Dacă sunteți aici, probabil vă place înghețata, diferite tipuri de sosuri, creme sau piureuri. Pentru a le face să arate așa cum vă așteptați, este important să alegeți un blender bun, unul care își face treaba până la capăt.

Cel pe care îl ai lasă o parte din ingrediente nemărunțite? Aruncă o privire asupra acestui ghid pe care vi l-am pregătit cu atenție fiindcă veți găsi tot ce trebuie să știți în ceea ce privește calitatea, puterea și designul celor mai bune blendere de pe piața de astăzi.

De ce ar trebui să alegi cel mai bun blender?

 • Blenderele sunt aparate care funcționează cu motor electric pentru a zdrobi ingredientele și a le transforma consistența. Cele mai sofisticate fac posibilă fără alte dispozitive, ar fi storcătoarele sau procesoarele de alimente. În plus, au un cost-beneficiu foarte atractiv.
 • Există trei game principale de blendere pe piață: scăzut, mediu și ridicat. Cea mai mică are de obicei maximum două viteze, mai puțin de 600 de wați de putere și patru lame. În schimb, cea mai mare are viteze reglabile, o caracteristică care permite zdrobirea gheții, șase lame și mai mult de 1.800 de wați de putere.
 • Înainte de a face achiziția, trebuie să luați în considerare cinci factori care pot servi ca referințe de comparat. Materialul din care este confectionat ulciorul este important deoarece va determina robustetea, greutatea si durabilitatea acestuia. De asemenea, este esențial să se ia în considerare puterea motorului, ușurința de curățare, capacitatea acestuia și numărul de viteze.

Cele mai bune blendere de pe piață: preferatele noastre

De fiecare dată când te uiți la un show culinar îți pui aceeași întrebare: de ce blenderul meu nu este ca cel de pe ecran? Și, cu atât de multe opțiuni pe piață, este greu să știi care se va ridica la așteptările tale. Pentru a vă ajuta, am făcut o selecție cu cele mai populare blendere de pe piață. Nu-l rata!

Blenderul preferat al utilizatorilor online

Plusul acestui blender este capacul ulciorului, deoarece vă permite să transportați recipientul acolo unde aveți nevoie, evitând scurgerile. În plus, are o dimensiune compactă, ideală pentru orice spațiu sau pentru a o lua într-o călătorie.

Este echipat cu un motor eficient de 175 wați și lame din oțel inoxidabil. Nu conține materiale toxice, ar fi bisfenolul A (BPA). În plus, are mai multe moduri de amestecare, inclusiv cele pentru a face piureuri și frappés.

Cel mai bun blender pentru familie

Acesta este un blender profesional cu o capacitate de 72 de ounges. Are performanțe ridicate datorită motorului său de 1.000 wați. În plus, este echipat cu tehnologie de concasare pentru piureuri, gheață și fructe congelate. Acestea sunt 6 lame pentru o funcționare mai rapidă și mai eficientă.

Îl puteți folosi pentru a pregăti piureuri, cocktailuri sau băuturi cremoase în câteva secunde. Datorită capacității sale mari, este blenderul ideal pentru a pregăti băuturile întregii familii în același timp.

Cel mai bun blender pentru capacitatea sa de strivire

Acest blender de 72 de uncii oferă performanță profesională datorită motorului său de 1500 wați. Zdrobiți gheața, fructele și legumele întregi foarte repede. De fapt, vă permite să amestecați până la 2 kilograme de aluat arepas în 30 de secunde.

Utilizați-l pentru a face băuturi frappé sau pentru a combina ingredientele preferate de sosuri și piureuri. Va lăsa un finisaj uniform. În plus, oferta include 2 tapas concepute pentru a vă transporta băuturile fără scurgeri.

Cel mai bun blender pentru funcțiile sale multiple

Întrebări și răspunsuriPentru a încheia această secțiune, am selectat acest blender, deoarece vine cu 12 funcții pentru a vă satisface în diferite preparate. Îl puteți folosi pentru a face piure, cele mai delicioase piureuri sau pur și simplu tăiați gheață.

În plus, este fabricat din materiale rezistente. Ulciorul este fabricat din sticlă și are o capacitate de 40 ounes. În plus, lamele sunt fabricate din oțel inoxidabil. Atât borcanul, cât și lamele sunt potrivite pentru spălarea în mașina de spălat vase.

Întrebări și răspunsuri

Ele există de zeci de ani și sunt o parte esențială a bucătăriei în toate colțurile planetei. Și, deși par mașini simple, există multe îndoieli cu privire la ceea ce face ca un blender să fie mai bun decât altul. Există și cei care se întreabă care este potrivit pentru nevoile lor. În continuare, vom răspunde la cele mai frecvente întrebări.

Ce este mai exact un blender?

