Șoferia poate fi o activitate foarte interesantă pentru mulți. Dar, poate deveni, de asemenea, o activitate foarte periculoasă și chiar regretabilă dacă nu se iau măsurile corecte. Suntem în favoarea conducerii cu prudență, deoarece va fi întotdeauna o decizie înțeleaptă să facem acest lucru. Mai ales când trebuie să facem o manevră în marșarier.

Multe dintre mașinile de astăzi includ sisteme diferite pentru a ne ușura parcarea. Acestea pot fi camere pe spate, avertismente sonore sau chiar un sistem autonom de asistență la parcare. Cu toate acestea, este posibil ca mașina noastră să nu prezinte niciuna dintre aceste facilități. Dar există o alternativă: senzorul de parcare.

De ce ar trebui sa alegi cei mai buni senzori de parcare

  • Există două tipuri principale de senzori de parcare: cu ultrasunete și electromagnetice. Atât instalarea lor, cât și tehnologia pe care o folosesc variază de la una la alta.
  • Senzorii de parcare sunt un instrument foarte practic care ne va ajuta să evităm loviturile neașteptate atunci când conducem în marșarier. Astfel, vom evita deteriorarea mașinii noastre sau a altcuiva.
  • Unul dintre cele mai importante criterii de achiziție este tipul de indicatori incluși în senzor. Unele modele, pe lângă avertizarea sonoră clasică, încorporează un ecran care arată distanța care ne separă de obstacol.

Cei mai buni senzori de parcare in 2021: recomandarile noastre

Este foarte probabil ca atunci când cumpărați un senzor de parcare, să nu știți pe care să îl alegeți. Dar, nu vă faceți griji, deoarece în secțiunea următoare vă arăta care sunt cei mai buni senzori de parcare de pe piață. Astfel, achiziția ta va fi mai sigură prin intermediul sfaturilor noastre.

Cel mai bun senzor de parcare cu cameră foto

Camerele de luat vederi facilitează întotdeauna parcarea. Prin urmare, vă prezentăm acest senzor Pyle. Un computer ale cărui camere pot fi instalate în oglinda retrovizoare internă și pe placa mașinii.

Acesta oferă o ieșire video de 10 V PP -Peak to Peak Voltage- cu 75 ohmi. Are un ecran LCD de 43 inci, cu un unghi de vizualizare de 170°. Este rezistent la vreme rea și ceață. În plus, include viziune de noapte.

Cel mai bun senzor de parcare cu avertizare sonoră

Dacă preferați o opțiune mai tradițională, acest senzor de la EKYLIN vă va interesa. Emite un avertisment sonor atunci când mașina ta se apropie de un obstacol. Pentru a-l instala, trebuie făcută o gaură în bomperul mașinii.

Are 4 senzori „rezistenti la furtuna”, cu afisaj LED la distanta. Gama sa de detecție este de la 0,3 la 2,0 m, cu o frecvență ultrasonică de 40 KHz (kilohertz).

Cel mai bun senzor de parcare premium

Acest senzor de la ZoneTech este fabricat din materiale de calitate premium, care asigură o durabilitate și o longevitate mai mare. Are circuite de protecție și componente de înaltă calitate. Astfel, nu va suferi supraîncălzirea.

Este echipat cu 4 senzori instalati in bara de protectie spate a masinii. În plus, are un ecran LED digital compus din 3 culori: verde, galben și roșu. Detectați copiii, pereții mici și multe altele.

Cel mai recomandat senzor de parcare cu semnal sonor

Aceasta este una dintre cele mai mari recomandări cu privire la acest tip de senzor. Integrează un procesor dual și un cip îmbunătățit, care optimizează acoperirea și detectarea (0 – 2,5 m).

Este rezistent la apă. Echipa face un bip progresiv pe măsură ce te apropii de obstacol. Este ușor de instalat și necesită o tensiune de 10 până la 16 DC – Curent continuu .

