Păstrarea unei temperaturi suportabile în cele mai fierbinți sau reci luni este o necesitate. Prin urmare, vânzările de aparate de aer condiționat de toate tipurile au crescut foarte mult în lunile de vară și de iarnă. Nu trebuie să cheltui o mulțime de bani pe un aparat de aer condiționat; există unele foarte ieftine, care oferă beneficii foarte avantajoase.

Aparatele de aer condiționat nu sunt utilizate numai pentru răcire. Pompele de caldura ofera in lunile de iarna o temperatura placuta, cu o cheltuiala minima de energie. Există, de asemenea, aerele centralizate, cu care nu ne vom ocupa în acest articol, deoarece sunt echipamente foarte scumpe.

De ce ar trebui să alegi cel mai bun aparat de aer condiționat?

 • În timpul verii, având aer condiționat a devenit o necesitate. Dar nu toate gospodăriile au bugetul de a achiziționa echipamente de ultimă generație. În acest caz, cea mai bună opțiune este un aer condiționat care se pliază nevoilor tale, are o calitate ridicată și este fabricat de un brand recunoscut.
 • Aparatele de aer condiționat sunt ușor de instalat. Cu toate acestea, trebuie să fie efectuată de un tehnician pentru a nu pierde garanția producătorului. Astăzi, aproape toate modelele încorporează tehnologia invertorului,mai eficientă decât cea a vechilor echipamente de alimentare fixă.
 • Puterea acestor dispozitive este măsurată în BTU. Calcularea puterii necesare este simplă, dar sfatul unui profesionist nu doare niciodată. Cei mai importanți factori atunci când alegeți un echipament bun sunt puterea sa, nivelul zgomotului sau clasificarea energetică a acestuia.

Cele mai bune aparate de aer conditionat: recomandarile noastre

În selecția noastră am ales o varietate de modele. Sperăm că această selecție vă va ajuta să vă ghidați pe piață și vă va oferi o idee completă despre opțiunile pe care le aveți la dispoziție. Fii atent, pentru că aici ar putea fi opțiunea pentru tine.

Aparat de aer condiționat ieftin preferat de cumpărători

Cumpărarea la un preț scăzut nu înseamnă că ar trebui să cumpărați un produs rău. Dovada acestui lucru este această fereastră de aer condiționat de la hOmeLabs, care iese în evidență deoarece este durabilă și o puteți cumpăra la un preț accesibil.

Acest aer are o putere de 10.000 BTU (British Thermal Unit), deci are capacitatea de a răci camere de până la 450 de metri pătrați. Este un aer ideal pentru camera caCambiosa sau pentru camere mari. Este certificat Energy Star.

Cel mai bun aer condiționat portabil la un preț accesibil

Kuppet oferă un aer condiționat portabil la îndemână pe care îl puteți lua în orice cameră din casa dvs. Este un model care iese în evidență pe piață deoarece are o putere de 10.000 BTU, destul de mare în comparație cu modelele de contrapartidă.

Acest aer condiționat nu doar că se răcește, dar funcționează și ca ventilator și ca umidificator. Deci, nu este doar portabil, dar foarte versatil. Se poate răci spații de până la 300 de metri pătrați.

Cel mai compact aparat aer condiționat

Când vine vara, este aproape imposibil să scapi de căldură. Cu excepția cazului în care aveți un aer la fel de portabil ca acest model de YQQWN. Este atât de compact încât îl poți lua oriunde te duci. Designul său este foarte simpatic, astfel încât să îl puteți considera chiar ca un dispozitiv decorativ.

Birou, cameră, cameră de vizită: utilizați acest aer oriunde. Nu funcționează doar ca aparat de aer condiționat, ci și ca ventilator și ca dezumidificator.

Întrebări și răspunsuri

Alegerea unui aparat de aer condiționat bun, chiar dacă este economic, nu ar trebui să se facă ușor. Există un număr foarte mare de modele, cu caracteristici și funcții foarte diferite. Prin urmare, vă recomandăm să citiți cu atenție recomandările noastre, acestea vă vor fi de mare ajutor pentru a alege cel mai potrivit dispozitiv pentru nevoile dvs.