Este un aparat cu motor electric care rotește o serie de lame pentru a zdrobi alimentele, a le integra și a-i înmuia consistența. Este utilizat la prepararea sucurilor, cremelor, supelor, pansamentelor și chiar înghețatei și untului. Acesta include un ulcior de dimensiuni variabile, care este detașabil și conține amestecul în cauză.

Majoritatea blenderelor au între 4 și 6 lame ascuțite care sunt responsabile pentru captarea ingredientelor, tăierea lor și amestecarea lor. În funcție de model, acestea oferă o serie de viteze pentru a personaliza consistența căutată. La origini, acest dispozitiv a fost utilizat în principal în spitale, unde a fost necesar să se integreze alimentele cu medicamentele.

Care sunt avantajele și dezavantajele unui blender?

Avantaje:

 • Nu aveți nevoie de alte artefacte, ar fi un storcător sau un procesor
 • Cu o utilizare adecvată, puteți crește consumul de fructe și legume
 • Faceți pregătirile mai ușoare și economisiți timp
 • Deși există o mare varietate de prețuri, acestea sunt, de obicei, aparate foarte accesibile

Dezavantaje:

 • În funcție de model, poate fi dificil să-l curățați
 • Deși rareori este de proporții mari, ocupă spațiu în bucătăria ta
 • Ignoranța vă poate face să abuzați de puterea sa, determinând topirea motorului și necesită întreținere

Ce funcții are un blender?

Alegerea tipului de control va activa funcționarea blenderului nu va avea un impact major asupra eficacității dispozitivului. Cu toate acestea, este necesar să cunoaștem diferitele mecanisme disponibile și să analizăm avantajele sau dezavantajele pe care le oferă. În cele din urmă, este o chestiune de preferințe.

Dacă optați pentru un blender tactil, beneficiul va fi că butoanele vor fi mai ușor de curățat, dar costul lor va fi probabil mai mare. Dacă alegeți unul tradițional cu butoane de apăsare, costul lor-beneficiu va fi bun, dar este mai probabil să acumuleze murdărie. Pe de altă parte, dacă cumpărați un control al roților, este foarte posibil ca acesta să includă un număr mai mic de viteze.

Ce impact are potența blenderului asupra preparatelor mele?

Puterea unui blender poate fi măsurată în mare parte prin numărul de volți pe care îi are. Cu cât este mai mare numărul de volți, cu atât dispozitivul este mai puternic. Cu toate acestea, trebuie să se considere că motorul este bine calibrat sau că lamele funcționează corect.

Cu un număr scăzut de volți: Va trebui să includeți mai multe lichide în blender, astfel încât să poată procesa alimente dure. Unele ingrediente nu pot fi prelucrate complet.

Cu un număr mare de volți: Blenderul va funcționa ca un procesor de alimente și vă va permite chiar să tăiați gheață și să faceți unturi îmbogățite.

Ce rol joacă lamele în blender?

Lamele sunt cel mai important element al acestui dispozitiv. Marea majoritate a blenderelor au lame din oțel inoxidabil. Asigurați-vă că cel pe care îl cumpărați are lame din acest material, deoarece, pe lângă faptul că sunt durabile, nu ruginesc ușor. Dacă lamele ruginesc, acestea vor tinde să se îndoaie și, de asemenea, prezintă un risc pentru sănătate.

Este important să observați că lamele sunt ascuțite și, dacă nu este cazul, le mențineți. Cele mai sofisticate blendere au o combinație de 6 lame curbate și drepte care vă permit să zdrobiți alimentele tari. Există, de asemenea, modele cu lame verticale, care sunt folosite pentru a face înghețată sau malț.

Ar trebui să-mi curăț blenderul?

Cele mai inovatoare blendere includ o opțiune de auto-curățare. Cu toate acestea, ele reprezintă o minoritate mică și au costuri mult mai mari decât cele convenționale. Dacă optați pentru un blender, urmați aceste sfaturi pentru a curăța aparatul și asigurați-vă că este pregătit pentru următoarea utilizare.

 • Încercați să curățați baza motorului, a cablului și a panoului cu o cârpă umedă. Pentru pete dificil de îndepărtat, utilizați un demachiant moale și lămâie.
 • Nu scufundați niciodată baza blenderului sau a cablului în apă.
 • Dacă aveți de gând să introduceți piesele detașabile în mașina de spălat vase, asigurați-vă că sunt potrivite pentru aceasta.
 • Spălați borcanul cu apă fierbinte pentru a elimina complet mirosurile, pigmentarea și aromele.

Ce trebuie să știi atunci când vrei să îți cumperi cel mai bun blender

Dacă tot nu te poți decide între două sau mai multe blendere, citește mai departe. Următoarea listă de criterii de luat în considerare înainte de comparare poate fi foarte utilă. Citiți-le pe fiecare cu atenție și aplicați-vă noile cunoștințe pentru a face o alegere bună.

Putere

Dacă sunteți exigent cu textura alimentelor dvs., nu puteți omite acest factor. În mod ideal, blenderele pe care le alegeți ar trebui să aibă un motor de cel puțin 1000 de wați. Dacă nu doriți să fiți dezamăgiți de rezultatul pregătirilor dvs., nu cumpărați unul mai mic de 600.

