Cuptorul cu microunde este unul dintre cele mai importante aparate din majoritatea caselor. Este adevărat că multe dintre ele sunt folosite numai pentru încălzire și dezghețare, nu și pentru gătit. Dar chiar și așa, în ultimele decenii a devenit cu adevărat indispensabil. Pe piață veți găsi diferite modele cu funcții diferite.

Puteți cumpăra un cuptor cu microunde pentru foarte puțini bani, dar în majoritatea cazurilor funcțiile sale vor fi foarte de bază. Deși s-ar putea să fie doar cei de care ai nevoie. Pentru a rezolva acest lucru și alte îndoieli, am creat următorul ghid de cumpărături. La încheierea analizei acestui aparat, puteți lua cea mai bună decizie.

De ce ar trebui să alegi cel mai bun cuptor cu microunde?

 • Cuptoarele cu microunde sunt esențiale în bucătăriile moderne. Ele permit dezghețarea, încălzirea și gătirea diferitelor tipuri de alimente.
 • Utilizarea sa este de obicei ușoară și intuitivă. Deși este adevărat că modelele cu caracteristici mai avansate pot fi ceva mai complexe. Cu toate acestea, aceasta nu este o problemă, deoarece de obicei vin cu o carte de instrucțiuni destul de completă.
 • Atunci când alegeți aparatul pe care urmează să îl cumpărați, trebuie să țineți cont de ceea ce îl veți folosi. Dacă ideea ta este că se încălzește și se dezgheață, cel mai bine este să alegeți un model simplu. În caz contrar, veți plăti pentru funcții de care nu veți avea nevoie.

Cele mai bune cuptoare cu microunde: recomandările noastre

Daca esti in cautarea unui cuptor cu microunde pentru casa ta care sa fie foarte bun, atunci ai ajuns la locul potrivit, pentru ca in acest ghid vei gasi cele mai bune modele de cuptoare cu microunde doar pentru tine.

Cuptorul cu microunde preferat de utilizatorii online

Achiziționați cuptorul cu microunde NN – SU696S al mărcii Panasonic, unul dintre aparatele preferate de utilizatorii online. Dispozitivul funcționează cu 1.100 wați de mare putere pentru gătit rapid și uniform, precum și pentru rezultate rafinate.

Acesta dispune de o placă turnantă de 13,4 inci, un cronometru întârziat și pornire, control plus / minus, blocare de siguranță pentru copii, buton rapid de 30 de secunde și popcorn cu 3 niveluri de gătit.

Cuptorul cu microunde cu cea mai mare putere

Luați cuptorul cu microunde Panasonic NN – SN966S, care este fabricat din oțel inoxidabil și are o putere mare de 1.250 wați. Măsoară 2,2 metri cubi. Tehnologia patentată Inverter generează un flux continuu de energie și oferă alimente preparate uniform, fără supraîncălzire.

Senzorul său genius automat ajustează puterea și timpul în funcție de diferitele alimente. Are încuietoare de siguranță pentru copii.

Cuptorul cu microunde cu cel mai bun raport pret-calitate

Luați cuptorul cu microunde Toshiba EM131A5C – BS la un preț estimat de 80 USD și bucurați-vă de beneficiile sale uriașe. Modul său ecologic de economisire a energiei reduce consumul de energie și costurile de funcționare.

Dispune de un ecran digital mare, panou de control ușor de citit, placă turnantă din sticlă și două setări de dezghețare. Funcționează la 1.100 wați și are 10 setări de putere, ceas și cronometru de bucătărie.

Cel mai bine vândut cuptor cu microunde

Cel mai bine vândut cuptor cu microunde din magazinele online este Toshiba EM925A5A, care are 6 meniuri prestabilite, astfel încât să puteți găti porumb, cartofi, pizza, legume congelate, băuturi și multe alte feluri de mâncare. Fiecare gătit va dura de la 30 de secunde la 6 minute la putere maximă.

Vine echipat cu o lumină a cavității LED pentru o vedere clară și cristalină. Modul său ecologic de economisire a energiei vă va permite să economisiți consumul de lumină.

Întrebări și răspunsuri

În această secțiune vom analiza diferitele caracteristici ale microundelor. Această analiză vă va ajuta să decideți care este cea mai bună opțiune pentru dvs. Punem mult accent pe o idee pe care ați văzut-o deja în acest articol: trebuie să evaluați pentru ce o veți folosi. Nu plătiți pentru funcții pe care nu le veți utiliza sau apoi pierdeți unele pe care nu le aveți.