Avantajele achiziționării unui aparat de aer condiționat

În ceea ce privește aparatele de aer condiționat, un preț ridicat nu garantează întotdeauna o calitate și o eficiență mai ridicate. Există mulți producători care oferă echipamente economice cu performanțe și caracteristici egale sau superioare aparatelor de aer condiționat mai scumpe. În plus, există o mare varietate de mărci și modele din care să o alegem pe cea care ni se potrivește cel mai bine.

Atunci când cumpărați un aparat de aer condiționat, trebuie să țineți cont de instalare, care nu este niciodată inclusă în prețul dispozitivului. În funcție de tipul de aparat, costul poate varia de la trei sute cincizeci la o mie USD, chiar mai mult dacă necesită muncă la înălțime.

Alte avantaje:

 • Silențios. Spre deosebire de aparatele de aer condiționat și laptopuri, aerul divizat este foarte silențios.
 • Foarte puternic. Puterea de răcire și încălzire a unui aer divizat este superioară celei a oricărui computer portabil.
 • E eficient. Majoritatea dispozitivelor de tip split au un rating de eficiență energetică de cel puțin A+.
 • Simplu și ieftin de reparat. Acest tip de aer este ușor de reparat. În plus, cu greu au nevoie de întreținere, doar reîncarcă gazul atunci când observăm că se răcește mai puțin și își curăță periodic filtrele.
 • Instalare minimă. Pentru a le instala este necesar doar să faceți o mică gaură în fațada clădirii prin care să treceți cablurile și țevile. Unitatea exterioară este atârnată pe fațadă cu unele echipamente sau plasată pe o terasă, acoperiș sau balcon.

Câte tipuri de aparate de aer condiționat există?

Printre cele mai economice aparate de aer condiționat se numără tipul split și laptopurile. Primul are o unitate exterioară – compresorul – și una interioară, numită consolă sau despicată. Aerele multisplit – a două sau mai multe console – depășesc de obicei gama de echipamente economice. Uneori, este mai ieftin să cumpărați două aparate de aer condiționat decât un dispozitiv dublu split.

În gama economică sunt aere portabile, care nu trebuie confundate cu aparatele de aer condiționat. Acesta din urmă răcește aerul evaporând apa sau gheața dintr-un rezervor care trebuie umplut în mod regulat. Aerele portabile, pe de altă parte, sunt aparate compacte fără unitate externă. De obicei au un tub pentru a evacua aerul cald.

Poți instala singur un aparat de aer condiționat?

Răspunsul este depinde. Dacă am optat pentru un laptop, punerea acestuia în funcțiune va fi o chestiune de minute, deoarece nu necesită instalare. Plasarea adaptorului de fereastră unde introduceți tubul de evacuare a aerului cald este ceva mai laborioasă. Cu toate acestea, acest lucru nu necesită abilități sau instrumente speciale.

Pentru plasarea unui dispozitiv de tip split aveți nevoie de instrumente speciale, unele destul de scumpe. Ca să nu mai vorbim de cunoștințele și abilitățile tehnice necesare. În plus, producătorii nu acoperă cu dispozitivele lor de garanție care nu au fost instalate de un tehnician. Prin urmare, nu vă recomandăm să efectuați instalarea, cu excepția cazului în care sunteți un profesionist.

Ce înseamnă că un aparat de aer condiționat este de tip invertor?

Cu excepții, majoritatea aparatelor de aer condiționat de astăzi au sistemul invertor, chiar și cele mai economice. Datorită acestei tehnologii, dispozitivul își mărește treptat puterea, evitând atracția tipică de lumină care a avut loc cu modelele vechi. Prin urmare, acestea sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic.

Invertorul are trei tipuri de putere: nominală sau reală, minimă și maximă. Nominalul este cel care este luat ca referință pentru a alege cel mai potrivit echipament în funcție de spațiul pe care dorim să-l aer condiționat. Minimul este cel mai mic oferit de dispozitiv. Limita maximă este limita de funcționare a unității, care poate ajunge la 140% din puterea reală.

Datorită sistemului invertor, aparatele moderne de aer condiționat oferă un confort mai mare decât echipamentele vechi. Acestea ating temperatura dorită mai repede și o pot menține constantă cu un consum minim de energie electrică. În plus, aerul invertor este capabil să funcționeze chiar și cu temperaturi exterioare de până la 5 ° F, ceva de neconceput în echipamentele mai vechi.

Este cea mai bună valoare BTU?

