Campingul nu este doar un vis pe care l-am avut de mici copii, ci este și o pasiune pe care o avem cu toții. Dar nimeni nu ar putea merge într-o călătorie, fără un cort pentru camping bun. Nu crezi?

În mediul rural, pe vârful unui munte sau la marginea unui lac nu există hoteluri. Dacă vrem să dormim confortabil în mijlocul naturii, avem nevoie de corturi. Pe această cale, în cele de mai jos am scris toate detaliile necesare pentru alegerea unui astfel de produs.

De ce ar trebui să alegi cel mai bun cort?

  • Corturile sunt portabile și pot fi amenajate cu relativă ușurință pentru a găzdui oamenii în timpul zilei sau al nopții. Acestea sunt folosite mai ales în scopuri de petrecere a timpului liber, pentru camping în excursii și pentru a avea o experiență cu natura.
  • Corturile au devenit foarte populare de la începutul secolului al XX-lea, iar astăzi piața oferă o mare varietate de tipuri în funcție de factorii structurali, climatici și materiale de fabricație. Cel mai raspandit model este igloo, pentru versatilitatea si usurinta in asamblare.
  • Dacă doriți să cumpărați un cort de camping bun, există diferite criterii de care trebuie să țineți cont. Principalul este utilizarea, deoarece nu este același model de vară, iarnă sau alt sezon. De asemenea, trebuie să luați în considerare rezistența materialelor, ușurința de asamblare, impermeabilitatea, confortul și izolarea termică.

Cele mai bune corturi de camping in 2021: recomandarile noastre

Dacă ați decis deja că doriți să campați, trebuie doar să obțineți un cort pentru a vă ajuta să trăiți experiența. Știi deja ce să alegi? Aruncați o privire la piață și veți vedea că există mai multe opțiuni din care să alegeți în funcție de profiluri și nevoi. Dacă aveți îndoieli, profitați de această selecție pe care am pregătit-o cu cele mai bune oferte.

Cel mai rapid cort usor de asamblat

Pentru cei care nu au prea multă experiență cu corturile, aceasta este o bună oportunitate. Este un magazin cu structură pre-construită, astfel încât atunci când îl implementați trebuie doar să plasați acoperișul peste acoperiș și va fi gata.

Este fabricat din poliester 100% și poate găzdui patru persoane. Cusăturile sunt complet sigilate, sunt impermeabile și rezistă vânturilor aspre. De asemenea, include un cârlig pentru a plasa lămpi și buzunare interne pentru a vă menține lucrurile organizate.

Cel mai bun cort pentru familie

Acest model de cort se remarcă prin faptul că este de mare capacitate, fiind capabil să găzduiască până la opt persoane, întreaga familie! Și, datorită faptului că este împărțit în două spații, dacă călătoriți cu un grup mai mic, puteți folosi intrarea ca pridvor pentru a bea cafea dimineața și a vedea peisajul.

În plus, partea interioară are ferestre acoperite cu ochiuri pentru a permite aerului să circule, dar să nu cedeze loc țânțarilor. De asemenea, este echipat cu un palton, este rezistent la apă și are rame din fibră de sticlă. Foarte rezistent și sigur.

Cel mai bun cort pentru drumeții

Brandul Coleman se remarcă prin calitatea produselor sale pentru utilizare în aer liber, iar acest cort este un bun exemplu de durabilitate pe care o oferă. Este fabricat din poliester, iar cusăturile sale sunt sigilate pentru a asigura impermeabilitatea totală.

Acesta poate găzdui patru persoane, cu o intrare largă pentru a intra și ieși în confort. De asemenea, are ventilație pe acoperișul magazinului, este acoperit cu ignifug (în caz de accidente) și suport pentru lămpi.

Cel mai bun cort pentru orice anotimp

Acesta este un cort ușor și spațios, ideal pentru două sau trei persoane. Vă puteți bucura de ea în orice anotimp, deoarece este rezistentă la apă și vânt. De asemenea, are ferestre mari care lasă aerul să treacă pe vreme caldă.

Puteți utiliza acest model pentru camping,drumeții sau festivaluri în aer liber, fie singur, fie în compania familiei și prietenilor. După puteți vedea, este un magazin unde vă puteți simți în siguranță și mulțumiți. În plus, vă va dura mult timp.

Criterii de luat în considerare înainte de a cumpăra cel mai bun cort

Următorul camping poate lua o întorsătură de 180 de grade dacă ai la tine cortul potrivit. Știți deja că piața oferă o mare varietate de modele, dar nu toate servesc pentru orice destinație sau pentru orice utilizator. Având în vedere acest lucru, vă recomandăm să luați în considerare câteva criterii de achiziție înainte de a alege magazinul potrivit pentru dvs.

Capacitate

Pare naiv să trebuiască să-l clarifici, dar nu este. Primul lucru de care ar trebui să ții cont este numărul de persoane de care vrei să încapi într-un cort. Modelele Igloo recunosc de obicei până la patru persoane, așa că dacă te gândești la mai mulți membri, probabil că trebuie să te gândești la un model canadian sau la unul mai mare.

Materiale

Materialele cortului tau vor fi decisive pentru a garanta durabilitatea lor. Este important ca țesăturile și cusăturile să fie rezistente și impermeabile la vânt și ploaie, deoarece veți fi întotdeauna în aer liber. Cele mai recomandate sunt prelatele din materiale sintetice, precum și stâlpii și tijele trebuie să fie fabricate din polietilenă sau fibră de sticlă.

