Până nu cu mult timp în urmă, deținerea unei drone era un lux pe care nu toți ni-l puteam permite. Cu toate acestea, de-a lungul anilor și a progreselor tehnologice, visul de a zbura nu mai este imposibil. Și nu numai că zboară, deoarece este, de asemenea, posibil să se surprindă fotografii din unghiuri impresionante.

În continuare, vom discuta diferitele tipuri de drone pe care le puteți găsi pe piață: tipuri de drone, specificații, beneficii și dezavantaje și criterii pe care trebuie să le luați în considerare atunci când cumpărați unul. Rămâneți cu noi și aflați mai multe despre acest dispozitiv inovator.

De ce ar trebui să alegi cea mai bună dronă?

 • Având în vedere că majoritatea cumpărătorilor au nevoie de o cameră pe dronă, calitatea pe care o oferă este de mare relevanță. În zilele noastre, cele mai puternice oferă un nivel de imagine video de până la 4K și rezoluție foarte mare în fotografii.
 • Autonomia sau timpul de zbor este, de asemenea, un aspect extrem de important. Printre spectrul dronelor accesibile oricărui buzunar și pe care îl vom discuta mai jos, această autonomie variază între 30 și 5 minute.
 • Mână în mână cu timpul de zbor este distanța de zbor. Și este că dronele cele mai de bază nu pot zbura mai mult de 50 de metri de unde se află controlul.

Cele mai bune drone: preferatele noastre

Prin cercetare, diverse surse și un studiu exhaustiv, am realizat o listă cu ceea ce credem că sunt cele mai bune drone pe care le puteți accesa pe piață astăzi. De la cele mai accesibile la drone profesionale. Uite o mostră din ea.

Holy Stone GPS FPV RC HS100, favoritul cumpărătorilor online

Aceasta este o dronă cu o cameră HD 1080p, perfectă pentru fotografiere și videoclipuri de amenajare a teritoriului. Este o cameră cu conexiune Wifi, pe care o puteți conecta cu ușurință la orice smartphone cu o rotație de unghi reglabil de 90 °.

În plus, are GPS cu un raport detaliat al locației exacte în timp real, opțiunea de returnare automată și urmați-vă oriunde mergeți. Timpul său de zbor este mai mare de 15 minute și poate ajunge până la 1640 ft (picioare) distanță. Are un buton pe care trebuie să-l manevrați manual și este foarte practic pentru piloții amatoride drone.

SNAPTAIN S5C, cea mai ușoară dronă de manevrat

Este una dintre cele mai bune drone ușor de gestionat. Are recunoașterea vorbirii pentru a se supune fiecăreia dintre comenzile tale. În plus, are o cameră pentru a înregistra video în rezoluție de 720 p și transmis în direct de la o distanță de 262 ft.

Camera se poate roti până la 360° pentru o vedere splendidă. Materialul din care este fabricat este super rezistent și îl face perfect pentru începători în zbor. Are un buton pentru control manual. Nu are GPS.

Potensic A20, drona ideală pentru copii

Dacă vă aflați în căutarea cadoului perfect pentru fiul sau fiica dvs., aceasta este una dintre cele mai accesibile drone pe care le puteți găsi. Acesta este conceput pentru distracție și momente de recreere. Funcționează pe două baterii și are 3 tipuri de viteze reglabile.

În ciuda faptului că este un model foarte de bază, conceput pentru copii și începători, are o mare agilitate și viteză pe care le puteți regla și crește pe măsură ce câștigați experiență de zbor. Este foarte compact, ușor de transportat oriunde și compatibil începând cu iPhone 5.

Holy Stone F181W, drona ideală pentru iubitorii de fotografie aeriană

Această dronă are o cameră care poate captura video la 720 p cu unghiuri de rotație de 120°. Are Wifi încorporat, astfel încât să puteți face transmisii live de pe orice smartphone. Are stabilizarea înălțimii și mișcării, astfel încât videoclipurile sau fotografiile să poată fi vizualizate cu profesionalismul de care aveți nevoie.

Este demn de remarcat „modul său de siguranță” în cazul în care doriți să începeți să intrați în lumea fotografiei cu drone sau orice tip de utilizare recreațională pe care doriți să i-o oferiți. Timpul său de zbor este de 7 până la 10 minute și poate ajunge la 100 de metri distanță.

