Curățarea la domiciliu nu este întotdeauna plăcută. Sau pur și simplu nu există suficient timp pentru această sarcină. Aspiratoarele robot există de zeci de ani, dar astăzi tehnologia le-a făcut accesibile tuturor. Acestea sunt dispozitive care se disting prin două caracteristici de bază: autonomia și puterea mare de aspirație.

Unele aspiratoare robot chiar mop după aspirarea întreaga casă. Utilizarea senzorilor permite dispozitivului să detecteze obstacolele și să se reîncarce atunci când bateria se termină. Un lux care este acum la îndemâna noastră. În acest ghid vă învățăm despre ele.

De ce ar trebui să alegi cel mai bun aspirator robot?

 • Aspiratoarele robot de astăzi se remarcă prin puterea lor mare de autonomie și capacitatea de aspirație dovedită. Noile modele încorporează caracteristici tehnologice foarte avansate și pot fi controlate, printre alte posibilități, printr-o aplicație mobilă.
 • Cele mai moderne aparate vă permit să programați aparatul de oriunde și să includeți posibilitatea de a curăța podeaua.
 • Produsul a devenit indispensabil pentru proprietarii de animale de companie și pentru curățarea suprafețelor mari.

Cele mai bune respiratoare robot: recomandările noastre

Pentru a face o achiziție inteligentă a unui aspirator robot, este convenabil să îi cunoașteți bine caracteristicile. Din acest motiv, mai jos, detaliem cele mai bune modele pe care le puteți găsi pe piață. Diferențele de preț și caracteristicile vor determina cea mai bună alegere pentru nevoile dvs.

Aspiratorul robot preferat al utilizatorilor online

RoboVac este un aspirator robot care pentru designul său a câștigat premiul Digital Trends, „Cel mai bun aspirator robot al anului 2018”. Are doar 2,85 inci înălțime (7,2 cm), așa că intrați cu ușurință sub mobilier.

Are o funcționare silențioasă, dar cu o putere de aspirație crescută și constantă. În plus, tehnologia boostIQ crește automat puterea de aspirație atunci când este necesară o forță suplimentară pentru o curățare mai bună.

Cel mai bun aspirator robot pentru tehnologia sa

Ecovacs Deebot îți curăță fără efort casa, în timp ce faci alte activități care îți plac. Acest instrument are 3 moduri de curățare programabile pe care le puteți controla prin aplicația mobilă Ecovacs Home.

În plus, este compatibil cu Alexa și Google Assistant. De asemenea, vine cu o telecomandă ușor de utilizat. Cu puterea sa dublă, vă va mătura și curăța podelele și covoarele de murdărie, fire de păr și praf în mod automat.

Cel mai bun aspirator robot pentru funcția sa de mop

ILIFE V5s Pro, pe lângă faptul că este un aspirator, îți spală podeaua. Este proiectat cu un rezervor de apă inteligent pentru a îndepărta profund murdăria și a lăsa spațiile strălucitoare.

Are o dimensiune mică și subțire, dar este puternică. În plus, are senzori inteligenți pentru a vă recunoaște casa. De asemenea, se ajustează automat în funcție de tipul de podea, indiferent dacă este vorba de țiglă, lemn, laminat sau altele.

Cel mai bun aspirator robot pentru spații greu accesibile

Cu designul său compact și inteligent, iRobot Braava jet Mopping vă va curăța podelele în fiecare zi. Acest instrument mătură, mopuri și aspiră locuri greu accesibile, ar fi sub dulapuri de bucătărie și în jurul toaletelor.

Este o mașină care captează și blochează praful și murdăria de la podele dure, inclusiv lemn, gresie și piatră. În plus, puteți crea o limită invizibilă pentru camerele fără ușă, deoarece oferă un mod de perete virtual încorporat.

Întrebări și răspunsuri

Există multe tipuri de roboți aspirator disponibili pe piață. Înainte de a decide, ar trebui să analizați caracteristicile sale pentru a se potrivi nevoilor dvs. Un apartament mic nu este același lucru cu o casă de familie. În continuare, vă arătăm și răspundem la întrebările obișnuite ale utilizatorilor.

Ce este mai exact un aspirator robot?

Este un aparat care suge podeaua fără a fi nevoie să mișcați un deget. Datorită tehnologiei, aceste dispozitive încorporează senzori care facilitează curățarea. Ele sunt capabile să întoarcă 360 °, să detecteze obstacolele sau să schimbe direcția, pe lângă faptul că sunt programabile. Ele ies în evidență pentru autonomia și puterea lor de aspirație.

Ce diferențiază un aspirator convențional de un aspirator robot?

În mod fundamental, că în majoritatea roboților de aspiratoare este necesar să goliți containerele după utilizare. Pe de altă parte, cu aspiratorul convențional este suficient să goliți punga atunci când este plină de praf. Aspiratoarele robot nu încorporează de obicei pungi pentru deșeuri, ci doar un recipient. Acest rezervor trebuie spălat frecvent.