Greutate și portabilitate

De obicei, luăm corturile cu noi în excursii, campinguri sau la munte. Este firesc atunci să nu vrem să avem prea multă greutate pe deasupra. Verificați dacă modelul pe care l-ați ales nu cântărește mai mult de cinci kilograme. În acest fel, dacă un capac cu mâner este, de asemenea, inclus în achiziție, întregul kit va fi mai portabil și mai confortabil de asamblat și de dezasamblat.

Întrebări și răspunsuri

În lumea campingului, cortul este componenta fundamentală. Poate face diferența între o experiență unică și un dezastru. Indiferent dacă doriți să campați ca o familie sau să mergeți cu profesioniști la munte, există magazine de toate dimensiunile și tipurile care se potrivesc nevoilor dvs. În această secțiune vom răspunde îndoielilor obișnuite care există despre ele.

Ce este mai exact un cort?

Corturile sunt unități autonome, portabile, detașabile care, odată asamblate, servesc drept adăpost pentru dormit și petrecerea nopții. Acestea sunt esențiale pentru camping și sunt de obicei structuri simple și ușor de instalat.

Din ce material sunt realizate corturile?

Corturile pot fi realizate din țesături sau anumite materiale sintetice, ar fi poliesterul (astăzi cel mai popular). În prezent, acestea din urmă sunt utilizate datorită lejerității lor mai mari, durabilității și rezistenței la elementele climatice (apă, soare, ploaie).

Polii care însoțesc de obicei structura magazinului sunt de obicei din fibră de sticlă sau aluminiu. Aceste materiale se pot schimba în funcție de faptul dacă corturile sunt iarna sau vara. Acest lucru nu înseamnă că acestea sunt clasificate în funcție de sezon, dar înseamnă în funcție de utilitate.

Ce forme poate avea un cort?

Formele corturilor au evoluat de-a lungul timpului. În zilele noastre, forma este foarte mult prioritizată în funcție de confortul instalației și adaptarea la climă. În lista de mai jos rezumăm cele mai utilizate forme de producători astăzi.

  • Dom sau igloo. Tijele traversează în diagonală peste bază, strângând astfel țesătura exterioară.
  • Tunel. Mai multe tije arcuite susțin stratul exterior al cortului și îi dau forma tipică a tunelului. Pentru asamblarea sa aveți nevoie de târnăcop și turnbuckle.
  • Geodezic. Similar cu igloo, dar cu un număr mai mare de tije, astfel încât asamblarea este mai complicată. De plan dreptunghiular (rotunjite înapoi în formă de abază) și susținute de două catarge sau parate, ele au un peste tavan.

De ce este cortul de tip igloo cel mai popular?

În prezent, magazinele igloo sunt cele mai bine vândute și comercializate pe piață. Au ajuns la o mare popularitate la sfârșitul secolului al XXI-lea, iar în XXI au fost ridicate ca cea mai aleasă opțiune de către utilizatori. Motivele sunt variate: principalul lucru este că au fost primii care au combinat ușurința de asamblare cu faptul că sunt ultra-subțiri și portabile.

În plus, absența tijelor sau a stâlpilor din interior face o mai bună utilizare a spațiului. În loc să ofere rezistență la vânt, îl însoțește și îl absoarbe. În acest fel, atunci când încetează să mai sufle, magazinul își recuperează stabilitatea pe cont propriu. Cortul igloo poate avea diferite forme, ar fi o jumătate de tub sau semi-sferă. Acesta din urmă este mai rezistent și mai larg.

Care este cel mai bun mod de a fixa un cort?

Ancorarea corectă a unui cort asigură stabilitate și rezistență. Cele mai importante componente care trebuie să rămână ferme sunt baza podelei și a tavanului (sau acoperișul dublu dacă există unul), care se realizează prin cuie târnăcop sau mize. Deși producătorul include întotdeauna un tip de târnăcop cu achiziția, putem cumpăra întotdeauna alte modele separat.

Cele mai frecvent utilizate tipuri de târnăcop sunt două: târnăcopul de la sol, care sunt mai înguste (unele din oțel) pentru a le face ușor de pus într-un teren dur; și zăpadă, care sunt mai largi, astfel încât să aibă mai multă suprafață de contact cu zăpada. Cel mai important lucru este că, înainte de a le bate în cuie, ne asigurăm că strângem bine prelatele pe stâlpi sau pe catarge.

Ce aspecte ar trebui luate în considerare pentru interiorul corturilor?

Interiorul unui cort trebuie să permită, în primul rând, transpirația și ventilația, deoarece acolo vom rămâne adăpostiți. În acest sens, se recomandă ca o parte din țesătura țesăturii să fie fabricată din bumbac, chiar dacă nu este cea mai ușoară țesătură. De asemenea, este bine că există mai mult de o intrare, pentru a facilita mișcarea.

Concluzii

Corturile sunt indispensabile atunci când mergi la camping. În zilele noastre sunt extrem de populare în excursii și campinguri pe plajă sau la munte, pentru ușurința de asamblare și experiența pe care o oferă mai aproape de natură pe care o presupune. Există mai multe tipuri, dar în prezent cele mai utilizate sunt cele de tip igloo.

Materialele corturilor variază în funcție de utilitate și de mediul în care vor fi asamblate. Un cort de familie pentru camping pe plajă nu este același lucru cu unul pentru munte unde poate fi acoperit de zăpadă, în condiții meteorologice extreme. În ambele cazuri, cu toate acestea, trebuie avut grijă să se asigure că alegi cel mai bun cort pentru camping și că este impermeabil.

Jurnalistă specializată în producția de conținut digital. Îmi place să vorbesc despre jocuri video, cărți, seriale și filme.