Cu vreme bună și zile mai lungi, cu multe ore de soare, activitățile în aer liber sunt din ce în ce mai desfășurate. Iar bicicleta este întotdeauna o opțiune excelentă pentru exerciții fizice, în timp ce te poți bucura și de mediul înconjurător.

Dar bicicleta, pentru mulți, nu este doar un vehicul pentru exerciții fizice, ci și un mijloc de transport. Mulți oameni aleg acest mijloc de transport pentru a merge, de exemplu, la locul lor de muncă. Cu toate acestea, nu vor să vină la birou transpirați. În acest caz, bicicleta electrica este cea mai buna varianta pentru a combina exercitiile fizice si transportul. În acest ghid vom spune totul despre ele cat si despre cele mai bune biciclete electrice.

De ce ar trebui sa alegi cea mai buna bicicleta electrica?

  • Bicicleta electrică este guvernată de exact aceleași reguli ca toate celelalte biciclete. În ceea ce privește problema căștii, în oraș nu este obligatorie. Pe drumurile interurbane, da. În plus, nu veți putea conduce pe trotuare, ci pe carosabil, deoarece este considerat un vehicul.
  • Există biciclete electrice cu baterii integrate în cadru și altele, pe de altă parte, ale căror baterii sunt detașabile. Acestea din urmă au avantajul că le putem lua cu noi și, astfel, le putem reîncărca în orice loc.
  • Există biciclete electrice de mai multe tipuri: de la mountain la urbane prin pliere, rutiere sau mixte. Înainte de a le cumpăra, ar trebui să știți clar care sunt criteriile de achiziție, cum ar fi tipul de frâne. Vom vorbi despre acest lucru în profunzime în acest ghid.

Cele mai bune biciclete electrice in 2021: recomandările noastre

Pentru mulți, bicicleta este un mijloc de transport indispensabil. Cu toate acestea, singurul „dar” pe care unii l-ar putea pune pe el este problema transpirației. Din fericire, bicicletele electrice pot fi o alternativă excelentă. Acestea fiind spuse, vrem să vă prezentăm în această secțiune, creată de consilierii dumneavoastră de achiziții, cele mai bune biciclete electrice de pe piață. Eşti gata?

Bicicleta electrică preferată de utilizatorii online

Bicicleta electrica F3, adulti, cu baterie detasabila
Bicicleta electrica F3, adulti, cu baterie detasabila
Vezi cât costă

Una dintre bicicletele preferate ale utilizatorilor virtuali este, fără îndoială, F3, cu baterie detasabila. Acest echipament are frâne pe disc față și spate, precum și un sistem de transmisie cu 21 de trepte.

Bateria sa este detașabilă. Atinge viteze cuprinse între 25 și 50 Km. Poți alege între cele trei modele ale sale: e-bike, bicicletă asistată sau bicicletă normală.

Bicicleta electrică care oricând este gata de utilizare

Montarea unei „biciclete” poate fi oarecum enervantă. Din fericire, cu EB5-ul lui Swagtron, nu va mai trebui să vă ocupați de acest lucru, deoarece este deja pre-asamblat. Atât adulții, cât și adolescenții îl pot folosi.

Are jante de 14 inch umplute cu aer și cu linii de deconectare rapidă, care asigură o mai bună tracțiune și întreținere. Autonomia sa este de 25km. Cu Autoguard, bicicleta va frana automat.

Cea mai rezistentă bicicletă electrică

Bicicleta Nakto are un cadru din oțel carbon de înaltă rezistență. În plus, are o primă absorbție a impactului de calitate. Dispune de o frână V față și o frână de expansiune spate. De asemenea, are un sistem de transmisie cu șase trepte. Dispune de o baterie litiu de 36 V (volți). Intervalul său de distanță este de 30 până la 40 km.

Cea mai bună bicicletă electrică de munte

Bicicleta electrica Ecotric este ideala daca vrei sa mergi la munte. Anvelopa sa este potrivită pentru off-road. Are frâne pe disc față și spate. Are un motor cu o putere de 500 W(wați),dar rețineți că încărcarea durează între 6 și 8 ore. Echipa atinge viteze maxime de 20 Mph. În plus, are 7 schimbări de viteză. Bateria sa este detașabilă și are 36 V.

Criterii de luat în considerare înainte de a alege cea mai bună bicicletă electrică

Atunci cand esti in cautarea unei biciclete electrice, in loc sa te intrebi care este cea mai buna, trebuie sa te gandesti care se potriveste cel mai bine nevoilor tale. Nu trebuie să căutați același tip de bicicletă, de exemplu, care se mișcă singur într-un oraș mare, care face excursii pentru a face sport cu un grup de bicicliști. În această secțiune, vă arătăm principalele criterii de achiziție.

Tipul bateriei

Durata de viață a unei biciclete variază în funcție de aspecte ale bateriei, ar fi durabilitatea și capacitatea. Mai jos, vă spunem să descoperiți care este autonomia bateriei cu o simplă înmulțire a tuturor factorilor. Cu o baterie de 32 V și 10 Ah, un motor de 250 W și o viteză de 25 km/h, durata de viață a bateriei ar fi: 32 x 10 x 25 / 250 = 32 km.

Cu toate acestea, de la vârsta de doi ani, este normal ca durata de viață a bateriei să scadă, reducând autonomia puțin câte puțin. Multe branduri oferă o extensie de garanție (super-garanție). Poate răspunde la problemele care apar după doi ani.