Holy Stone HS190, cea mai compactă dronă

O altă dronă concepută pentru copiii sau persoanele care doresc să înceapă să experimenteze primele ore de zbor. Practic, acesta este un mini-hoț care poate încăpea cu ușurință în palma ta. Este atât de mic încât îl puteți păstra în interiorul controlerului.

Nu este atât de simplu pe cât pare, deoarece are funcții precum menținerea altitudinii și stabilității, pe lângă mișcarea în raport cu utilizatorul. Are un sistem automat de returnare. Timpul maxim de zbor este de până la 7 min, iar distanța maximă este de 164 ft. Nu are cameră.

Întrebări și răspunsuri

Am expus anterior ceea ce considerăm a fi cele mai bune opțiuni de pe piața dronelor pentru tot felul de persoane interesate de aceste gadgeturi grozave. Oricum, în cazul în care doriți să vă faceți propriile cercetări, aici răspundem la câteva dintre întrebările cheie despre ce este o dronă și ce ar trebui să căutați în ea.

Ce este mai exact o dronă?

Vehiculele aeriene fără pilot, UAV-urile și cunoscute sub numele de drone suntaeronave care sunt operate de la distanță și fără pilot. Deși la începuturile sale au fost un produs al industriei militare, dronele și-au sporit spectrul de aplicații, ajungând la petrecerea timpului liber și fotografie și video.

În acest articol, ne vom concentra în principal pe aceste ultime două domenii, deși sectoarele în care sunt utilizate dronele astăzi sunt foarte numeroase: supravegherea conductelor de petrol, creșterea animalelor, stingerea incendiilor sau securitatea civilă, printre multe altele.

Cum trebuie îngrijită o dronă?

Îngrijirea dronei începe, în principal, prin păstrarea unei anumite îngrijiri speciale atunci când o pilotează. De exemplu, în prima ocazie în care exersați cu ea, trebuie să o faceți într-un spațiu deschis, fără posibilitatea de a se prăbuși în ceva sau în cazul în care ar putea provoca unele daune, materiale sau umane.

Odată ce l-ați controlat mai mult, trebuie să acordați o atenție deosebită și curățeniei exterioare și interioare. Unul dintre cele mai recomandate elemente pentru curățarea dronei este presa și aerul sub presiune, mai ales după zborurile prin teren unde a fost deosebit de murdar.

Ce tipuri de drone există?

Așa se întâmplă adesea, există drone dintre cele mai variate în funcție de preț. Astfel, cele mai accesibile produse sunt de obicei create pentru uz recreativ, în special de către pasionații de zbor. În plus, ele pot fi, de asemenea, echipate cu camere de diferite calități, care, de asemenea, merg de obicei în funcție de preț.

Cu cât urcați mai sus pe scara prețurilor, cu atât este mai mare performanța pe care o puteți găsi pe piața dronelor, până când ajungeți la modelele profesionale. Iată totul: de la drone fabricate pentru supravegherea spațiilor naturale mari până la cele create ca element de sprijin pentru producțiile audiovizuale.

La ce poate fi utilizată o dronă?

O dronă este folosită pentru a pilota un avion fără a fi nevoie de un echipaj. Mergând puțin mai departe în definiție și, după am menționat deja, aplicațiile unei drone pot fi foarte variate, de la utilizarea sa militară inițială la alte sarcini civile, ar fi supravegherea munților, a traficului sau a structurilor.

Desigur, nu este mai puțin adevărat că creșterea dronelor în ultimii ani are mai presus de toate de-a face cu aplicarea lor ca obiect de petrecere a timpului liber sau, de asemenea, cu utilizarea acestor drone în fotografie și video.

Cât de profesionale sunt imaginile obținute de o dronă?

În secțiunea de calitate, evident, totul depinde de capacitățile camerei pe care drona a încorporat-o. Dacă este o cameră 4K sau Ultra HD, desigur, calitatea imaginii va fi excelentă, în timp ce cu cât aveți mai puține caracteristici, cu atât este mai proastă calitatea reproducerilor sau fotografiilor.