Criterii de luat în considerare înainte de a alege cei mai buni senzori de parcare

Nu contează cât timp conducem. Există întotdeauna riscul, atunci când efectuăm anumite manevre, să ne zgâriem mașina sau să o prăbușim în ceva. Ne putem neglija pe noi înșine sau poate exista un punct mort. Un senzor de parcare este un instrument foarte util pentru a evita o supărare. Aici vă spunem ce ar trebui să țineți cont pentru a alege unul în cel mai înțelept mod.

Tipul senzorului

După am văzut mai sus, există două tipuri principale de senzori de parcare. Prin urmare, unul dintre primii pași pe care trebuie să-i facem este să decidem care este cel mai bun pentru noi. Avem senzori ultrasonici pe de o parte și senzori electromagnetici pe de altă parte. Fiecare dintre ele are caracteristicile sale particulare.

Una dintre principalele diferențe este modul în care sunt instalate. Primele ne cer să străpungem aripa mașinii. Secundele aderă la interiorul aceleiași piese. În plus, tehnologia pe care o folosesc pentru a-și îndeplini funcția este, de asemenea, diferită. Prin urmare, vă recomandăm să apreciați foarte bine ambele opțiuni înainte de a decide.

Cameră

Unii senzori de parcare includ o cameră, dar nu toate. Trebuie să evaluăm dacă aceasta este o caracteristică care ne interesează sau nu. În funcție de acest aspect, vom putea arunca un număr mare de modele de senzori de parcare. Camera ne poate oferi un ajutor suplimentar atunci când vine vorba de parcare. Cu toate acestea, mulți șoferi consideră că avertizarea sonoră este suficientă.

Instalare

Instalarea poate fi un proces complicat pentru mâinile mai puțin experte. Este important să cunoaștem bine toate procesele care vor fi necesare pentru a ne pune senzorul la lucru. În plus, tipul de instalație poate varia de la un model la un model.

Prin urmare, vă recomandăm să citiți cu atenție specificațiile producătorului. Astfel, veți putea ști dacă instalația este sau nu accesibilă cunoștințelor dvs. Pe de altă parte, trebuie să luați în considerare instrumentele de care veți avea nevoie pentru a efectua întregul proces. Dacă nu ne este clar să o facem, putem angaja întotdeauna un profesionist pentru a face acest lucru.

Conexiune

După am văzut, instalarea sistemului de parcare poate fi un pic complicată. Unul dintre cele mai complexe procese este de a plasa cablurile care conectează senzorii la ecran. Cu toate acestea, există alternative wireless, deși riscăm interferențe. Trebuie să analizăm cu atenție ambele posibilități.

Întrebări și răspunsuri

Parcarea poate fi o manevră dificilă. Adesea, trebuie să ne adaptăm la un spațiu mic. Sau trebuie să ne facem mașina să se potrivească printre alte vehicule, lângă o coloană sau în fața unui perete. Un senzor de parcare este un instrument excelent pentru a evita zgârieturile sau denivelările neașteptate. În această secțiune, vă vom spune câteva chei ale acestui dispozitiv foarte practic.

Ce este un senzor de parcare?

Un senzor de parcare este un instrument care ne va ajuta să evităm accidentele atunci când mergem în marșarier cu mașina noastră. Multe modele de mașini actuale aduc deja ca standard printre caracteristicile lor un fel de asistență pentru parcare. Dacă acest lucru nu este cazul vehiculului dvs., există posibilitatea de a-l cumpăra separat și de a efectua instalarea.

Cu toate acestea, ele pot fi, de asemenea, plasate pe partea din față. Senzorul de parcare va emite un sunet atunci când ne apropiem de un obstacol. Frecvența beeping-ului crește de obicei pentru a indica faptul că ne apropiem din ce în ce mai mult.

