Între un laptop și un smartphone, se află tabletele care sunt o alternativă excelentă atunci când dorești o alternativă de mijloc. Acestea sunt ideale pentru navigarea pe internet, citirea cărților electronice și savurarea conținutului multimedia. În plus, deoarece sunt dispozitive ușoare și foarte confortabile, sunt tovarășii de călătorie perfecți.

În ultimii ani, funcțiile sale au continuat să crească. În același timp, tot mai multe modele sunt disponibile pe piață. În acest fel, există în prezent dispozitive care se concentrează pe diferite utilizări. Unele tableteau fost chiar create pentru o utilizare mai profesională.

De ce ar trebui să alegi cea mai buna tableta?

  • Sunt dispozitive foarte confortabile și ușoare, care pot fi transportate cu ușurință. Perfect pentru a le lua pe o excursie. În general, cele mai populare modele dispun de ecrane de 7″ și 10″. Cu toate acestea, unii producători oferă dispozitive cu afișaje mai mari.
  • Cele mai frecvente utilizări ale tabletelor sunt navigarea pe internet, citirea știrilor sau a cărților electronice,verificarea e-mailului și jocurile video.
  • Există din ce în ce mai multe tipuri de modele cu caracteristici mai bune și mai multe aplicații. Cu toate acestea, există în principal trei tipuri de sisteme de operare pentru tablete: Android, iOS și Windows.

Cele mai bune tablete: recomandările noastre

Știm că îți plac tabletele, astfel am testat și realizat o listă cu cele mai bune tablete, încât să poți alege produsul perfect nevoilor tale.

Cea mai recomandată tabletă de magazinele online

Una dintre cele mai recomandate tablete de către magazinele online este Matrix Pad a mărcii Vankyo, un dispozitiv cu performanță rapidă și reacție ridicată. Procesorul său este Quad-core pe 64 de biți, cu o viteză de 1,56 GHz și o memorie RAM de 1 GB.

Sistemul său de operare este Android 8.1 Oreo Go. Ecranul său IPS este de 7 inci. Are o baterie litiu-polimer de 2500 mAh care vă va permite să vă bucurați de până la 8 ore de consum.

Cea mai bună tabletă cu cea mai lungă durată de viață a bateriei

Bucurați-vă de bateria incredibilă pe care Samsung Galaxy Tab A de 8 inci o poate oferi, cu o durată de până la 14 ore de utilizare continuă. Are 32 GB spațiu de stocare pentru a salva tot ce doriți, cu opțiunea de a adăuga un card micro SD de până la 256 GB.

Atât camera din spate de 8 megapixeli, cu modul flash și HDR, cât și partea din față a 5 vă vor permite să faceți fotografii de neuitat. În plus, are Bixby Home.

Cea mai bună tabletă cu versiunea sistemului de operare la zi

Vankyo are o tabletă specială pentru tine și aceasta se numește MatrixPad Z4 de 10 inci, un computer care are cel mai recent sistem de operare Android, Android 9 Pie. Procesorul său are 4 nuclee cu o viteză de 1,5 GHz și 2 GB RAM.

Ecranul său IPS oferă o rezoluție de 1280 x 800 pentru o experiență de vizualizare mai realistă din orice unghi. Are 32 GB ROM, cu opțiunea de a-l extinde până la 128 GB.

Tableta cu cea mai mare memorie Samsung

Galaxy Tab A de 10 inci este dispozitivul electronic perfect pentru cei care caută o capacitate mai mare de memorie, deoarece acest lucru vă va oferi de la 32 la 128 GB. Are un sunet spectaculos pentru a vă reda videoclipurile sau pentru a reda jocurile video preferate.

Ecranul său este Full HD. Echipamentul a fost fabricat din metal ușor pentru a vă oferi confort și durabilitate. Cel mai bun dintre toate, puteți adăuga memorie micro SD de până la 512 GB!

Întrebări și răspunsuri

Atunci când achiziționați o tabletă,este recomandabil să luați în considerare o serie de probleme. Nu uitați că există diferite tipuri de tablete,fiecare cu caracteristici specifice. Din acest motiv, vom aborda în această secțiune cele mai frecvente întrebări de la cumpărători. În acest fel, veți avea cât mai multe informații posibil.