În ceea ce privește utilizarea în fotografii profesionale și videoclipuri a conținutului obținut cu drona, adevărul este că aceasta este o practică din ce în ce mai în vogă. Din ce în ce mai multe serii, filme și documentare – Lupul de pe Wall Street, Insula Minimă și 007: Spectre , pentru a da un exemplu – sunt înregistratecu o dronă, precum și numeroase campanii fotografice.

Avantaje

 • Ele oferă noi perspective nepublicate în fotografie
 • Completare perfectă pentru producții audiovizuale
 • Camere 4K de înaltă calitate

Dezavantaje

 • Nu toate dronele au camere de înaltă calitate

Ce trebuie să știi atunci când cauți cea mai bună dronă

Mai jos, vom discuta principalii factori care credem că ar trebui luați în considerare atunci când cumpărăm o dronă. Desigur, ierarhia în care fiecare comandă aceste criterii va depinde de aplicația pe care doriți să o dați dronei, indiferent dacă este o aplicație profesională sau o aplicație pur amator. Mai jos vă lăsăm criteriile pe care le puteți lua în considerare:

 • Dimensiuni și greutate
 • Camera
 • Timpul de zbor
 • Distanța de zbor
 • Control și GPS

Dimensiuni și greutate

În ceea ce privește transportul, dimensiunile, greutatea și capacitatea de a ține drona într-un spațiu cât mai mic posibil sunt factori cheie atunci când se ia o decizie de cumpărare. Desigur, cei care păstrează aceleași caracteristici în dimensiuni mai mici vor avea, de obicei, un preț mai mare decât omologii lor.

Dacă sunteți în căutarea unei drone pentru lucrări de fotografie în aer liber, lucrul optim este că are o greutate, cel puțin, mai mică de 2 kg. În mod ideal, cu toate acestea, greutatea ar trebui să fie sub un kilogram. De exemplu, Piatra Sfântă HS190 cântărește mai puțin de 30 g.

Cameră

Toate dronele pe care le-am studiat în acest articol au o cameră încorporată, o constantă în întreaga piață. Calitatea acestora variază, în principal, în funcție de preț: de la camere de înaltă calitate cu video 4K, la cele mai simple, cu o imagine HD de 2,0 GB. Aici, alegerea depinde și de utilitate.

Timpul de zbor

Cele mai profesionale modele pe care le-am studiat în acest articol pot avea un timp de zbor cuprins între 15 și 20 de minute, unele dintre ele cu opțiunea de returnare automată inclusă. Cele mai simple modele nu pot depăși 5 sau 6 minute timp de zbor, dintre care zborul util poate fi doar jumătate.

Distanța de zbor

Ca și în cazul timpului de zbor, distanța până la care drona se poate îndepărta de punctul său de control depinde în principal de banii pe care doriți să îi investiți în produs. Distanțele maxime variază de obicei în jurul valorii de 500 de metri, în timp ce cele minime nu depășesc de obicei 50-60.

Control și GPS

Un alt aspect cheie de studiat în drone este modul de manipulare și control – unele comenzi încorporează un ecran LED – precum și dacă acesta are un GPS și funcțiile pe care le oferă. De exemplu, GPS-ul poate oferi funcții precum întoarcerea automată acasă sau capacitatea de a reface ruta inițială fără variații.

Concluzii

Într-un timp foarte scurt, dronele au realizat un spațiu foarte important în sectorul produselor tehnologice. De la a fi un element aproape exclusiv al sectorului armamentului, au ajuns în spații civile mari și, de asemenea, divertisment: pasionați de aeronautică, fotografi sau videografi.

În acest articol am încercat să arătăm o imagine de ansamblu cât mai largă și mai detaliată despre sectorul celor mai dedicate drone divertismentului și imaginii, amatori sau profesioniști. Printre aspectele care credem că trebuie luate în considerare se numără timpul și distanța de zbor, calitatea camerei sau dimensiunile dronei.

De patru ani scriu articole pentru diverse site-uri web și mass-media, în special despre tehnologie, seriale, benzi desenate, anime, filme și jocuri video. Francizele mele preferate sunt Marvel, DC, Demon Slayer și Attack on Titan.

Lasă un comentariu