Locația motorului

Motorul poate fi amplasat în două locuri: puntea și roata. Cu motorul pe punte, simți pedalarea normală a bicicletei. Este locul ideal atunci când folosim bicicleta electrică pentru sport. În cazul motorului roții, este oferit și un senzor de mișcare. De obicei, merge pe roata din față pentru a obține tracțiune, atât în motor, cât și în pedală.

Frâne

Frânele sunt un factor foarte important pe care trebuie să-l studiem, deoarece pot preveni accidentele cauzate de faptul că nu avem suficient timp de reacție la frânare. Mai jos, vă spunem care sunt cele mai frecvente tipuri de frâne. Citiți cu atenție caracteristicile de mai jos pentru a le lua în considerare care este cea mai buna bicicleta electrică pentru tine.

Tipul frâneiAvantajeDezavantaje
Frână cu tamburEle sunt de obicei durabile și economice.Frânarea nu este foarte puternică.
Frâne de tip VFrânare mai rapidă și mai progresivă.Pe terenul glisant, precizia de frânare scade adesea.
Frâne cu discEste cel mai bun dintre cele 3 sisteme.
Frânarea sa este una dintre cele mai puternice și progresive.
Este cel mai puțin economic.

Roţi

Ca și în cazul bicicletelor standard, dimensiunea roții ar trebui să fie proporțională cu înălțimea fiecărei persoane. Persoanele sub 1,60 m ar trebui să aleagă roți de 26 de inci sau mai puțin. Pentru persoanele mai înalte, o roată de 28 de inci este ideală.

Tipul de roată este direct proporțional cu amortizarea. Acest lucru înseamnă că, dacă tururile noastre sunt pe șosea, o roată subțire cu anvelope înguste ar fi cea mai bună opțiune. Pe de altă parte, dacă ne deplasăm prin terenuri muntoase sau stâncoase, acestea ar trebui să fie mai largi: în acest fel vor prinde mai bine pământul.

Întrebări și răspunsuri

Daca vrei sa iti cumperi o bicicleta electrica pe care sa o folosesti in calatoriile tale zilnice si sa faci miscare la orele pe care ti le doresti, te sfatuim sa o alegi pe cea care se potriveste cel mai bine nevoilor tale. Urmați instrucțiunile noastre și succesul dumneavoastră în achiziție va fi asigurat.

Ce este o bicicletă electrică și la ce foloseste?

O bicicletă electrică (numită și bicicletă electronică)este un termen generic folosit pentru a se referi la un vehicul cu două roți cu pedale la care au fost instalate un motor, un controler și o baterie pentru a ajuta la călătorie. Este foarte util să practicăm sportul de grup, deși nu suntem la fel de potriviți ca restul.

Care sunt avantajele unei biciclete electrice?

A avea o bicicletă electrică are multe aspecte favorabile, printre care și faptul că poți face călătorii mai lungi decât cu o bicicletă normală și la o viteză mai mare. Iti ofera posibilitatea de a face sport, fara ca conditia ta fizica sa fie un impediment. În ceea ce privește economia, aceasta vă economisește o mulțime de bani, deoarece este cel mai economic autovehicul.

Pentru cine sunt ideale bicicletele electrice?

Bicicletele electrice sunt ideale pentru toate tipurile de persoane, atat pentru adulti, cat si pentru copii, care necesita un transport economic, agil si durabil. Ele sunt ideale pentru persoanele care:

  • Doriți să economisiți bani
  • Pentru cei care doresc să practice sportul cu bicicliști de formă fizică mai mare
  • Pentru acei utilizatori care doresc să contribuie la îngrijirea planetei

Bicicletele electrice sunt sigure?

Bicicletele electrice sunt vehicule foarte sigure în centrele urbane, dar trebuie să purtăm protecțiile de siguranță recomandate, deoarece acestea sunt capabile să ajungă la viteză mare într-un timp foarte scurt datorită accelerării lor. În plus, au un centru de greutate scăzut, ceea ce implică o călătorie mai stabilă decât cu o bicicletă standard.

Câți kilometri poate parcurge o bicicletă electrică?

În mod normal, bicicletele electrice au o autonomie de 30 până la 100 de kilometri. Aceste date se bazează pe un ciclist de aproximativ 70 kg, pedalând fără pante și fără vânt. Cu toate acestea, există biciclete electrice (superioare) care depășesc 200 km de autonomie. Mai jos, vă spunem factorii de care depinde autonomia unei biciclete.

Cum funcționează o bicicletă electrică?

Bicicletele electrice funcționează datorită sistemului său de asistare a pedalelor, care detectează forța transmisă pedalelor și oferă putere motorului. Când pedalarea este oprită sau frâna este acționată, motorul nu mai funcționează. Dacă dorim să pedalăm normal, putem deconecta sistemul electric și chiar scoate bateria.

Concluzii

Bicicletele electrice sunt o alternativă bună deoarece transportul urban este din ce în ce mai la modă. În plus, cele electrice au același sistem ca o bicicletă tradițională, doar că dețin în plus un motor electric. Acesta poate fi amplasat pe roata din spate sau din față, ceea ce face ca mișcarea sa să fie mai ușoară.

Alegerea unei biciclete electrice bune este o idee excelentă, deoarece are multiple avantaje. Mai ales dacă locuința ta este situată în oraș și trebuie să faci călătorii lungi. Este un mijloc de transport practic care te ajută să mergi oriunde îți dorești, într-un mod prietenos cu natura și mai ales sănătos.

De patru ani scriu articole pentru diverse site-uri web și mass-media, în special despre tehnologie, seriale, benzi desenate, anime, filme și jocuri video. Francizele mele preferate sunt Marvel, DC, Demon Slayer și Attack on Titan.

Lasă un comentariu