Ce este o tabletă mai exact?

O tabletă este un dispozitiv digital sub forma unui tabel cu ecran tactil și fără tastatură. Sunt computere mici cu funcții inferioare celor ale PC-urilor, dar mult mai ușoare și transportabile. De obicei, este mai mic decât cel al unui computer, dar mai mare decât cel al unui telefon mobil.

Care sunt principalele utilizări ale unei tablete?

Tabletele au multe utilizări. Unele dintre cele mai frecvente sunt: consultați Facebook sau Instagram, navigați pe Internet, citiți și răspundeți la e-mail,citiți știrile sau cărțile electronice și jucați-vă. Ei au, de asemenea, aplicații educaționale interesante. În plus, ele pot fi folosite pentru a viziona filme și pentru a asculta muzică.

Dacă comprimatul va fi utilizat de copii sau dacă va fi la îndemâna dumneavoastră, este important să aveți control parental. În general, în prezent, aproape toți au această opțiune și posibilitatea de a crea profiluri specifice pentru minori.

Care sunt avantajele și dezavantajele tabletelor?

Fără îndoială, unul dintre principalele avantaje ale tabletelor este că sunt dispozitive foarte confortabile și ușoare. Acest lucru le face perfecte pentru a lua pe o excursie și de a utiliza oriunde. În plus, ecranul este suficient de mare pentru a vizualiza conținut multimedia fără a fi enervant pentru ochi.

Un alt avantaj interesant al acestor dispozitive este că nu au nevoie de tastatură sau mouse. Alte puncte în favoarea sunt că ecranul lor este atinge și că au o interfață simplă. Dimpotrivă, performanța sa este considerabil mai mică decât cea a unui PC. În plus, ele nu au, de asemenea, o capacitate mare de stocare.

Avantaje

  • Nu necesită tastatură sau mouse
  • Ele sunt foarte ușoare și confortabile
  • Acestea pot fi transportate cu ușurință
  • De obicei au interfețe foarte intuitive

Dezavantaje

  • Funcțiile sale sunt inferioare celor ale unui computer
  • Nu au o capacitate mare de stocare

Pentru cine sunt potrivite tabletele?

Probabil că sunteți interesat să achiziționați o tabletă, dacă aveți nevoie doar de un dispozitiv care vă permite să navigați pe internet, să vă bucurați de conținut multimedia și să efectuați câteva sarcini de bază. Sau, pentru activități educaționale atât personal, cât și la locul de muncă. Și chiar, pentru unele aplicații profesionale.

Ce capacitate de stocare am nevoie pe o tabletă?

Deoarece nu veți utiliza tableta pentru a salva filme sau pentru a instala programe care necesită mult spațiu, nu aveți nevoie de ea pentru a avea o capacitate mare de stocare. În acest fel, capacitatea minimă de care veți avea nevoie este de 16 GB, deși în mod ideal ar trebui să fie de cel puțin 32 GB.

Ce sistem de operare poate avea o tabletă?

În prezent, cele mai utilizate trei sisteme de operare pe tablete sunt Android, iOS și Windows. Fiecare oferă o serie de avantaje și dezavantaje. Android este cel mai popular sistem de operare, deci are o mulțime de aplicații și dispozitive. Pe de altă parte, utilizarea sa nu este la fel de simplă ca iOS-ul Apple.

În plus, dispozitivele Android sunt mai ieftine, iar magazinul lor are multe aplicații gratuite. În cazul în care vă puteți permite, modelele iPad Apple cu sistemul de operare iOS asigură caracteristici excelente. Computerele bazate pe Windows au fost create pentru o utilizare mai profesionistă.

Sistem de operareCaracteristici
iPadOferă funcții magnifice. Sistemul său de operare este fluid, simplu și ușor de utilizat.
AndroidAre un număr mare de aplicații, multe dintre ele gratuite. În general, ele sunt mai ieftine. Acestea oferă posibilități excelente de personalizare.
WindowsSe concentrează pe un profil mai profesional. Sistemul său de operare este destul de puternic, deși necesită un timp de învățare mai lung.

