni:

Rucsacul preferat de munte al utilizatorilor online

Acesta este un rucsac de călătorie versatil. Designul său îi permite să fie utilizat de bărbați, femei, tineri și adulți. Are compartimente pentru saci de dormit, curele de compresie și o varietate de buzunare pentru depozitare strategică.

În plus, este de 55 L, ceea ce îl face ideal pentru aventuri de 2 până la 4 zile. De asemenea, are un trunchi reglabil în mai multe poziții, adaptându-se astfel la diferite dimensiuni ale corpului. Într-adevăr, este un rucsac care oferă un confort ridicat.

Cel mai bun rucsac pentru drumeții și camping

Acest rucsac este realizat dintr-un poliester durabil, ideal pentru drumetii si camping. De asemenea, este ușor rezistent la apă. Are o capacitate internă de 55 L și o varietate de compartimente și buzunare care facilitează comanda.

În plus, are un compartiment mare pentru un sac de dormit și curele de compresie. În plus, atât curelele, cât și pad-ul lombar sunt căptușite, precum și cu canale care permit fluxul de aer.

Cel mai bun rucsac de munte pentru rezistența la apă și rupere

Acest rucsac are o dimensiune suficient de largă pentru a transporta ceea ce veți avea nevoie în călătoriile dvs. Capacitatea sa este de 40 L, puteți împacheta haine, un hamac, prosoape și alimente, chiar și bere, dacă este necesar.

În plus, acest model are frânghii elastice și curele pentru a atârna diferite accesorii, ar fi stâlpi de trekking,tije de pescuit sau saci de dormit. În plus, este fabricat dintr-un nailon de înaltă calitate, rezistent la apă și rupere.

Cel mai bun rucsac de munte pentru capacitatea sa

Acesta este un rucsac multifuncțional care se adaptează la diferite ocazii. Poate fi folosit pentru drumeții, drumeții și alte activități în aer liber și montane. În plus, este potrivit atât pentru bărbați, cât și pentru femei.

Este un model pentru călătorii de până la 3 zile care are 4 spații principale de marfă. De asemenea, are mult mai multe compartimente care vă vor permite să transportați totul separat și organizat. Are o capacitate de 64 L și, în același timp, este foarte confortabil de transportat.

Criterii de luat în considerare înainte de a alege cel mai bun rucsac pentru drumeții

Când te duci să cumperi un rucsac de munte ar trebui să știi pentru ce activitate ai nevoie. De acolo, este o chestiune de a căuta produsul cu capacitatea de transport adecvată pentru a dezvolta această activitate. Și, printre altele, asigurați-vă că sistemele de fixare ne vor permite să fim confortabili și să distribuim greutatea bine.

Activitate

Când vrem să achiziționăm un rucsac de munte este pentru că vom desfășura o activitate care necesită transport de materiale. Prin urmare, primul pas ar trebui să fie să căutăm acel produs care să se potrivească nevoilor activității noastre specifice. În funcție de același lucru, trebuie să optăm pentru o dimensiune adecvată, materiale de construcție sau ajustări.

Câteva ore de mers pe jos pe o pistă nu este același lucru cu un weekend de camping, o plimbare cu bicicleta sau o călătorie lungă. Nici o aventură sub o căldură puternică sau o expunere ridicată la apă sau umiditate. Fiecare activitate necesită un rucsac cu caracteristici specifice.

Capacitate

Capacitatea rucsacului de munte ne spune dimensiunea acestuia, adică spațiul disponibil pentru materialul pe care dorim să-l transportăm. În mod normal, avem compartimentul principal și mai multe buzunare, uneori plasă, unde putem stoca elementele pe care le vom transporta în timpul activității sau călătoriei noastre. Să ne uităm la următorul tabel:

Mai puțin de 20 de litriDe la 20 la 35 de litriDe la 40 la 65 de litriMai mult de 65 de litri
Drumeții și excursii urbaneIeșiri de o zi.Activități pentru una sau mai multe nopți.Călătorii minunate.
Nu este nevoie de cureaPentru sezoanele în care nu ai nevoie de haine groase.Versatilitatea sa îi permite să fie utilizat în aproape toate activitățile.Este considerat ca fiind un rucsac în care poți pune de toate.
Poate fi folosit ca bagaj de mânăCureaua este ușoară.Acestea sunt cele mai solicitate de utilizatori.Ajunge la o capacitate de până la 100 de litri.