Ce este un cuptor cu microunde și funcționează?

Un cuptor cu microunde este un aparat folosit pentru a dezgheța, încălzi și găti diverse alimente. Îndeplinește această sarcină prin producerea de unde electromagnetice. În interior este un generator, cunoscut sub numele de magnetron, care poate converti energia în valuri. Acestea sunt cele potrivite pentru a efectua sarcinile menționate mai sus.

Undele electromagnetice sunt transportate cu ajutorul ghidajului de undă către compartimentul în care este plasată mâncarea. Înăuntru sar peste pereți. Datorită faptului că mâncarea este pe o placă turnantă, valurile ajung la toate părțile lor. În acest fel se obține un rezultat omogen.

Ce tipuri de cuptoare cu microunde există?

 • Cuptor cu microunde de bază: E cel mai simplu model dintre toate. Ei nu au opțiunea de grill și sunt, de obicei, moderat preț. De obicei, au funcții de bază, ar fi încălzirea și dezghețarea alimentelor. Ele sunt, de asemenea, în măsură să gătească anumite alimente care necesită gătit scăzut.
 • Cuptor cu microunde cu gratar: Aceste modele sunt foarte populare printre utilizatori. Au o funcție suplimentară de „grătar”, ceea ce le face ideale pentru gratinarea, prăjirea și rumenirea alimentelor. Prețul său este de obicei mai mare decât microundele de bază, cu toate acestea, este încă accesibil.
 • Cuptoare cu microunde „combi” sau cuptoare cu microunde: Este cel mai avansat model de microunde. Combinația lor versatilă de „cuptor tradițional” și „cuptor cu microunde” într-un singur dispozitiv, le face ideale pentru persoanele care caută cea mai mare funcționalitate posibilă. Printre cele mai inovatoare caracteristici ale sale se numără opțiunile de „dezgheț”, „căldură” și „gătiți cu aer cald”.

Merita un cuptor cu microunde fără grătar?

Cuptoarele cu microunde care nu au grătar sunt foarte potrivite pentru dezghețarea alimentelor. Când vine vorba de încălzire, de obicei au rezultate corecte. Cu toate acestea, dacă doriți să gătiți, nu este cel mai potrivit model. Puteți face pregătiri simple, dar nimic mai mult. O rețetă ceva mai elaborată are nevoie de un alt tip de funcție.

Acestea sunt aparate complet sigure și eficiente pentru lucrarea pentru care au fost proiectate. Dacă nu aveți nevoie de nimic altceva, dacă doriți doar să încălziți și să dezghețați, este cea mai bună opțiune. Spunem acest lucru deoarece prețul său este semnificativ mai mic decât alte modele cu mai multe caracteristici. Riscul este ca în viitor să aveți nevoie de alte funcții.

Ce oferă un cuptor cu microunde cu grătar?

Având un cuptor cu microunde cu grătar, nu vă veți limita la dezghețarea sau încălzirea vaselor. Acest lucru vă permite să gătiți diferite mese. În plus, de obicei au mai multe funcții, deoarece modelul pe care l-am văzut în paragraful anterior este foarte de bază. Acest tip de aparate au din ce în ce mai multe funcții avansate, în acest fel veți putea pregăti rețete mai elaborate.

Este un artefact cu care puteți avea o bucătărie mai rapidă și mai ușoară. În funcție de modelul pe care îl alegeți, puteți pregăti rețete mai mult sau mai puțin complicate. Ca rezultat evident, prețul microundelor de acest tip este mai mare decât cele fără grătar. O caracteristică care vă va aduce beneficii foarte mult, atâta timp cât veți profita la maximum de ea.

Merită să cumperi un cuptor cu microunde?

Cel mai avansat model dintre toate este cuptorul cu microunde. Ele au multe funcții și, în multe cazuri, pot înlocui cuptoarele tradiționale, deși nu 100%. Puteți efectua aceleași activități ca și în cazul unui cuptor cu microunde și al altor activități suplimentare. Adică, puteți încălzi și dezgheța, dar, de asemenea, gătiți cu aer cald.