Care sunt cele mai bune procesoare pe care le poate avea o tabletă?

În opinia noastră, unele dintre cele mai puternice microprocesoare sunt Snapdragon 835 de la Qualcomm, Kirin 960 de la Huawei și A10x de la Apple. Dacă vă puteți permite, nu ezitați și investiți într-un cip bun care garantează o performanță bună.

Cum trebuie îngrijită o tabletă?

Tabletele necesită îngrijire de bază. Pentru început, acestea trebuie împiedicate să intre în contact cu apa, la urma urmei sunt dispozitive electronice. În plus, deși multe au fost create pentru a rezista impacturilor, este mai bine să evite șocurile și căderile. Desigur, este convenabil să păstrați sistemul de operare actualizat.

Ce trebuie să știi atunci când vrei să îți cumperi cea mai bună tabletă

În continuare, vom analiza o serie de aspecte importante pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de a achiziționa o tabletă. Unele sunt criterii generale de cumpărare. Altele sunt specifice unor astfel de dispozitive. Este recomandabil să cunoașteți anumite caracteristici tehnice legate de tablete.

Scopul utilizării

Înainte de a cumpăra o tabletă,este important să fiți clar cu privire la utilizarea pe care o veți face din ea. Dacă aveți de gând să utilizați tableta în principal pentru a naviga pe internet și a citi e-mailul, ați fi bine deservit de un dispozitiv low-end. Cu toate acestea, dacă aveți de gând să-l utilizați mai profesionist, ar fi bine să optați pentru o echipă high-end.

Dacă intenționați să îl utilizați pentru a vă bucura de conținut multimedia, ar fi bine să alegeți unul cu un ecran mai mare și un sistem de sunet bun. Dacă doriți ca o completare la alte echipamente, atunci cel mai bine este să alegeți o tabletă off-road. Dacă are suficientă putere și software care este actualizat frecvent, ar fi mult mai bine.

Calitatea materialelor

Dacă sunteți unul dintre cei care se îndrăgostesc de tot pentru ochi, este foarte probabil să acordați o mare importanță acestei probleme. Da, designul contează și dacă nu întrebați Apple. Și nu numai designul, ci și calitatea materialelor. În general, tabletele sunt fabricate din metal sau plastic. Acesta din urmă este cel mai utilizat în intervalele joase.

Metalul este, în principiu, mult mai puternic. Și, pentru unii, și mai elegant. În ceea ce privește sticla ecranului, cea mai bună opțiune este să utilizați un „Gorilla Glass”. Cu acest material, asigurați o protecție excelentă. În cele din urmă, culoarea este deja alegerea ta. La sfârșitul zilei am spune: „în gusturi genurile sunt rupte”.

Memoria RAM

Memoria RAM influențează numărul de aplicații pe care le puteți avea deschise în același timp și viteza și performanța acestora. În general, tabletele au de obicei 1 Gb sau 2 GB RAM. Cu toate acestea, cele mai bune modele ajung la 3 GB sau chiar 4 GB. Aici, fără îndoială, cu cât mai mult, cu atât mai bine.

Acest aspect este deosebit de important dacă optați pentru un dispozitiv Android. În acest tip de echipament, memoria RAM este elementul cheie pentru multitasking. De asemenea, deoarece nu este o piesă foarte scumpă și diferența de performanță este vizibilă, merită să aveți mai multă memorie RAM. Pe termen lung, acest lucru asigură o durabilitate mai mare a tabletei.

Procesorul

Microprocesorul tabletei este un element fundamental în performanța sa. Este aspectul care va determina fluența și viteza de răspuns. În plus, este, de asemenea, responsabil pentru performanța sa grafică. Mai important decât numărul de nuclee este puterea și eficiența fiecăruia dintre ele.

Apple, Huawei, Qualcomm, Intel sau MediaTek. La fel ca pe smartphone-uri,este foarte comun să găsiți Snapdragons Qualcomm. Microprocesoarele „A” de la Apple, Exynos de la Samsung și Kirins ale mărcii chineze Huawei sunt, de asemenea, comune.