Impermeabilitate

Producătorii oferă adesea rucsacurilor lor de munte un strat intern care îi protejează de apă și umiditate. Dar există situații în care nu este suficient, fie din cauza durității condițiilor exterioare, fie pentru că apa se strecoară printr-una dintre închideri. Asigurați-vă că rucsacul vine cu un capac de protecție a apei. Ele sunt ușoare și nu ocupă spațiu.

Materiale

Cele mai frecvent utilizate materiale în fabricarea rucsacurilor de munte sunt nailonul și poliesterul. Ne referim la partea principală și la suprafața mai mare, deoarece materialele plastice sunt, de asemenea, utilizate pentru închideri și fermoare. Toate materialele mentionate ne ofera o calitate buna, insa recomandam nailonul, deoarece asigura o rezistenta mai mare si mai multa durabilitate.

Întrebări și răspunsuri

Multe sunt întrebările care apar înainte de a cumpăra un rucsac de munte. Cunoașterea bine a produsului pe care îl vom achiziționa ne poate elibera de surprize în viitor, precum și de a garanta că nu vom pierde investiția într-un element care nu îndeplinește așteptările dorite. În continuare vom clarifica unele îndoieli.

Ce este un rucsac de munte?

Un rucsac este un container pentru transportul bagajelor, de obicei atașat la spate prin curele care sunt legate de talie, umeri și, uneori, piept. Cel de munte este similar cu oricare altul, dar cu mici variații datorită nevoilor fiecăreia dintre aceste activități în aer liber.

Acesta este motivul pentru care acest produs este atât de important, deoarece este utilizat pentru cele menționate mai sus și, de asemenea, pentru călătorii, sport, misiuni militare, transportul de rechizite școlare, transportatori pentru copii și multe alte activități. Acestea sunt de obicei realizate cu materiale rezistente, transpirație bună și care protejează de umiditate.

Cât de multă greutate ar trebui să fie transportată într-un rucsac de munte?

Sănătatea noastră este pe primul loc. Excesele din sarcină pot duce la probleme de spate sau la orice alt tip de disconfort sau rănire. În funcție de antrenament și de starea fizică a persoanei, este recomandabil să transportați între 10% și 15% din greutatea noastră. La copii și la adulții care călătoresc pe distanțe lungi, este mai bine să nu depășească 10%.

Dacă vom folosi rucsacul pentru a face o călătorie cu avionul sau alte mijloace de transport, poate că greutatea nu este atât de importantă. Dar, în cazul utilizării rucsacului de munte pentru activități în aer liber în care trebuie să facem eforturi mari, trebuie să luăm în mod inevitabil o serie de măsuri de precauție, ar fi limitarea greutății pe care o vom transporta.

Cum putem avea grijă de spate atunci când folosim un rucsac de munte?

Unul dintre cele mai mari pericole ale folosirii unui rucsac de munte este daunele pe care le putem face spatelui nostru. Așa am spus în secțiunile anterioare, excesul de greutate este ceva ce ar trebui să evităm cu orice preț. Mai jos vă oferim câteva sfaturi pentru a avea grijă de sănătatea coloanei vertebrale.

  • Ideal este sa nu cari mai mult de 10% din greutatea ta, decat in calatorii scurte sau ca conditiile tale fizice sa fie excelente. Dar nici măcar nu merită riscul.
  • Fixați rapid curelele și curelele bine pentru a stabiliza greutatea. Șoldurile ar trebui să ia pe cea mai mare parte din ea. Umerii trebuie să ajute în această sarcină.
  • Evitați dezechilibrele din cauza distribuției slabe a încărcăturii, în special în buzunarele exterioare.
  • O bună ventilație previne transpirații enervante și consecințele acestora.

Concluzii

Rucsacul de munte este unul dintre cele mai folosite echipamente sportive. Nu este surprinzător, ne servește pentru tot felul de activități în aer liber, sport, călătorii sau transport de materiale. Deși unii rucsaci pot face mai multe dintre funcțiile menționate mai sus, cel mai bine este să alegeți cel mai bun rucsac pentru ceea ce aveți nevoie.

În funcție de acest criteriu, vom alege capacitatea, calitatea materialelor și cât de ajustabil este pentru a obține cel mai mare confort și un nivel cât mai scăzut asupra afectării coloanei vertebrale. Apoi, mai există doar câteva detalii minore, cum ar fi culoarea și să plecăm în aventură știind că avem cel mai bun rucsac pentru drumeții și că are în el tot ce trebuie.

Jurnalistă specializată în producția de conținut digital. Îmi place să vorbesc despre jocuri video, cărți, seriale și filme.

Lasă un comentariu