Experții nu recomandă întotdeauna să înclinați spre această opțiune din diferite motive. Mai ales pentru prețul său ridicat, deoarece nu obține întotdeauna cel mai mult din el sau pentru că nu înlocuiește cuptorul convențional. În ceea ce privește acest ultim punct, este necesar să se clarifice faptul că, deși își îndeplinește unele dintre funcțiile sale, datorită dimensiunii și puterii sale, nu le îndeplinește pe toate.

De ce cuptor cu microunde ai nevoie?

În acest tabel vă arătăm tipul de cuptor cu microunde de care aveți nevoie, în funcție de modul în care îl veți utiliza. E un rezumat a tot ce ai văzut până acum. Citirea acestuia vă va ajuta să luați o decizie, ținând cont de ceea ce intenționați să realizați cu acest aparat. Ia act de următoarele puncte:

FuncţiiTipul cuptorului cu microunde
căldurăCuptor cu microunde de bază
DecongelareCuptor cu microunde de bază
gătiCuptor cu microunde cu gratar / Cuptor cu microunde
GildCuptor cu microunde cu gratar / Cuptor cu microunde
grătarCuptor cu microunde cu gratar / Cuptor cu microunde
coaceCuptor cu microunde

Cuptoarele cu microunde sunt sigure?

Una dintre întrebările pe care mulți utilizatori le pun este dacă cuptorul cu microunde este un aparat complet sigur. Adevărul este că cei vânduți pe piață au trecut prin toate controalele, în acest fel îl puteți folosi fără teamă. În tabelul următor clarificăm câteva aspecte despre această problemă care sunt uneori atât de controversate:

credințăexplicație
Valurile ies afară.Microundele au un sistem de securitate pentru a preveni acest lucru
Radiațiile modifică compoziția alimentelorEste total fals
Nu toate recipientele din plastic sunt potriviteEste adevărat că există unele care nu pot fi folosite, este doar o chestiune de tine văzându-l pentru tine
Mâncarea sare la fierbereNu se întâmplă întotdeauna, dar uneori se întâmplă. Ochi cu arsuri

Ce caracteristici oferă cuptoarele cu microunde?

Există o serie de funcții oferite de anumite cuptoare cu microunde. Încă o dată, subliniem importanța luării în considerare a utilizării acesteia. Acordați atenție următoarelor puncte:

 • Senzori de gătit. Senzorii de gătit sunt perfecți pentru a oferi felurilor de mâncare punctul potrivit.
 • Dispozitive de siguranță. Este adevărat că aproape toate cuptoarele cu microunde pe care le veți găsi pe piață respectă toate reglementările. Dar ar trebui să verificați dacă modelul ales are unele suplimente, ar fi sistemul de blocare dublă sau de blocare pentru copii.
 • Tablou de bord. În acest tip de panouri veți găsi toate opțiunile de utilizare cu care are cuptorul cu microunde. În funcție de tipul lor, acestea vor fi mai simple sau mai complicate. Cel mai bine este să combinați un număr bun de funcții cu o utilizare simplă.
 • Economie de energie. Este interesant faptul că au un regulator de putere pentru a economisi energie atunci când este posibil.
 • De memorie. Unele cuptoare cu microunde au funcții de memorie. În acest fel, ei își vor aminti timpul și puterea necesare pentru a pregăti unele rețete. De asemenea, pentru a încălzi laptele pentru o cafea.
 • Gătitul în greutate. Anumite modele au modul de gătit în greutate, pentru a facilita atingerea punctului exact. În anumite cazuri, se adaugă dezghețul în greutate.
 • Un început rapid. Atât modurile de pornire rapidă, cât și opțiunea de a adăuga încă 30 de secunde la timpul de gătire sunt foarte practice.

Care sunt avantajele și dezavantajele cuptoarelor cu microunde?

Acestea sunt principalele avantaje și dezavantaje ale cuptoarelor cu microunde:

Avantaje:

 • Îți economisesc timp.
 • Ele sunt practice
 • Ușor de utilizat
 • Aveți opțiuni destul de accesibile

Dezavantaje:

 • Sunt oameni cărora nu le place felul ăsta de a găti.