Capacitatea de stocare

În general, comprimatele nu au o capacitate mare de stocare. Din fericire, unele modele înlocuiesc această lipsă cu posibilitatea de a extinde capacitatea prin carduri SD sau micro SD. În general, este mai bine să cumpărați un card micro SD decât să cumpărați o tabletă cu mai mult spațiu de stocare.

În orice caz, sfatul nostru este ca cel puțin să alegeți un dispozitiv care are 16 GB spațiu de stocare. Acum, o tabletă nu va fi întotdeauna mai bună, deoarece are o capacitate mai mare. Dacă doriți ca tableta să citească în principal cărți și să navigheze pe internet, este posibil să nu aveți nevoie de mai mult de 32 GB.

Dimensiunea ecranului

În general, predomină în prezent două modele de tablete. Pe de o parte, există 10 „și, pe de altă parte, 7″. Dacă doriți un dispozitiv pe care îl puteți lua cu ușurință oriunde, atunci unul de 7″ este în interesul dvs. Dimpotrivă, dacă intenționați să lucrați cu tableta cu o anumită frecvență, alegeți mai bine un model de 10”.

În ultimii ani, au apărut unele modele mai mari. Acestea sunt dispozitive de 12, ar fi iPad Pro sau Microsoft Surface Pro. Aceste comprimate au fost dezvoltate pentru o utilizare mai profesională. Având în vedere funcțiile lor, acestea pot înlocui PC-urile în multe sarcini.

Rezoluția și tipul ecranului

Cu cât rezoluția ecranului este mai mare, cu atât imaginea este mai clară și unghiurile de vizualizare mai bune. Pe scurt, o calitate mai bună a imaginii. O valoare standard ar putea fi HD (1.200 x 800). Cu toate acestea, nu ar trebui să vă permiteți să vă ghidați singur după acest criteriu. Pixeli pe inch sunt, de asemenea, importante.

Rețineți că aceeași rezoluție a imaginii pe un ecran mai mic va necesita un număr mai mare de pixeli. Astfel, 1.200 x 800 pixeli pe o tabletă de 10″ nu este același lucru cu pe o tabletă de 7″. În orice caz, dacă sunteți în căutarea calității imaginii, iPad Pro de 12,9″ oferă 2,732 x 2,048 la 264 pixeli pe inch.

De asemenea, este important să luați în considerare tipul de panou de ecran. Acest factor este esențial pentru păstrarea calității imaginii din unghiuri oblice. Și definește, de asemenea, cât de vii și precise sunt culorile. Vă recomandăm să alegeți tehnologia IPS sau PLS. Și vrem să-ți reamintim: să nu alegi niciodată ceva inferior.

Autonomie

Autonomia unei tablete este un alt aspect dintre cele mai importante de care trebuie să țineți cont atunci când achiziționați unul. În acest sens, capacitatea bateriilor este măsurată în miliampi pe oră (mAh). Sfatul nostru este să nu cumpărați un dispozitiv cu o capacitate mai mică de 5.000 mAh. Și dacă oferă încărcare rapidă, cu atât mai bine.

Conexiune la Internet

Desigur, toate tabletele oferă conexiune la internet WiFi. Cu toate acestea, există modele care permit, de asemenea, conectarea prin rețele 3G / 4G (LTE). Acest tip de conexiune vă oferă posibilitatea de a nu depinde de accesul wi-fi. Evident, dacă le folosiți, implică o cheltuială mai mare prin faptul că trebuie să plătiți o taxă lunară.

Dacă aveți de gând să utilizați tableta în afara casei sau într-un mediu cu acces dificil la WiFi, atunci ar trebui să alegeți o tabletă cu conexiune LTE. Dacă nu, puteți uita de această opțiune, deoarece, la sfârșitul zilei, dispozitivele care o integrează au de obicei un cost mai mare. Asta nu e de numărare a taxei lunare va trebui să plătească.