De ce să cumperi un aspirator robot?

În primul rând, pentru că îți face viața mai ușoară. Dacă dețineți animale de companie, veți economisi, de asemenea, mult timp. Dacă locuința ta se potrivește bine cu un aspirator robot, vei câștiga 80% din timpul pe care îl petreci curățând podeaua.

Aspiratoarele robot sunt potrivite pentru o curățare amănunțită?

Depinde de model. Curățarea temeinică ar trebui făcută în continuare manual dacă robotul nu este unul dintre cele mai moderne. Pentru a obține performanțe optime, este util să adaptați casa la robot și să eliminați obstacolele. Cu toate acestea, robotul este într-adevăr un ajutor pe podele netede și unele covoare. Există deja modele capabile să curețe bine un spațiu.

Ce design trebuie sa aiba un aspirator robot pentru a fi eficient?

Cu cât robotul este mai mare, cu atât este mai greu să ajungă la colțuri. Dimensiunea sa este, de asemenea, importantă, deoarece, în caz contrar, nu ar suge sub un scaun. Prin urmare, cu cât robotul este mai mic și mai mic, cu atât va fi mai ușor să treacă prin spații înguste. Producătorii sunt încă în căutarea unor modalități de a integra tehnologia și mecanica într-un aparat mai mic.

Care sunt diferențele tehnice dintre diferitele tipuri de aspiratoare robot?

Cea mai mare diferență dintre ele este în mișcare. Unii se mișcă aleatoriu prin spațiu, dar alții fac runde sistematice. În funcție de progresul tehnologic, există și dispozitive care pot fi controlate cu o telecomandă. Să vedem în tabelul următor care sunt diferențele lor specifice:

Dispozitive aleatoriiDispozitive avansate din punct de vedere tehnologicDispozitive de ultimă generație
Folosesc senzori de contact și ultrasunete pentru a ridica și a reduce diferite înălțimi ale spațiului.Acestea se bazează pe camere sau tehnologie laser pentru a scana în mod regulat tavanul și pentru a crea un plan al camerei care urmează să fie curățată.Folosesc navigarea cu laser la 360 de grade pentru a se orienta în jurul unei case și pentru a-și face treaba în mod eficient.

Cât durează bateria unui aspirator robot?

Datorită diferitelor modele și prețuri, există o mare diferență în durata de viață a bateriei. Majoritatea modelelor au o autonomie care variază între 60 și 90 de minute. În plus, există câteva aspecte despre durata de viață a bateriei care trebuie clarificate, ar fi următoarele:

 • O durată mai scurtă nu înseamnă că modelul este mai ieftin sau oferă rezultate mai proaste.
 • Există modele foarte scumpe care permit doar 45 de minute de autonomie. Altele oferă 150 de minute și sunt mai ieftine.
 • Acestea sunt de obicei destinate industriilor, iar timpul lor de execuție poate ajunge la 200 de minute.

Câți metri pătrați acoperă un aspirator robot?

Aspiratoarele robot sunt de obicei proiectate pentru apartamente și acoperă cel puțin 60 de metri pătrați (m²). Există multe modele care ajung la mai mult de 100 m². Pentru spațiile mari, de obicei industriale, robotul acoperă între 300 și 500 m². Suprafața care acoperă dispozitivul este importantă.

Există câteva aspecte de luat în considerare:

 • Cu cât durata de viață a bateriei este mai lungă, cu atât robotul poate acoperi mai multă suprafață.
 • Dacă modelul este foarte mare, robotul nu va putea curăța sub scaune și canapele.
 • Prin urmare, luați în considerare înălțimea dispozitivului și măsurătorile mobilierului.

Aspiratoarele robot sunt de obicei foarte zgomotoase?

Modelele mai silențioase au un volum de 60 de decibeli. Între timp, cele mai zgomotoase ajung de obicei la 90 de decibeli. În general, roboții cu saci se ridică la 60 de decibeli, volumul unei conversații normale. În comparație, nivelul de zgomot al aspiratoarelor robot fără sac este între 60 și 90 de decibeli.

Ce tipuri de aspiratoare robot există și care este potrivit pentru mine?

În principiu, două tipuri de bază pot fi distinse între gama largă de modele de pe piață. Roboți cu geantă și fără geantă. Majoritatea roboților de aspirator de astăzi sunt fără sac, dar nu trebuie să uitați roboții fără sac. Acestea pot fi potrivite în special pentru tine. În orice caz, prezentăm avantajele și dezavantajele ambelor:

Aspiratoare robot cu sacAspiratoare robot fără sac
CostCumpărarea de piese de schimb este costisitoareProfitabil pe termen lung
EficiențăEste eficient și economisește timp, deoarece nu necesită curățare suplimentarăCurățarea este mai lentă și necesită curățarea aparatului
CapacitateCapacitate redusăCapacitate mare de a absorbi cantități mari de praf
VitezăCapacitate redusăCurățarea este mai lentă

Ce tip de aspirator robot este potrivit pentru fiecare casă?