Ce trebuie să știi atunci când vrei să îți cumperi cel mai bun cuptor cu microunde

Când vine vorba de a pune mâna pe cuptorul cu microunde, este bine să prețuiți o serie de aspecte importante, deoarece acestea sunt cele care vă vor face să alegeți o opțiune sau alta. Dar cel mai bun dintre toate, vă vor permite să faceți cea mai bună decizie de cumpărare. Acestea fiind spuse, acordați atenție la ceea ce vă arătăm în următoarele rânduri:

Capacitate

Capacitatea unui cuptor cu microunde este întotdeauna măsurată în litri. Cele mai mici au de obicei aproximativ 17 litri, în timp ce cele mai mari ajung la 40 de litri. Când cumpărați cuptorul cu microunde, trebuie să țineți cont de acest aspect și să evaluați utilizarea pe care îl veți oferi. În funcție de ceea ce este, veți avea nevoie de o capacitate mai mare sau mai mică.

Dacă aveți de gând să vă limitați la încălzirea sau dezghețarea alimentelor, nu este necesar ca capacitatea sa să fie mai mare de 17 litri. Dacă intenționați să gătiți feluri de mâncare mai elaborate sau mari, este recomandabil să optați pentru opțiunea care vă oferă mai mulți litri. De asemenea, luați în considerare înălțimea, pentru a putea introduce obiecte înalte. Acestea sunt aspecte importante care trebuie evaluate.

Putere

Majoritatea cuptoarelor cu microunde au o putere cuprinsă între 700 W și 1.000 W. Acest interval este suficient pentru majoritatea utilizărilor. Rețineți că, dacă alegeți o putere mai mare, cheltuiala va fi mai mare. Este important să analizați acest lucru, deoarece va fi așa numai dacă îl veți folosi pentru gătit.

Design

Proiectarea este o altă problemă pe care ar trebui să o apreciați. Este bine că se combină bine cu restul decorului bucătăriei, în special cu aparatele. Adică, dacă toate sunt realizate din oțel, nu ar fi o idee bună să vă aplecați spre un cuptor cu microunde alb. Există chiar și cei care merg mai departe și caută să fie de aceeași marcă ca și restul dispozitivelor.

În ceea ce privește designul, trebuie să țineți cont și dacă aveți de gând să le plasați pe perete. În acest caz, cuptorul cu microunde trebuie să fie pregătit în acest scop. În plus, va trebui să fie instalat în poziție. În cazul în care aveți de gând să-l plasați pe bară, totul este simplificat, deoarece nu necesită niciun fel de instalare.

Programe

Un număr mare de cuptoare cu microunde au opțiunea de a utiliza programe definite pentru a-și îndeplini diferitele funcții. Este foarte interesant, deoarece vă ghidează atunci când nu știți de ce timp sau temperatură are nevoie un vas. În unele cazuri, puteți personaliza aceste programe pentru a se potrivi nevoilor dvs.

Curățare

Este important să vă uitați cu atenție la designul cuptorului cu microunde pentru a vedea va fi curățat. Vedeți dacă are caneluri în care poate fi introdusă murdăria sau dacă oricare dintre părțile sale este dificil de atins. Uitați-vă bine la tipul de produse pe care le puteți utiliza pentru a curăța aparatul.

Siguranță

Astăzi, majoritatea cuptoarelor cu microunde respectă toate reglementările de siguranță. Chiar și așa, verificați dacă are un sistem de blocare pentru copii sau dublu sistem de blocare. Nu neglijați niciodată acest aspect important atunci când faceți achiziția. Acest lucru vă va scuti de probleme în viitor.

Concluzii

Un cuptor cu microunde este un aparat din ce în ce mai indispensabil în bucătărie. Îndeplinește funcții la fel de de bază ca laptele de încălzire sau pâinea dezghețată și, în unele cazuri, este, de asemenea, capabil să pregătească rețete elaborate. Funcțiile sale vor depinde de modelul ales. Modelele mai complete au un preț mai mare, desigur.

Atunci când achiziționați cuptorul cu microunde, este necesar să luați în considerare anumite aspecte, ar fi funcțiile pe care le doriți, designul său, puterea pe care o are sau dacă are programe interesante. Nu trebuie să treceți cu vederea siguranța și ușurința curățării. Dacă încă nu aveți acest aparat, este timpul să faceți rost de el.

Te-ai gândit la ghidul nostru de cumpărături? Dacă ați crezut că a fost excelent, lăsați-ne comentariul sau împărtășiți acest ghid cu prietenii dvs. Ne vedem data viitoare!

Jurnalistă specializată în producția de conținut digital. Îmi place să vorbesc despre jocuri video, cărți, seriale și filme.

Lasă un comentariu