O versiune mai nouă de Bluetooth înseamnă o gamă mai lungă, o sincronizare mai bună și o eficiență energetică mai mare. Marea majoritate a dispozitivelor high-end integrează Bluetooth 4.2. Cu toate acestea, standardul 5.0 este deja în curs de implementare. În ceea ce privește WiFi, cel recomandat este tipul 802.11 a/b/g/n/ac, care utilizează frecvențele de 5 GHz și 2.4 GHz, cu o rază de acțiune de 30 de metri și o rată de transfer de 7 Gbps.

Sistemul de operare

Sistemul de operare și modelul tabletei sunt direct legate. Dintre cele trei care există, sfatul nostru este să optați fie pentru un dispozitiv care se bazează pe Android, fie pentru un Apple iPad. Recomandarea noastră este să renunțați la orice tabletă care se bazează pe Windows, deoarece acestea sunt destul de scumpe pentru funcțiile pe care le oferă.

În orice caz, ați putea fi interesat de o tabletă cu Windows dacă aveți nevoie de ea pentru utilizare profesională și doriți să profitați de posibilitatea de a avea instrumentele Office. În general, Android este un sistem de operare mult mai flexibil decât iOS. În special, Android Oreo, sistemul Google, oferă funcții magnifice.

Durabilitate

Este foarte probabil să doriți o tabletă care să dureze cât mai mult posibil. Cu siguranță nu este o sarcină ușoară și cu atât mai mult în vremurile în care ne aflăm, când se pare că dispozitivele electronice trebuie reînnoite în mod constant. Cu toate acestea, pentru a încerca să faceți tableta pe care o cumpărați să aibă o durată lungă de viață, trebuie să țineți cont de unele probleme.

Pentru început, este important ca sistemul de operare să fie acceptat și actualizat în următorii câțiva ani. La nivel hardware, este extrem de important să alegeți un dispozitiv cu un microprocesor bun și suficientă memorie RAM. Rețineți că actualizarea unei componente a unei tablete este destul de complicată.

Accesorii

Vă recomandăm ca tableta pe care o achiziționați să fie compatibilă cu accesorii precum tastaturi, șoareci și stylusuri. Acestea pot fi de la același producător sau de la terți. În acest sens, producătorul coreean Samsung iese în evidență, care integrează în multe dintre dispozitivele sale sistemul Samsung DeX, pentru a transforma tableta într-un MIC PC.

Marcă

Brandingul unei tablete este esențial din mai multe motive. Dintre toate acestea, două ies în evidență: garanția producătorului și serviciul pentru clienți și posibilitatea de a primi actualizări ale sistemului de operare. Când cumpărați o tabletă de la o marcă recunoscută, veți avea un produs de calitate și un suport tehnic adecvat.

Primul punct este foarte important, deoarece dispozitivul pe care îl cumpărați puteți suferi un fel de problemă tehnică. Asigurați-vă că tableta pe care o alegeți are o garanție de cel puțin doi ani. Unii dintre cei mai prestigioși producători sunt: Apple, Google, Amazon, Samsung, Microsoft și Huawei.

Concluzii

Din ce în ce mai mulți oameni se îndrăgostesc și achiziționează o tabletă, cauzând tot mai multe modele care urmează să fie comercializate. În aceste condiții, devine mai complicat să alegeți ce dispozitiv să cumpărați. Din acest motiv, este important să fiți clar cu privire la utilizările pentru care îl veți ocupa.

De acolo, există o serie de aspecte pe care trebuie să le luați în considerare. Desigur, prețul și producătorul sunt două criterii de bază. În mod similar, dimensiunea ecranului și rezoluția imaginii sunt aspecte cheie. În ceea ce privește performanța, este esențial să aveți un microprocesor bun și suficientă memorie RAM.

Sperăm că acest ghid v-a ajutat să alegeți tableta visurilor tale. Dacă da, lasă-ne un comentariu care ne spune cum a fost experiența și, dacă vrei, împărtășește acest ghid cu prietenii și familia ta. Amintește-ți că opinia ta este cea mai importantă!

Jurnalistă specializată în producția de conținut digital. Îmi place să vorbesc despre jocuri video, cărți, seriale și filme.

Lasă un comentariu