Cele mai multe aspiratoare sunt potrivite pentru soluri netede. În acest caz, nu este necesar să căutați o anumită funcție. Da, este important să analizați caracteristicile robotului dacă aveți nevoi speciale, după vom vedea mai jos:

 • Roboții pot scăpa fără efort de praf și murdărie pe podele laminate, parchet sau gresie.
 • Dacă doriți, de asemenea, să curățați solul, din când în când trebuie să alegeți un robot care încorporează această caracteristică.
 • Dacă aveți covoare cu păr lung, nu există mulți roboți pe piață care să poată face față situației. Chiar dacă o fac, va trebui să terminați curățarea manuală sau cu un aspirator.
 • Covoarele cu păr scurt nu mai sunt o problemă pentru aspiratoarele robot moderne. Cu toate acestea, unele dispozitive mai puțin avansate pot fi prinse în tranziția de la podea la covor.
 • Pentru curățarea ideală a covoarelor și a firelor de păr pentru animale de companie există roboți specifici. În general, folosesc role și perii speciale pentru animale.
 • Roboții de astăzi încorporează de obicei un filtru HEPA sau similar, care este acum o caracteristică comună. Cu toate acestea, dacă sunteți alergic la pulbere, trebuie să investigați în descrierea produsului.

Ce trebuie iei în considerare atunci când vrei să îți cumperi cel mai bun aspirator robot

Datorită gamei largi de modele de aspiratoare robot, este necesar să se compare diferite modele înainte de achiziționarea lor. În această secțiune vă arătăm o serie de aspecte importante înainte de a decide cu privire la un anumit produs. Cu acești factori cheie, veți putea compara și, în cele din urmă, veți selecta cel mai bun robot pentru nevoile dvs.

Înălțime

Înălțimea este, fără îndoială, unul dintre cele mai importante criterii pentru achiziționarea unui aspirator robot. Dispozitivul trebuie să fie mai mic decât mobilierul din casa ta. Astfel, veți putea curăța dedesubt fără probleme. Prin urmare, nu este necesar doar să se acorde atenție dimensiunilor aspiratorului robot. De asemenea, ar trebui să vă măsurați propriul mobilier.

Greutatea produsului

Greutatea unui aspirator robot nu contează prea mult. În general, nu trebuie să-l ridici. Dar dacă sarcina produsului este neobișnuit de mare, este mai bine să acordați atenție modelelor mai ușoare. Dacă dispozitivul este destinat pardoselilor dure (cum ar fi țigla, pardoseala sau parchetul), greutatea nu este un factor important.

Capacitate

Capacitatea mai mare se reflectă parțial în preț, dar variază de la producător la producător. Înălțimea dispozitivului este, de asemenea, influențată de capacitate. Cu cât modelul este mai mare, cu atât este mai probabil ca containerul să poată stoca cantități mai mari. În general, o investiție bună necesită cel puțin un rezervor de cel puțin 0,3 litri.

Durata de viață a bateriei

Majoritatea modelelor sunt proiectate să funcționeze constant timp de 45 de minute. Cel mai frecvent timp de autonomie este între 90 și 120 de minute. Vă recomandăm să alegeți un model cu o durată lungă de viață. Adică între 90 și 100 de minute de încărcare sau un model care se reîncarcă automat atunci când rămâne fără baterie.

Timpul de încărcare a bateriei

Majoritatea aspiratoarelor robot au un tip de sarcină relativ mare. Există modele care durează între 3 și 5 ore, în funcție de tipul bateriei. Vă recomandăm să apreciați bine timpul de încărcare împreună cu durata de viață a bateriei. Dacă acest lucru este scurt și timpul de încărcare este foarte lung, este posibil ca produsul să nu fie profitabil pentru dvs.

Design

Designul joacă un rol important pentru mulți oameni. Aparatul trebuie să se potrivească mediului, deoarece este un element vizibil. Din acest motiv, există o mare varietate de modele, atât în formă, cât și în culoare. Roboții semicirculari sunt potriviți în special pentru colțurile unei camere. Culoarea este, de asemenea, importantă.

Concluzii

Aspiratoare robot sunt aparate foarte utile într-o casă. Deși sunt prezente printre noi de zeci de ani, abia acum au ajuns la prețuri accesibile pentru orice buzunar. Mai mult, te asigurăm că viața ta va lua o întorsătură de 360° când vei vedea ce sunt capabili să facă.

Ideale pentru absorbția părului animalelor, aspiratoarele robot sunt perfecte ca ajutoare la domiciliu. Au perii laterale și filtre de purificare pentru a reține praful și alergenii. Cele mai moderne sunt programabile și le puteți controla prin intermediul mobilului. Toate acestea la un preț mai mult decât rezonabil.

Dacă ți-a plăcut articolul, nu uita să-l împărtășești cu cei dragi. Dacă preferi, poți lăsa un comentariu.

Jurnalistă specializată în producția de conținut digital. Îmi place să vorbesc despre jocuri video, cărți, seriale și filme.

Lasă un comentariu