Abrevierea BTU vine de la expresia engleză „British Thermal Unit”. Acesta măsoară cantitatea de căldură necesară pentru a crește temperatura unei lire (0,45 kg) de apă distilată cu 1 °F. Este frecvent utilizat în țările anglo-saxone și America Latină.

Un BTU corespunde la 0,25 kilocali (kcal/oră) –frigidere—. De asemenea, este obișnuit să vedeți puterea de răcire exprimată în watt-ore (Wh). Un BTU este egal cu 0,29 Wh. Poate vă întrebați de ce vorbesc despre aceste magnitudini. Ei bine, pentru a calcula ce fel de aer ai nevoie pentru casa ta.

Cum aflu numărul aparatelor de aer condiționat de care am nevoie?

 • Măsoară camera. Măsurați înălțimea, lățimea și lungimea camerei în care urmează să instalați echipamentul. Înmulțirea celor trei măsuri; care vă va oferi metrii cubi ai camerei.
 • Înmulțește cu 50. Odată ce volumul camerei este găsit, înmulțiți-l cu 50. Acestea vor fi frigiderele aproximative de care aveți nevoie pentru a aer condiționat acea cameră. De exemplu, 50 m3 x 50 = 2500 frigidere.
 • Și puterea? Deoarece un frigider este egal cu 1.163 W, înmulțim frigiderele totale cu această cantitate. Acest lucru ne dă puterea de răcire de care avem nevoie. De exemplu: 2500 frigidere x 1.163 W = 2907.5 W sau 2.9 kW.
 • Unde locuiești? Condiții de viață pe Coasta de Est nu este același lucru cu care trăiesc în California. Pe Internet este ușor să găsiți hărți climatice ale Statelor Unite în care să vă verificați locația. Dacă vă îndoiți între două zone, alegeți întotdeauna cea mai tare.

În afară de zona climatică, alte variabile influențează, ar fi orientarea proprietății, numărul de ferestre și uși sau tipul de izolație, printre altele. Doar un tehnician specialist ne poate oferi rezultate 100% fiabile. În orice caz, metoda pe care v-am împărtășit-o poate servi ca orientare a tipului de dispozitiv de care aveți nevoie.

Ce trebuie să știi atunci când vrei să îți cumperi cel mai bun aparat de aer condiționat

În continuare, vă vom oferi câteva sfaturi simple care vă vor ajuta să alegeți aerul condiționat care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs. Gama largă de producători și modele nu facilitează alegerea, dar credem că, cu informațiile anterioare și următoarele criterii, veți vedea totul mai clar.

Tipul aparatului

Caracteristicile camerei vor condiționa, într-o mare măsură, tipul de dispozitiv pe care trebuie să îl plasați. Aparatele de aer portabile sunt foarte economice, dar capacitatea lor de răcire este redusă, pentru camere de cel mult 20 m2. În plus, ele nu se caracterizează prin tăcere, un factor de luat în considerare dacă intenționați să îl plasați într-un dormitor.

Aparatele de aer condiționat bune sunt mai eficiente din punct de vedere energetic, precum și mai puternice decât laptopurile. De asemenea, au performanțe superioare și sunt mai silențioase decât aerele de rulare. Dacă intenționați să aer condiționat camere de mai mult de douăzeci de metri pătrați, alegerea, fără îndoială, este cea a unei echipe divizate.

Putere

Puterea necesară, după am indicat deja, va depinde de mai mulți factori. Cel mai important este volumul camerei pe care doriți să o aer condiționat. Nu confundați puterea de răcire cu energia electrică, deoarece acestea sunt de magnitudini diferite. Primul este de obicei măsurat în frigidere, BTU sau Wh; al doilea, în kW.

Este important să alegeți un dispozitiv cu puterea potrivită. Echipamentul prea puternic într-o cameră mică poate fi o risipă de bani și energie. Pe de altă parte, un aparat de aer condiționat slab într-o cameră mare va trebui întotdeauna să funcționeze la maxim și va consuma, de asemenea, multă energie.

Consumul de energie

Ca și alte aparate, aparatele de aer condiționat trebuie să includă o etichetă de eficiență energetică. Cele mai eficiente sunt cele marcate ca A +++; cele care consumă cea mai mare energie sunt marcate cu litera D. Alte două date de care trebuie să țineți cont sunt factorul sezonier de eficiență energetică (SEER) și coeficientul sezonier de randament (SCOP).