Acest lucru nu înseamnă că sunteți obligat să faceți o investiție mare și să cumpărați un aparat de 2000 wați. Totul depinde de utilizarea pe care doriți să o dați, cel mai important lucru este că îl aveți clar. Problemele apar atunci când puneți alimente tari într-un blender care nu este conceput pentru a-l susține. Nu riscați topirea motorului și încep frustrările.

Capacitate

Nu are rost să cumpărați cel mai rapid blender din vest dacă nu puteți stoca cantitatea de amestecuri de care aveți nevoie. Capacitatea blenderului este determinată de numărul de litri care se potrivesc în borcanul dispozitivului în cauză. Cu excepția cazului în care sunt special concepute pentru uz personal, majoritatea au un maxim între 1 și 2 litri și jumătate.

Ca și în cazul energiei, nu toți utilizatorii trebuie să investească în blenderul de capacitate mai mare. În general, dimensiunea este direct proporțională cu prețul. Dacă intenționați să utilizați dispozitivul pentru a face câteva piureuri pe zi sau două porții de supă, fiți consecvent. În acest caz, un ulcior cu o capacitate de 1 litru va fi suficient pentru a satisface nevoile dvs.

Materiale

Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui blender este că fabricarea sa generează încredere. Pentru a vă asigura că este, uita-te la materialele ulcior dumneavoastră este fabricat din. Cele mai multe sunt realizate din sticlă, plastic sau oțel inoxidabil. Avantajul ulcioarelor din plastic este că sunt ușoare și economice, dar de obicei nu sunt foarte rezistente la căldură.

Pe de altă parte, cele din sticlă sunt rezistente la căldură și mai ecologice, dar sunt mai delicate. De altfel, cele din oțel inoxidabil sunt rezistente, rezistă la frig și căldură și sunt ușoare. Dezavantajul este că prețul său este mai mare și nu vă permit să vedeți amestecul în timpul procesului.

Viteze

Numărul de viteze în blendere, de obicei, planează între 3 și 16. Acest lucru nu înseamnă că, cu cât este mai mare numărul de viteze, cu atât este mai mare eficacitatea. În general, 3 viteze sunt suficiente pentru a face marea majoritate a preparatelor.

Acesta este unul dintre acele criterii care merg mână în mână cu personalitatea clientului. Există blendere foarte bune care au doar două viteze și una suplimentară pentru modul „turbo”. Cu toate acestea, există oameni care preferă să aibă un control mai mare asupra rețetelor lor. Dacă sunteți în căutarea unor texturi foarte specifice și știți că aceasta este prioritatea dvs., optați pentru un blender cu mai multe viteze. Există chiar și modele care vă permit să le personalizați manual.

Ușurința curățării

Deși poate părea un criteriu secundar, cât de des utilizați blenderul va depinde de acesta. Să recunoaștem: puține mașini sunt la fel de complexe atunci când vine vorba de curățare ca un blender. Primul aspect pe care ar trebui să îl luați în considerare dacă doriți să vă faceți viața mai ușoară este că artefactul are o gură largă, deoarece va fi mai ușor să eliminați deșeurile.

De asemenea, asigurați-vă că piesele detașabile pot fi demontate fără dificultate. În cele din urmă, asigurați-vă că blenderul este potrivit pentru mașina de spălat vase. Există produse care merg mai departe și chiar includ o perie specială pentru a facilita curățarea. Când vine vorba de consumul de alimente, igiena ar trebui să fie întotdeauna o prioritate.

Concluzii

Am ajuns la sfârșitul acestui ghid, special conceput pentru a alege un blender cu adevărat util. Aveți deja toate capacitățile pentru a evita cele mai frecvente greșeli atunci când alegeți un dispozitiv de acest tip. În plus, sunteți clar că, în loc să acordați prioritate nivelului de sofisticare, trebuie să cumpărați un produs care se potrivește nevoilor dvs.

Nu numai că știți cele mai populare blendere, dar știți și ce avantaje vă oferă. Cu informațiile pe care vi le-am oferit, puteți analiza detalii precum comenzile acestui dispozitiv și aspecte mai importante, ar fi lamele sale. Cu siguranță, aveți deja în minte una sau două rețete pe care le puteți face cu un blender bun și capacitatea de care au nevoie.

Dacă aceste informații v-au ajutat să faceți o alegere mai informată, nu ezitați să le împărtășiți. Și, dacă aveți comentarii sau întrebări, vă rugăm să le împărtășiți cu noi. Acest ghid a fost creat pentru a vă oferi un serviciu și sperăm să fiți cu ochii pe toate textele noastre și să profitați la maximum de ele.

Jurnalistă specializată în producția de conținut digital. Îmi place să vorbesc despre jocuri video, cărți, seriale și filme.

Lasă un comentariu