În plus, unele modele includ un ecran pe care trebuie să-l plasăm pe partea din față a vehiculului, pe tabloul de bord. Funcțiile acestui ecran se schimbă de la o opțiune la alta. Unele au lumini LED care sunt iluminate într-o culoare în funcție de apropierea obstacolelor. De asemenea, este obișnuit ca ei să indice distanța care ne separă de aceste obiecte.

Ce tipuri de senzori de parcare există?

Caracteristicile senzorilor de parcare pot varia în funcție de marcă. Cel mai adesea, de exemplu, există patru senzori care sunt plasați pe bara de protecție spate. Alte modele încorporează un senzor suplimentar pentru a-l plasa în față. În afară de aceste diferențe, există două tipuri principale de senzori de parcare:

Cu ultrasunete: sunt cilindri mici care sunt situate în aripa din spate. Unele modele oferă posibilitatea de a include unele și în bomperul frontal. Pentru a instala acest tip de senzor, va fi necesar să forăm bara de protecție. Funcționarea sa este după urmează: se trimite o undă cu ultrasunete care ricoșează cu obstacolele. Unda revine apoi la senzor, care calculează cât de departe suntem de obiect.

Electromagneticici: este o bandă metalică care aderă la interiorul apărării. După am spus, acest tip de senzor nu ne cere să facem găuri în apărare. Funcționează prin detectarea modificărilor pe care obstacolele le provoacă în câmpul electromagnetic.

Care sunt avantajele senzorilor de parcare?

Principalul avantaj al senzorilor de parcare este că ne oferă un ajutor suplimentar în manevrele pe care le efectuăm în sens invers. Ele sunt foarte utile, de exemplu, pentru a evita posibilele obstacole atunci când parcarea. În tabelul de mai jos, indicăm principalele avantaje, precum și dezavantajele senzorilor de parcare.

Avantaje

  • Acestea oferă un ajutor suplimentar atunci când efectuează manevre inverse, mai ales atunci când parcarea
  • Prin urmare, acestea pot oferi o mai mare securitate
  • Acestea reduc riscul de lovire și deteriorare a vehiculului nostru sau a terților
  • Ne ajută să combatem unghiurile moarte din oglinzile retrovizoare

Dezavantaje

  • Necesită o instalație care, dacă nu suntem foarte calificați, poate fi complexă
  • Ne pot face să avem încredere în noi înșine și, prin urmare, să nu acordăm atenția cuvenită manevrelor.
  • Dacă senzorii sunt murdari, aceștia pot funcționa defectuos

Concluzii

Dintre toate manevrele pe care le efectuăm zi de zi, fără îndoială cele în marșarier sunt cele mai complicate. Atunci când parcăm, trebuie să fim foarte atenți pentru a evita zgârierea mașinii într-un unghi mort. De asemenea, trebuie să fim atenți pentru a evita lovirea mașinii noastre cu alt vehicul sau cu oricare alt obstacol.

Multe mașini încorporează un fel de asistent standard pentru a ne ajuta să parcăm. Dacă nu deții așa ceva, poți achiziționa un senzor bun de parcare separat. Cu alertele sale acustice, ne va avertiza dacă ne apropiem periculos de mult de un obstacol. Desigur, este important să ne verificăm întotdeauna împrejurimile prin intermediul oglinzilor.

Adrian este un jurnalist talentat, cu o pasiune pentru descoperirea și relatarea informațiilor. El a absolvit o facultate de jurnalism și a acumulat o experiență considerabilă în acoperirea știrilor și scrierea de articole. Adrian are un talent natural pentru a găsi povesti interesante și pentru a le prezenta într-un mod captivant. În plus față de cariera sa în jurnalism, Adrian are o pasiune pentru fotografie, care îl însoțește oriunde merge. Acesta captează imagini unice și le împărtășește cu lumea. Atunci când nu lucrează sau nu fotografiază, călătorește și explorează noi locuri și culturi.