SEER măsoară cât de eficient este echipamentul de răcire; SCOP, pe de altă parte, cât de bine este să te încălzești iarna. Acești parametri se găsesc pe eticheta eficienței energetice. Cu cât aceste valori sunt mai mari, cu atât consumul de energie al aparatului este mai mic. Un aer cu un rating A+++ va avea cel puțin 8,5 SEER și 5,10 SCOP.

Nivelul de zgomot

Unitățile interioare ale unui aer de tip split emit de obicei aproximativ douăzeci de decibeli. Pentru un dormitor nu se recomandă depășirea a douăzeci și patru de decibeli. Aceasta este o magnitudine care este inclusă în eticheta de eficiență energetică a dispozitivului. Nici un aer condiționat nu este complet silențios, ceea ce variază este tipul de sunet emis.

Aparatele de aer condiționat portabile, pe de altă parte, nu sunt atât de silențioase. Compresorul și ventilatorul se află în aceeași carcasă, astfel încât emisiile sonore sunt mai mari decât cele de tip split. Zgomotul emis de aceste echipe este de aproximativ patruzeci de decibeli, un nivel suportabil de zi și dacă nu efectuați sarcini care necesită concentrare.

Filtre

Atunci când alegeți un aparat de aer condiționat bun, este important să verificați cu ce filtre vine acesta. Acestea purifică aerul pe care îl respirăm și, în același timp, mențin circuitul aparatului liber de praf și murdărie. Există mai multe tipuri de filtre, ar fi acoperirea cu argint, care reține praful sau catechinul, care neutralizează microorganismele.

Un alt filtru important este deodorantul, care absoarbe mirosurile neplăcute. Unele echipamente încorporează, de asemenea, așa-numitele filtre de vitamina C. Acestea eliberează în mediu vitamina C, care înmoaie pielea și ajută la reducerea stresului. Dar cel mai important filtru dintre toate este, fără îndoială, HEPA, capabil să păstreze 99,9% din particulele mai mari de 3 microni.

Telecomandă

Datorită caracteristicilor aerului divizat, utilizarea unei telecomenzi este esențială și toată lumea o include. Unele modele au chiar conectivitate Wi-Fi, astfel încât să putem controla echipamentul printr-o aplicație. Cu toate acestea, nu toate aerele portabile funcționează cu o telecomandă, lucru de care ar trebui să țineți cont atunci când alegeți un computer de acest tip.

Locul plasării

Dacă optați pentru un balsam ieftin de tip split, trebuie să țineți cont de locul de instalare. În primul rând, trebuie să aflați dacă reglementările municipale sau cele ale comunității dvs. Dacă nu există restricții, ar trebui să verificați dacă va necesita lucrări verticale, ceea ce poate crește prețul instalării.

De asemenea, trebuie să țineți cont de camerele care sunt o prioritate pentru aerul condiționat. În mod normal, balsamuri divizate sunt de obicei plasate în camere de zi, camere de zi și dormitoare. Laptopurile sunt potrivite pentru sejururi în care de obicei nu petrecem mult timp sau unde nu este posibil să instalăm o unitate în aer liber.

Concluzii

Astăzi, aparatele de aer condiționat au devenit opțiunea preferată pentru multe case. Atât cele clasice, cât și cele portabile oferă rezultate excelente la prețuri cu adevărat accesibile. Investiția într-un aparat de aer condiționat nu este niciodată o opțiune proastă, atâta timp cât știm să alegem unul cu caracteristicile și calitățile potrivite.

În articolul nostru am vorbit despre diferitele tipuri de aparate de aer condiționat care există, avantajele și beneficiile lor. De asemenea, am oferit și un mic ghid pentru a alege cele mai bune aparate de aer condiționat potrivite nevoilor tale. Puterea, filtrele, consumul sau nivelul de zgomot sunt factori de care ar trebui să ții cont întotdeauna atunci când alegi un aparat de aer condiționat bun.

Te-am ajutat în alegerea ta? Dacă da, distribuie articolul nostru pe rețelele de socializare. Și nu uitați să ne lași părerea în comentarii!

Jurnalistă specializată în producția de conținut digital. Îmi place să vorbesc despre jocuri video, cărți, seriale și filme.

Lasă un comentariu